Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Smartphone - ogólnie (WM Standard)
Motorola Smartphone
[MPx 200/220] Nowe baterie
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
2 Odpowiedzi
1464 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
baas
20
«
dnia:
Luty 26, 2006, 12:56:13 »
Kupilem nowe baterie polimerowe nieoryginalne Max&Cell z Allegro dla moich MPx200 i 220. Obie o zwiekszonej mocy (1900 i 1700) ale tym akurat nie podniecam sie zbytnio bo domyslam sie ze ich wydajnosc bedzie na poziomie baterii oryginalnych 820 i 1000.
Moje pytanie brzmi: jak mam potraktowac obie baterie przy pierwszym ladowaniu? Czy niezbedne jest na nowo ladowanie ROMow do telefonow zeby uzyskac maksymalny czas pracy baterii?
ratusz
41
«
Odpowiedź #1 dnia:
Luty 26, 2006, 14:32:52 »
Ja bym ci radził zadbać o to aby te baterie przy pierwszych ładowaniach, najpierw rozładować a potem naładować do full (tak ze 3 razy) i to napewno wiecej da niż zmiana ROMu
Wiem to z moich doświadczeń.
PWSys
77
«
Odpowiedź #2 dnia:
Marzec 21, 2006, 22:43:06 »
baterie li-ion oraz li-pol mają taką jedną śmieszną ceche a mianowicie pewną liczbę cykli pełnych ładowań. co za tym idzie - takich baterii
nie wolno
rozładowywać do końca - w ten sposób skraca się ich żywotność
baterie li-ion i li-pol ładujemy kiedy się da i najczęściej jak się da!!!
przestańmy wierzyć w te bzdury o formowaniu/formatowaniu baterii li-ion li-poly ... to co mówią barany z salonów to są wierutne brednie - jeszcze raz powtóze:
baterie li-ion i li-poly ładujemy tak często jak się da - w ten sposób wydłużamy ich czas działania oraz żywotność.
kto nie wierzy niech najpierw zasięgnie literatury fachowej... polecam google
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »