Dla mnie nie do konca EOT.
Zgadzam sie z Toba, ze nikt nieuprawniony nie ma prawa pobierac oplat za upgrade.
Support powinna zapewnic Motorola, czego nie czyni w przypadku tego modelu.
Ale to nie oznacza, ze mozna za darmo sciagnac i zainstalowac nowy system.
Upgrade'y ktore sa dostepne w sieci sa nieoficjalnymi wersjami dostepnymi za darmo jesli dobrze poszukac.
Co wedlug Ciebie oznacza nieoficjalna wersja? Nie ma czegos takiego, to jest po prostu
piractwo i do tego zmierzalem w mojej wypowiedz i Ty najwyrazniej tego nie rozumiesz albo nie chcesz zrozumiec. Wedlug Ciebie sa tez "nieoficjalne" wersje innych systemow np XP, bo przeciez mozna je za darmo sciagnac z netu?
I chodzilo mi o pewne, moralne podejscie do tej sprawy, bo w tym wypadku uzytkownik pozostawiony jest niestety sam i nie ma legalnej mozliwosci (nawet odplatnej) wykonania upgrade oprogramowania, ale to wcale nie oznacza tego co Ty napisales, ze jest to legalne i zgodne z prawem, bo wlasnie tak nie jest. A dla pelnej jasnosci konsultowalem ta sprawe, telefonicznie z Microsoft i jest dokladnie tak jak napisalem, brak odpowiedniego supportu, nie oznacza, ze mozna czynic to na wlasna reke, bo jest to nielegalne.