Pomocy !!! MIO 268

• 11 Odpowiedzi
  • 4881 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pomocy !!! MIO 268
« dnia: Sierpień 22, 2006, 08:09:43 »
Witam!

Przeszukałem całe forum i nie mogę znaleźć tego kalendarzyka który jest potrzebny do odblokowania a nie mam płyty instalacyjnej.
Czy mógłby mi ktoś przesłać ten programik na maila robert@hermar.pl
Aha i jeszcze miotransfer jak będzie można.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pomocy !!! MIO 268
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 23, 2006, 14:36:33 »
Widzę że jest wiele osób na tym forum które mają ten programik ale nikt nie jest taki uprzejmy żeby go gdzieś udostępnić lub przesłać.

Jestem skłonny nawet zapłacić za kopię tej płyty 50zł byle tylko się ktoś odezwał że ma coś takiego.

Jeszcze raz powtarzam że potrzebuję oryginalnej płyty(kopi)  do mio 268.
Tam jest podobno programik tzw. kalendarzyk potrzebny do odblokowania systemu.

Pozdrawiam
Robert

*

Offline Kargul.pl

• 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
Pomocy !!! MIO 268
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 23, 2006, 19:19:04 »
Ehhh... Poczytaj troszke o tym sprzęcie. Są trzy sposoby aby odblokować MIO w zależności jakie dostałeś płyty(2xCD lub CD+DVD lub DVD jezeli dobrze pamiętam). Pliki potrzebne do odblokowania są na forum GPSPASSION.

Pozdro!

Pomocy !!! MIO 268
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 23, 2006, 20:07:42 »
Tak tylko że nie mam żadnej z tych płyt.
I w takim wypadku jest mi potrzebny ten kalendarzyk.

Pomocy !!! MIO 268
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2006, 09:15:24 »
Sa sposoby opisane na tym forum robilem jak pisza i tak sobie nie poradzilem ciezko o pomoc.

*

Offline Kargul.pl

• 303
Pomocy !!! MIO 268
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 24, 2006, 12:20:54 »
Panowie a co to za filozofia podmienić jeden plik instalacyjny??!!

Z GPSPASSION sciągamy paczkę CUSTOMIO i tam w folderze ONE CLICK INSTALL jest archiwum CUSTOMIO.CAB, którym należy zastąpić jakikolwiek standardowy plik instalacyjny - może to być kalendarz, kalkulator,  mapa np. w języku angielskim. Następnie wysyłamy ten plik do MIO za pomocą standardowego instalatora map lub miotransfer (zależy jaki plik chcemy podmienić) i zostaje nam juz tylko uruchomienie "podmienionego" programu.

RobSzpar
Ja mam komplet płyt do MIO 269+ ale to jest DVD + CD tak więc przesłanie ich przez internet na moim łączu jest niewykonalne :(

------------------------------

Tutaj jest MIOTRANSFER dla 268:
http://www.mio-tech.be/support/support_268.php

Pomocy !!! MIO 268
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 02, 2006, 16:08:50 »
Sluchajcie wszedzie sa opisy robie jak pisza ale nie moge sobie poradzic a na forum kazdy zaraz nerwowy prosze o dokladny opis kazdy szuka tego kalendarza ja go mam ale i tak nie odblokowuje napewno robie cos zle.Jesli chcecie ten plik piszcie do mnie na gg 6168692 moze razem cos zdzialamy.

mio 269+
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 02, 2006, 17:26:38 »
mam zasadnicze pytanie, czy zna ktoś sposób odblokowania MIO 269+ Na forum znajduję opisy do Mio 268 lub 269 ale do opcji z "plusem" nie znalazlem zadnych odnośników. Próby wgrania nakładki dla 269 nie są skuteczne.
mam nadzieję, że jest ktos kto rozwiązał ten problem
Pozdrawiam
szman4p[list] :( [/list]

Pomocy !!! MIO 268
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 05, 2006, 00:50:30 »
Mam Mio 269+ poświęciłem troche czasu i odblokowałem sprzęt i Auto Mapa (AM)  działa bez zarzutu, czasem jest problem z ActiveSync ( AS ). Jeśli ktoś jest jeszcze zainteresowany odblokowaniem 269+ to dajcie na forum znać a spróbuję poprowadzić.
Natomiast poszuję jeśli istnieje softu do przeprogramowania klawiszy funkcyjny tak by działy (uruchamiały ) to co chce.

Pomocy !!! MIO 268
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 05, 2006, 17:47:19 »
Jam30
Jestem zainteresowany odblokowaniem MIO 269+, jezeli możesz przesłac mi wskazówki to będe baedzo wdzięczny. Nie jestem informatykiem ale tylko zwykły użytkownikiem komputwera i MIo 269+.
jezeli mozesz to prześlij informacje krok po kroku wraz z plikami na mój adres e-mailowy a.kucybala@muzyk.pl   ;)

Pomocy !!! MIO 268
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 23, 2006, 23:14:36 »
Udało mi się odblokować MIO 269+ ale mam problem z instalacją AM. Otóż przy ładowaniu dużych plików AS się rozłącza i nie daje się nic więcej wgrać. Używam AS 4.2 i wyskakuje mi komunikat o niekomaptybilności wersji - czy tak ma być, czy może mam użyć innej wersji AS, która będzie bardziej stabilna.

Z góry dzięki za odpowiedź.

P.S. Oczywiście pliki wgrywam na HD.

P.S#2. Zainstalowałem AS 3.8 i komunikat o braku kompatybilności już nie wyskakuje. Dalej jednak nie instaluje sie AM. Połączenie zostaje przerwane przy wgrywaniu am.pl.d. Ma ktoś jakiś pomysł?

*

Offline Kargul.pl

• 303
Pomocy !!! MIO 268
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 24, 2006, 10:16:02 »
Podczas wgrywania danych na MIO podłącz je do ładowarki - powinno pomóc.