Panowie moze ktoś podpowie
Robiłem Mio C720 przez MioAutoRun chyba beta 6 + Skin od Chato wszystko fajnie śmigało odpalała się i AutoMApa i MioMap.
po niecałym miesiącu navi wróciła do mnie bo się wysypała. Z tego co Klient mówił ze normalnie podczas jazdy mu się zrestartowała i wróciło stare navi.
Widzę ze Win jest odblokowany tylko zamiast My Flash Disk mam drugie My Documents z ikonką dysku gdzie siedzi wszystko co było na Flash . A to co było w standardowej lokalizacji My Documents przeniosło sie tam.
I takim to sposobem mam dwa foldery My Documents jeden z normalną ikonką folderu drugi z Ikoną flash dysku.
I zachodzę w głowę może mu coś się w rejestrach pomieszało.
Próbowałem zmieniać nazwę ale nie da rady a zanim zacznę dłubanie w rejestrze chciałem sie was poradzić
Jest taki mały niuans, który opisałem w innym wątku: Instalować AutoMapę tylko poprzez czytnik kart podłączony do PC. Przed instalacją zresetować na zimno MIO i wyłączyć (10 sekund przytrzymać wyłącznik) - jeśli zrobisz to na włączonym lub tylko uśpionym MIO to najpewniej będziesz miał problemy z systemem plików na karcie SD i potem z uruchomieniem AutoMapy. Wtedy pomaga scandisk na karcie (usunięcie błędnych wpisów do systemu plików) + ponowna instalacja.
Należy pamiętać, że MIO mają dwa stany: czuwanie/uśpienie po krótkim naciśnięciu wyłącznika i pełne wyłączenie (zimny reset) po naciśnięciu wyłącznika na dłużej niż 10 sekund.
Radzę zapuścić poprzez czytnik scandiska na karcie - pewnie będą błędy - to je usunąć. W trybie uśpienia system dalej działa i może mieć wczytane informacje o plikach na dysku/karcie. Każda operacja na tej karcie i potem wyprowadzenie z trybu uśpienia może spowodować błędy w systemie plików. Rozwiązaniem po scandisku będzie pewnie ponowna instalacja programu.