Czy warto wgrać nowy ROM do mpx220?

• 1 Odpowiedzi
  • 1282 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline baas

• 20
« dnia: Wrzesień 13, 2005, 15:14:22 »
Hello,

tak sobie czytam różne fora (też zagraniczne) i wciąż nie jestem przekonany czy warto bawić się w uaktualnianie mojej motki....

WE 2003 SE
Version 4.21.1088 (Build 14326.1.2.0)
Radio Version: 1.00
Operator: 0.360.5021.0
Manufacturer: 1.280.0.0
Microsoft: 4.21.14326.0
Language: 0.230.16.0
File System: 4.21.14326.0

Przywiozłem ją z Włoch - ma do wyboru UK i US English + 6 innych oczywiście bez polskiego (ale jest natomiast turecki!) - ma natomiast m.in. polskie ustawienia lokalizacyjne (format liczb i czasu, miesiące, waluta) ale to pewnie ma każdy ROM.
Nie przeszkadza mi brak polskiego - cały system mam po angielsku, jedyne co to przydałby się np. polski słownik podczas pisania smsów ....ale to nie jest mój priorytet.

Priorytetem natomiast jest stabilność telefonu - a mój z ROMem 1.28 chodzi bez zarzutu - nie resetuje się, przyzwoicie przez niego słychać (choć może za cicho...), bateria trzyma cały dzień nawet przy dużym użytkowaniu (rozmowy/GPRS/zdjęcia). Telefon mam od niedawna, ale napradę dużo się z nim bawię i testuję w różnych sytuacjach.

Czytałem, że nowe ROMy poprawiają stabilność i funkcjonalność telefonu, nawet jakość robionych fotek - czy to prawda? Czytałem też o nagłych resetach telefonów po wgraniu nowych ROMów...

Czym tak naprawdę zaskoczy mnie nowy ROM 1.47 (bo chyba ta wersja jest wersją najstabilniejszą)?
Czy wciąż mója motka będzie tak stabilna jak teraz? Czy rzeczywiście poprawi się jakość robionych zdjęć czy nagrywanych video klipów? - akurat nagrywanie video w tym telefonie nazwałbym raczej porażką, choć jakiś użytkownik był z tej funkcji zadowolony... moja stara nokia 7650 robiła to lepiej.... choć tylko przez max. 10s ;)

Generalnie mpx220 jest genialnym urządzeniem - tylko czy warto go udoskonalać?.... pomóżcie :)

« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 19, 2005, 11:35:45 »
Jezeli teraz bateria trzyma Ci jeden dzien to z wersja 1.47 EU wytrzyma Ci conajmniej 3 dni, tak jest u mnie. Tez uzywam czesto telefonu, gdyz jestem jeszcze w fazie "testowania" zabawy tym cackiem :) Co do aparatu i Video trzeba w tej wersji dodac pewne wpisy do rejestru. Oczywiscie dodac wpisy poprawiajace jakosc robionych zdjec. Dodam jeszcze ze po zakupie telefonu mialem wgrana wersje ta sama co Ty czyli 1.28 w wersji POLSKIEJ. Bez zastanowienia zmienilem soft na 1.47 EU, co prawda nie ma tam wersji POLSKIEJ ale bez tego mozna sie obejsc.