SPV CZY MPX200??

• 15 Odpowiedzi
  • 2801 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV CZY MPX200??
« dnia: Marzec 28, 2005, 16:38:46 »
Witam wszystich mam pytanie ktory tel wybrac SPv e100 czy mpx200 wiem ze Spv jest wolnijeszy ale czy to jest tylko czym sie roznia ??? porsze o pomoc o pozdawiam

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
SPV CZY MPX200??
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 28, 2005, 16:40:37 »
Generalnie niczym - obydwa są potężnie przestarzałe. Oprócz tego Motorola jest klapkowa i jest gorsze zaopatrzenie w akcesoria. Tyle.

Reszta jest prawie identyczna.

*

Offline rafraw

• **
  • 103
SPV CZY MPX200??
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 28, 2005, 16:57:33 »
No nie powiedział bym dla mpx200 jest dużo więcej akcesorii nawet w sklepach gsm np. pokrowce silikonowe, baterie czy słuchawki. A do spv nie ma nic, no oprócz tego że na allegro pojawi się od czasu do czasu jakaś kamerka lub akcesoria dostępne w zestawie z telefonem. I kolejną zaletą mpx jest możliwość wgania Windowsa 2003 w przeciwieństwie do spv który ma 2002.
PS. mam do sprzedania SPV

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
SPV CZY MPX200??
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 28, 2005, 21:21:00 »
Do SPV jest dokładnie taka sama możliwość wgrania WM2003 z dokładnie takim samym efektem - piracka beta z sieci p2p, która zajmuje całą pamięć i wiesza się częściej niż policjant z drogówki bierze łapówkę.

SPV CZY MPX200??
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 28, 2005, 21:42:10 »
Cytat: WaldekGo
Do SPV jest dokładnie taka sama możliwość wgrania WM2003 z dokładnie takim samym efektem - piracka beta z sieci p2p, która zajmuje całą pamięć i wiesza się częściej niż policjant z drogówki bierze łapówkę.

nie wiem czy do konca wiesz o czym piszesz;) mi sie 2003 zawiesil RAZ od momentu zainstalowania tj jakies 2 miesiace (mpx200) i nie zajmuje calej pamieci..nie wiem skad masz takie info;)
natomiast prawda jest ze oba fony sa przestarzale..najwieksza wada mpx200 jak dla mnie jest brak BT
uwaga o dostepnosci akcesoriow do mpx200 tez jest chybiona..po profesjonalnym zestawem do samochodu mozesz kupic wszystko co potrzeba..sluchawki..ladowarki (samochodowa i zwykla) baterie futeraly itp itd...a najwazniejsze ze mozesz pojsc do sklepu zaplacic i dostac 2 lata gwarancji czego o spv chyba nie da sie powiedziec

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
SPV CZY MPX200??
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 28, 2005, 22:12:25 »
O tym zajmowaniu calej pamieci to chodzilo o SPV.

SPV CZY MPX200??
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 28, 2005, 23:03:07 »
Oki ale nie dowiedzalem sie zbyt duzo :P na ten temat heheh oprocz wlasnych poglodow na temat akcesorii hehe moze tak:
obecnie posiadam nokie n-gage i czy warto zmieniac ja na ktorys z tych fonow ???
o tym ze sa przestazale to wiem bo sa od 2003 na rynku....
Z tego co Panowie tutaj napisaliscie wynika ze oprocz dostepu do akcesorii no i wygadu o czym wiem tel nie roznia sie za wiele to dalczego taka roznica cenowa ??
Z gory dzieki za odpowiedzi

Pozdrawiam Alchemikk :)

SPV CZY MPX200??
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 29, 2005, 00:14:57 »
jaka roznica cenowa??..na allegro kosztuja praktycznie tyle samo..srednio okolo 550zl
na pytanie czy warto przesiadac sie z nokii n-gage chyba nikt nie odpowie..to sa zupelnie nieporownywalne urzadzenia

*

Offline kanczug

• 19211
SPV CZY MPX200??
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 29, 2005, 08:47:22 »
Ja odpowiem :) Wg mnie nie warto. Ale ja uzywam telefonu do wysylania SMSow i do rozmow. Jak chcesz robic na nim cos wiecej i nie przeszkadza Ci to ze system bedzie sie wieszal, albo by cos zrobic bedziesz musial 2x wiecej pracy w to wlozyc, ale bedziesz mial przy tym wieksza funkcjonalnosc telefonu - to zmieniaj. Tylko nie wracaj tutaj potem by sie wyzalic jakie to g. kupiles :)

Jesli juz aparat z MS Smartphone to jakis nowszy, a nie te starocie. Zreszta co ja Ci bede tutaj pisal. Poczytaj sobie posty na temat problemow jakie maja uzytkownicy tych aparatow.

