ten pasek jest bardzo ciekawy
on mam wrażenie "rozpoczyna" odliczanie od pierwszego komunikatu o skręcie i działa wtedy oczywiście liniowo
pasek to szczegół
z ciekawszych rzeczy to wgrałem sobie demo AM i trochę pobadałem. Faktycznie na rynek zwykłych użytkowników przydałyby się gruntownie lepiej defaultowo skrojone opcje.
Generalnie jak na aplikację skompilowaną z już dostępnych nie jest AM zła, choć np. te opcja horyzontu typu mgła czy niebo mnie śmieszą ...
Defaultowo charaktestystyka kolorystyczna AM jest do kosza. Zbyt pastelowa, mało kontrastowa, te piloty i komputery też takie coś niegramotne

Standardowe głosy też do kosza, sorry. Niewłaściwa tonacja to mało powiedziane.
Ale weźmy takie demo trasy
W normalnym programie po wyborze opcji natychmiast startuje piękne demo.
Ale nie w AM, najpierw coś wypisuje o szukaniu sygnału GPS. Potem albo wcześniej już nie pamiętam daje jakiś komunikat dźwiękowy. Brzmi to mniej więcej jak jakiś sygnał nagrany z szumami na taśmę magnetofonową. Coś nawet trzeszczy

Czekamy, czekamy ... no w końcu coś się zaczyna.
Przesuwanie mapy o ile można to stwierdzić korzystając tylko z tego wycinka w demo chyba lepsza płynność niż TT, znacząco gorsza niż iGO. Przy przesuwaniu odświeża się cały ekran zamiast płynnego przesunięcia z narysowaniem tylko nowo odkrytych fragmentów.
3D takie sobie. Kamera po zakręcie odjeżdża jak oszalała jakby przed czymś uciekała, żal patrzeć. A przede wszystkim to proste 3D a w takim mało widać do przodu. No ale kreatywność nigdy nie byla mocną stroną twórców.
Na plus ładnie tereny leśne pokazuje, lepiej niż drogi

. Dla wędkarza i zapalonego turysty chyba jak znalazł.
AM podjęła się dużego dzieła. Za to gratulacje. Coś z tego będzie - to też widać.
Polecać ludziom toto można. Dacię Logan też można

) A może to nawet coś lepszego

Dla mnie za wtórność i brak jakichś ciekawych rozwiązań nie do przyjęcia.
no a poza tym musiałbym toto w 99% przerobić graficznie. A silnik ? Silniki są już dawno lepsze. Niektóre może wolniejsze ale pewne jak skała.
Gusty są różne
pozdrawiam