Kilka dni temu stałem się z wyboru posiadaczem całkiem przyjemnie wyglądającego i mam nadzieję dobrze działającego ustrojstwa od Mio - modelu moov 500. Wszystko było by w porządku gdyby nie fakt, że oprogramowanie które jest domyślnie zainstalowane kieruje mnie w sposób co najmniej niezrozumiały - ta mapa jest - jeśli można tak to określić - głupia. Nie mogę się doczekać kiedy usłyszę "nie wiem co dalej" albo "zabłądziliśmy".
W związku z tym chciałbym zainstalować na urządzeniu lepsze oprogramowanie z aktualną mapą, wiem, że urządzenie trzeba - jak to się zwykło mówić - odblokować, nie wiem jednak jak się do tego zabrać - nie można chyba zwyczajnie wgrać windowsa, a skoro trzeba działać na tym co jest, musimy pobawić się (zgaduję) autorunem.
Co muszę zrobić, aby bez utraty gwarancji na sprzęt odpalić na nim IGO czy Garmina (w kwestii map i oprogramowania wiem tyle ile powiedzieli znajomi). Zależy mi na jak najlepszej mapie stolicy i aktualnej mapie Polski, oraz oprogramowaniu które nie boi się powiedzieć ZAWRÓĆ, podczas gdy aktualne prowadzi na około byle tylko tego uniknąć.
Pozdrawiam, i z góry dziękuję za naprowadzenie na rozwiązanie problemu, bądź też pomoc w jego rozwiązaniu.
Gdyby ktoś miał chwilkę więcej czasu, za co byłbym wdzięczny, chciałbym dowiedzieć się jaki program i w jaki sposób zainstalować abym mógł oglądać filmy, czytać dokumenty i przeglądać zdjęcia + jakieś inne ciekawe opcje, do których przyzwyczaiłem się podczas zabawy z Wizardem (PDF, MP3, Kontakty, notatnik).
Pozdrawiam raz jeszcze,
Paweł