SPV CZY MPX200??
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 29, 2005, 09:41:21 »
dzieki wielkie ;)... fakt poczytalem troche na temat tych tel i ciagle sa jakies problemy z nimi... fakt ja lubie sie torsze pobawic zeby wszytko chodzilo cacy :D
Ale z tego co widze to nie jest to warte zachodu w tych tel ;)
Wiec prosze o podnie jakies innych modeli godnych uwagi z MS Smartphone ktore bede lepiej sie prezentowaly :P i nie beda mialy tak zlej opini i nie beda zabijac cena :)

Pozdawiam :)

*

Offline rafraw

• **
  • 103
SPV CZY MPX200??
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 29, 2005, 14:44:00 »
SPV e200 droższy od tych teli o 200 - 300zł ale już jest sporo lepszy.

*

Offline kanczug

• 19211
SPV CZY MPX200??
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 29, 2005, 14:44:21 »
No niestety... wszystko co lepsze to jest odpowiednio drozsze. Poza SPV E200 lub Qtek 8060 (klasa srednia) poczytaj sobie na temat T-Mobile SDA, Orange SPV C500, i-mate SPi - to sa aparaty najwyzszej klasy.

*

Offline rafraw

• **
  • 103
SPV CZY MPX200??
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 29, 2005, 15:31:34 »
No ale one już zabijają ceną.

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
SPV CZY MPX200??
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 01, 2005, 09:02:19 »
Z trzymiesięcznego doświadczenia w użytkowaniu SPV e200 myślę, że jest on niezbędnym minimum, a często bywa optimum, jeśli chodzi o funkcje i możliwości i nie wyobrażam sobie, by w poprzednich modelach brakowało czegoś, co tutaj jest w standardzie. Brr!
Może lada rok napiszę jakąś recenzję. ;)

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
SPV CZY MPX200??
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 08, 2005, 19:42:47 »
Cytat: Jakub Kańczugowski
Ja odpowiem :) Wg mnie nie warto. Ale ja uzywam telefonu do wysylania SMSow i do rozmow. Jak chcesz robic na nim cos wiecej i nie przeszkadza Ci to ze system bedzie sie wieszal, albo by cos zrobic bedziesz musial 2x wiecej pracy w to wlozyc, ale bedziesz mial przy tym wieksza funkcjonalnosc telefonu - to zmieniaj. Tylko nie wracaj tutaj potem by sie wyzalic jakie to g. kupiles :)

Jesli juz aparat z MS Smartphone to jakis nowszy, a nie te starocie. Zreszta co ja Ci bede tutaj pisal. Poczytaj sobie posty na temat problemow jakie maja uzytkownicy tych aparatow.

Nie wiem, co robisz  z telefonem i jaki masz model telefonu, ja mam MPx200 i system nie wiesz mi się w ogóle. Poza tym nie jest to aż taka staroć na runku,a w porównaniu do smartfonów innych firm nie ma rozmarów cegły:)Zgadzam się nie jest to zwykły telefon do dzwonienia,ale telefonik na którym można zrobić dużo więcej jak lubi się takie rzeczy.

Pozdrawiam

SPV CZY MPX200??
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 13, 2005, 22:50:01 »
Cytat: Jakub Kańczugowski
No niestety... wszystko co lepsze to jest odpowiednio drozsze. Poza SPV E200 lub Qtek 8060 (klasa srednia) poczytaj sobie na temat T-Mobile SDA, Orange SPV C500, i-mate SPi - to sa aparaty najwyzszej klasy.
a ja zastanawiam sie nad przesiadka z MPx200 na ....no wlasnie, na co? I czy jest sens - przesiadac sie np. na QTEK 8060 czy MPx220? Co zyskam (oprocz bluetooth'a)? Bede wdzieczny za jak najbardziej konkretne wylistowanie potencjalnych zyskow ;).

Radek