Po raz kolejny MIO C710

• 1 Odpowiedzi
  • 2883 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Po raz kolejny MIO C710
« dnia: Maj 20, 2009, 16:25:18 »
Witam Wszystkich :)
Otóż naczytałem się o nawigacji MIO C710 dużo rzeczy i zaczął mi się robić mętlik w głowie.
Nie wiem co z czym spasować żeby nawigacja odczytywała chociażby AutoMapę zamiast MioMap
Posiadam:
Mio Digi Walker Model No: Mio C710
Mio Map program version: 3.11 Jul 4 2006
Wersja Rom:
R31F.3.122.1009
Win CE .NET 4.2 Core

Mapki są dość stare, więc chciałem uaktualnić a najlepiej zmienić na AutoMapę.

Zacząłem postępować jak ktoś napisał w opisie (ostatni ratunek C710):

By odblokować CE .NET w Mio C710 musimy posiadać moduł Bluetooth w naszym PC lub nawet
 w PDA lub lepszym telefonie komórkowym (chodzi o obsługę profilu Bluetooth File Transfer).
 Teraz pobrać trzeba jeszcze zestaw narzędzi potrzebnych do odblokowania interfejsu mobilnych
okienek, który znajdziecie w naszym dziale Download. Następnie odpalamy BT na Mio i
wyszukujemy go np. z poziomu PC. Podłączamy się przez File Transfer i nawigujemy od
 razu do folderu miomap/MIOMAP/ gdzie zmieniamy nazwę pliku MIOMAP.EXE na MIOMAP2.EXE
i wgrywamy wszystkie załączone w zlinkowanym powyżej archiwum zbiory, czyli MIOMAP.EXE,
MioTool oraz Unlock-C510-Mioskins. Jeśli Wasz pecetowy BT Manager nie pozwala zmienić
nazwy tego pliku (jak mój BlueSoleil) to zawsze można wykonać jego kopię przeciągając plik
 na pulpit.

Podmieniony plik MIOMAP.EXE to tak naprawdę Total Commander, którego odpalić będzie
można przy pomocy skrótu do Mio Map z głównego interfejsu C710 - co też w następnej
 kolejności czynimy. Uzyskujemy tym samym swobodny dostęp do całej pamięci Mio C710.
Teraz przy pomocy Total Commandera wracamy do katalogu My Flash Disk/miomap/MIOMAP/ i
odpalamy MioTool (podwójne dotknięcie ikony w CE .NET, a nie pojedyncze jak w Pocket PC).
Uruchamiamy też Unlock-C510-Mioskins - pojawi się okienko instalacji tego ostatniego pliku,
które jednak wychodzić będzie poza prawą granicę ekranu. Co zatem zrobić, skoro nie mamy
możliwości kliknięcia w OK, celem akceptacji folderu docelowego? Trzeba skorzystać z
programowej klawiatury, która pojawi się po kliknięciu w małą ikonkę, która to pojawiła
 się w lewym górnym rogu ekranu, po uruchomieniu MioTool. Gdy zobaczymy klawiaturę na ekranie,
 klikamy w nagłówek programu instalacyjnego, po czym od razu wciskamy klawisz ENTER. Po udanej
 instalacji kasujemy plik MIOMAP.EXE przywracając oryginalną nazwę (lub cały plik)
do MIOMAP2.EXE. Teraz wystarczy tylko wykonać soft reset Mio C710, po którym naszym
oczom ukaże się zwykły pulpit systemu Windows CE .NET z rozmieszczonymi ikonkami,
prowadzącymi do zainstalowanych standardowo w naszym PNA programów i do kilku innych
przydatnych narzędzi.

I tu zaczynają się schody... Stanąłem w kropce, bo nie wiem co dalej zrobić, w dalszym opisie było napisane:
Najważniejsza jest ikona połączenia ActiveSync, która pozwoli na podpięcie się do PC z
pominięciem Mio Transfer. Wystarczy spiąć urządzenia kablem USB i podwójnie kliknąć na
tą ikonę, by zainicjować połączenie ActiveSync.

Mam ActiveSync'a v.4.5 i nie chce się połączyć z urządzeniem, po prostu nie wykrywa go, także na wcześniejszych wersjach ActiveSync'a go nie wykrywał.
Co mam zrobić by odblokować to PNA?? :(
Pomoże ktoś? Chodzi mi żeby wgrać do tego aktualne mapy z 2009r, (posiadam płytkę instalacyjną AM v. 5.0.5 EU)

Wiem że tematów było sporo o C710 ale mimo starań nie wiem co począć z moim PNA... Więc liczę na Was :S

Odp: Po raz kolejny MIO C710
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 24, 2009, 11:14:03 »
Witaj.
Ja troszke pogooglowałem i znalazłem

http://www.[PIRACTWO]/viewtopic.php?t=7652&sid=9519e19bd5fc709108d5c789dd71441d

Co prawda mam C720. Ale wg tych wskazowek wszystko poszło pięknie i spokojnie.