Użytkownicy Mio C520

• 18 Odpowiedzi
  • 4172 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Użytkownicy Mio C520
« dnia: Czerwiec 23, 2007, 11:45:18 »
Zapraszam wszystkich użytkowników tego urządzenia do podzielenia się opinią o tym urządzeniu i nie tylko.
Pozdrowienia.

[ ewentualnie: opiniami ]
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2007, 19:26:14 wysłana przez ch@to »

*

Offline Pentim

• **
  • 110
    • http://www.pentim.eu
  • Sprzęt: MDA VARIOII+GPS BT / MD95538
Odp: Użytkownicy Mio C520
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 24, 2007, 16:26:03 »
Ostatnio bawilem sie tym urzadzeniem i odblokowywalem w nim widnowsa. Z wygladu ogolnie bardzo fajny, maly i podreczny. Napewno dobrze by sie sprawowal podczas pieszych wycieczek. Bardzo szybko lapie sygnal GPS. Wyswitlacz bardzo dobry, jedynie ten windows zachowywal sie jakos dziwnie, inaczej niz w moim Medionie. Co mi przeszkadzalo to brak przyciskow, ktorym mozna by przypozadkowac dodatkowe funkcje.
Eines Tages werde ich mich...
http://www.mdpna.w8w.pl/   http://www.pentim.eu

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 25, 2007, 22:54:15 »
Szukam fotoradarów do tego urządzenia na Polskę.
Może ktoś pomoże ?
pozdrowienia.

*

Offline fama13

• 20
  • Sprzęt: Clarion MAP770
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 26, 2007, 15:54:21 »
Dzisiaj kupiłam Pc World Komputer 7/2007, opisany jest ten MIo i kilka innych nawigacji, piszą tam że mapy są od Tele Atlasa i dlatego są złe oraz że jest za wolny i za późno wskazuje krzyżówki itp. Chyba to jest coś naciągane gdyż z podobnymi wadami nie zetknęłam się na forum.

Zaznaczam że nie mam skanera, może ktoś załaduje to na forum.

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 26, 2007, 16:10:22 »
nie potwierdzam, ani nie zaprzeczam, bo jeżdżę na AutoMapie
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 09, 2007, 20:33:05 »
Będzie aktualizacja dla Mio C520 ma się ukazać do 20 lipca.

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 17, 2007, 17:41:09 »
Ukazała się już aktualizacja do Mio C520 z 18 Maja 2007r.

*

Offline mcmac

• 17
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 19, 2007, 00:04:31 »
Ukazała się już aktualizacja do Mio C520 z 18 Maja 2007r.
Gdzie się ukazała? Bo na www.mio-tech.be nie widzę...

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 19, 2007, 00:26:58 »
Te aktualizacje są dostępne chyba tylko dla zarejestrowanych userów danego urządzenia. Ktoś mi wspominał że info przychodzi mailem. Ty już swojego rejestrowałeś?

*

Offline mcmac

• 17
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 19, 2007, 13:48:07 »
Ty już swojego rejestrowałeś?
Owszem.

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 30, 2007, 22:28:34 »
Mam pewien problem może ktoś się już z tym spotkał. Posiadam urządzenie Mio C520 i okazało się że zacina się dźwięk i nie tylko w moim urządzeniu bo problem ten zgłaszało już dość dużo użytkowników tego modelu. Dźwięk lektorki i urządzenia zacina się tylko gdy jest aktywny sygnał GPS. Może ktoś pomoże. Czy ktoś ma podobne problemy.
Pozdrowienia

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 10, 2007, 17:50:13 »
ja mam Mio c720 i ogólnie jest ok, mapa dość dokładna,niektóre  trasy wyznacza lekko dziwnie, ale w granicach dopuszczalnego błędu, natomiast w niektórych miejscach mówi :"zajmij lewy pas" a pokazuje w prawo i tak tez trzeba jechać, albo mówi "skręć w lewo" a pokazuje w prawo. Czyli kłopoty z lektorką! Miałem też kłopot z Mio transferem, ale okazało się, że gryzie się z Lexmarkiem P4350, i trzeba było przełożyć porty USB

