Moov 500 - kilka pytań

• 2 Odpowiedzi
  • 1879 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Moov 500 - kilka pytań
« dnia: Czerwiec 06, 2009, 12:24:46 »
Kilka dni temu stałem się z wyboru posiadaczem całkiem przyjemnie wyglądającego i mam nadzieję dobrze działającego ustrojstwa od Mio - modelu moov 500. Wszystko było by w porządku gdyby nie fakt, że oprogramowanie które jest domyślnie zainstalowane kieruje mnie w sposób co najmniej niezrozumiały - ta mapa jest - jeśli można tak to określić - głupia. Nie mogę się doczekać kiedy usłyszę "nie wiem co dalej" albo "zabłądziliśmy".

W związku z tym chciałbym zainstalować na urządzeniu lepsze oprogramowanie z aktualną mapą, wiem, że urządzenie trzeba - jak to się zwykło mówić - odblokować, nie wiem jednak jak się do tego zabrać - nie można chyba zwyczajnie wgrać windowsa, a skoro trzeba działać na tym co jest, musimy pobawić się (zgaduję) autorunem.

Co muszę zrobić, aby bez utraty gwarancji na sprzęt odpalić na nim IGO czy Garmina (w kwestii map i oprogramowania wiem tyle ile powiedzieli znajomi). Zależy mi na jak najlepszej mapie stolicy i aktualnej mapie Polski, oraz oprogramowaniu które nie boi się powiedzieć ZAWRÓĆ, podczas gdy aktualne prowadzi na około byle tylko tego uniknąć.

Pozdrawiam, i z góry dziękuję za naprowadzenie na rozwiązanie problemu, bądź też pomoc w jego rozwiązaniu.

Gdyby ktoś miał chwilkę więcej czasu, za co byłbym wdzięczny, chciałbym dowiedzieć się jaki program i w jaki sposób zainstalować abym mógł oglądać filmy, czytać dokumenty i przeglądać zdjęcia + jakieś inne ciekawe opcje, do których przyzwyczaiłem się podczas zabawy z Wizardem (PDF, MP3, Kontakty, notatnik).

Pozdrawiam raz jeszcze,
Paweł
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2009, 22:51:58 wysłana przez pawkow »

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
Odp: Moov 500 - kilka pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 07, 2009, 18:57:47 »
Proponuje wgrac ktores z odblokowan dostepnych na Allegro opartych na pakiecie "Systeminformation" - ale nie z tych za 15zl :)

Dla ambitnych, proponuje analize pliku \Program Files\MioMap\appstartupsec.ini - mozna podmienic proces, np. na CECMD.exe :)
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Moov 500 - kilka pytań
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 07, 2009, 21:46:38 »
Tak jak napisał kolega najlepiej. Windowsa nie musisz wgrywać bo jest w wersji WinCE 5.0  Ja kupiłem bratu odblokowaną, wgrałem AM, filmy, muzykę, gry i wszystko działa świetnie.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G