Bateria nieoryginalna [MPx200]

• 3 Odpowiedzi
  • 2105 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline PWSys

• *
  • 77
« dnia: Marzec 24, 2006, 11:44:22 »
Witam
Ostatnio zmieniłem mojego spv-a na motorole mpx200
Jednym z powodów mojego czynu była długość działania na jednym ładowaniu i dostępność akcesoriów.

Oryginamna bateria MPx200 to z tego co wiem Li-Ion 850 mAh - starcza to na niecałe 2 dni średniego używania telefonu

Chciałbym kupić baterię dodatkową nieoryginalną na allegro ale taką która dała by mi gwarancję wydłużenia czasu działania powiedzmy do 4 dni.

Tu rodzi się moje pytanie, czy ktoś z Was, szanowni forumowicze używa nieoryginalnej baterii do MPx200 i jakie mam w związku z tym odczucia? Jakich firm baterii używacie?

Dodam że wiem iż teoretycznie bateria 1700 mAh jest dwukrotnie pojemniejsza ale czy to naprawdę wydłuży czas działania telefonu? Czy nie trzeba w jakiś sposób wgrać mapy baterii do telefonu (jak ma to miejsce przy siemensach)??

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 05, 2006, 09:17:51 »
Kupilem MaxxCell 1900mAh i trzyma 2 dni z powylaczanymi wszystkimi opcjami typu recive incoming beams itp...

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 10, 2006, 21:00:17 »
Kupilem keidys baterie MaxxCell do telefonu Siemens. Dzialala tyle samo co oryginalna (jesli nie mniej) Nie polecam. Te pojemnosci co sa wypisane na niej sa nieprawdziwe (chyba ze w opise pisze np. do 2200mAh) Zreszta czytalem gdzies, ze takiej pojemnosci nie da sie upakowac w takiej malej baterii (gdyby sie dalo to czemu oryginalne baterie nie maja takiej duzej pojemnosci ?)

Jesli juz to proponuje jakas drozsza baterie jakiejs dobrej firmy :-]

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 10, 2006, 21:43:02 »
Dokladnie, jak napisal kolega powyzej nie ma w tej chwili w technologii li-ion,li-polimer mozliwosci upakowania tak duzej pojemnosci przy takich rozmiarach. Gdyby tak bylo to producenci oryginalnych baterii produkowali by je.
Nie polecam zadnych "rewelacji" w stylu Maxxcell itp o duzej pojemnosci. Mialem taka baterie i spisywala sie gorzej niz oryginalna.
Jesli juz to polecam baterie takich firm jak Foof,Forever,Solaris tylko maksymalna jaka kupisz bedzie chyba 900 mAh, ale za to bedzie porzadna i jako ogniowo zastepcze w sam raz.