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 20, 2007, 08:00:13 »
No tu z poprzednikiem się nie zgodze że mapa bardzo dokładna (w grogi gruntowe to nawet za bardzo dokładna)
Na żadnej mapie i nawigacji i w histori mojego siedla nie ma i nie było i nie będzie takiej drogi i oboku drugiej  jaka jest wyświetlana w Miomap v 3.3  takich idotyzmów w tej mapie jest więcej i moge to producentowi udowodnić za Wieliczką na trasie na Godów prowadzi przez prywatną posesje, albo informuje żeby się przygotować do skrętu w prawo na łuku drogi gdzie po obu stronach są barierki  ,producent tej mapy robi sobie z nas jaja na trasie gdzie można jechać prosto wyznacza po kilka dodatkowych manewrów
chetnie wsadził bym to o tam...... za 1600 zł zostałem ogołocony z kasy ,przejeżdżałem przez Kraków i zagapiłem się z wykonaniem manewru to co mi zafundowała ta nawigacja to koszmar w biały dzień, jak już to trzeba skasować całą trase i dać wyznaczanie od nowa , ale broń Boże pozwolić jaj na przeliczanie ,a jak wyłączycie w opcjach to gubi sygnał i co jakś czas "brak sygnału GPS" tylko raz w Kołobrzegu było bezbłędnie ale to dlatego że przed wjazdem do miasta wyznaczyłem trase ale też jeździłem po jakiś dziwnych osiedlach   a może ktoś się pomyli i dali jakąś przedwojenną mape ? W mojej opini Jest to Bubel za 1600zł i będe przestrzegał przed kupnem nawigacji z Miomap
Napisane: Sierpień 19, 2007, 22:05:59
Napewno w tym tygodniu będe jechał do Berlina już wiem ,więc nie omieszkam zdać relacji ,na wszelki wypadek kupie plan Berlina :grin:

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 20, 2007, 14:00:08 »
Witam. Jestem użytkownikiem tej. nav. i jestem zadowolony , sygnał jest idealny gps- nie zanika. Jedynie prosiłbym jeśli ktoś wie jak uruchomić fotoradary, co należy wykonać aby działały na trasie.Pozdrawiam

« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 03, 2007, 00:29:17 »
Wróciłem z podrózy po Nimczech więc relacja do Berlina nie pojechałem ale byłe w Eberswalde ul Angermunder  strase 101 i 111 z Miomap nie macie szans trafic pod wskazane numery nawet na ulice nie traficie całe szczęście w nimczech wszystko jest dobrze oznakowane ,więc dojechałem ,ale dla pocieszenie podaje że kolega z Germani też nie trafił, poza tym nawigacja jest ok ale trzeba bardzo pilnować zjazdow bo jest mało czytelna

« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 21, 2007, 09:58:27 »
Szukam fotoradarów do tego urządzenia na Polskę.
Może ktoś pomoże ? ( jak wgrać??):ok: Proszę o wypowiedz na ten temat. Pozdrawiam

« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 24, 2007, 16:01:58 »
już wgrałem fotoradary do c520. jest super.
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2007, 09:41:08 wysłana przez marcinl »

*

Offline tolo666

• 12
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 30, 2007, 09:37:04 »
Wróciłem z podrózy po Nimczech więc relacja do Berlina nie pojechałem ale byłe w Eberswalde ul Angermunder  strase 101 i 111 z Miomap nie macie szans trafic pod wskazane numery nawet na ulice nie traficie całe szczęście w nimczech wszystko jest dobrze oznakowane ,więc dojechałem ,ale dla pocieszenie podaje że kolega z Germani też nie trafił, poza tym nawigacja jest ok ale trzeba bardzo pilnować zjazdow bo jest mało czytelna

Tak czytam Mario te bzdety ktore tutaj wypisujesz i zastanawiam sie skad wytrzasnales mapy do mio.Ja jezdze po 2  - 3 razy w tygodniu do Niemiec i nigdy nie mialem problemow z doprowadzeniem pod wskazany adres.W Polsce rowniez prowadzi prawie dobrze - to prawie to kilka bledow z jakimi sie spotkalem po drodze orzaz brak numeracji w malych miejscowosciach.Ogolnie jednak nawigacja sprawdza mi sie niemal idealnie.Dla przykladu potrzebowalem czesci do Rovera - znalazlem szrot w miejscowosci Emanuelina pod Wieluniem i navi podprowadzila mnie niemal pod sam dom wlasciciela - pomylka rzedu 20 metrow.Moze najpierw wiec trzeba by poprobowac nauczyc sie obslugi tego sprzetu i zalatwic sobie dobre mapy zaqnim tak ostro zaczniesz krytykowac navi ... :ohreally: :ohreally:

« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 05, 2007, 09:40:12 »
 w starszych modelach c-520 drogi się naprawdę dublowały dlatego wypuścili  na mio-tech poprawke ja ją pobrałem chyba w sierpniu i jest ok .Po Polsce mapa prowadzi dobrze ,należy tylko uważać aby nie przejechać zjazdów  bo gdy zjedziemy z trasy mapa uparcie naprowadza na trasę wytyczona wcześniej zamiast obliczyć na nowo.Prowadzi osiedlowymi ścieżkami nawet jak miałem nastawioną trase na TIR, jest to nie logiczne. w Automapie 4 jest niestety tak samo.Ale jak trzymamy sie wytyczonej trasy jest  :ok:
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2007, 09:47:04 wysłana przez piotr.dryga »