Mio360 i patchowanie pod Vistą

• 4 Odpowiedzi
  • 1898 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio360 i patchowanie pod Vistą
« dnia: Październik 22, 2008, 22:20:55 »
Witam.

Właśnie pobrałem patcha ważącego około 1,5GB dla swojego MIO 360 EU.
Posiadam wersję MioMap 2.1.xxxx, czyli patch powinien działać.
Zainstalowałem już nawet NET Framework 3.5, ponieważ pod Vistę nie ma wersji 2.0, bo i tak jest już automatycznie w systemie. Ale instalacja wersji 3.5 również nic nie dała, także ją wywaliłem.
Póki co nie posiadam karty dla swojego MIO, ale chyba nie jest wymagana do wykonania update'u?

Oto dokładny opis problemu:
Podłączam poprzez USB moje urządzenie MIO. System wykrywa i mogę bez problemu wejść na nie. Jednak jak włączam Patch'a, to piszę mi "Cant find MioDevice!", a przecież jest podłączone i na ekranie urządzenia wyraźnie pokazuje ikonkę USB.
Nie wiem co robić, a bardzo chce je zaktualizować.
Czyżby brak wsparcia póki co dla systemów Vista, a szczególnie x64?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.

Odp: Mio360 i patchowanie pod Vistą
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 23, 2008, 20:44:17 »
Nie za wiele pomogę, bo nie wiem w czym problem, ale powiem, ża mam mio moov360 i vistę 32 w laptopie i wszystko zawsze działa jak należy.
Po podłączniu kabelkiem do PC widzę dwa dyski: mio flash i storage 16GB i od tego momentu robię co chcę, m.in. wgrałem nową wersję miomap 2008 oraz wszystko to, co w wątku: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102477.0

pzdr

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 09, 2008, 13:50:42 »
Ja mam tez viste 32 i nic. na końcu instalki nowej mapy wywala błąd i klapa. Poszedłem więc na kompa s XP'kiem i tam tez klapa po uruchomieniu PATCH'a wywala komunikat, że ma jakiś błąd i koniec. Może ja coś źle robię, tylko co???
Przy podłączeniu mio do kompa pojawiają mi się dwa urządzonka karta i mio jak koledze lomax3 ale i tak się nie da tego zainstalować.

Dodam że próbowałem tez zainstalować nową mapę pod Mio Desktop i to samo wywala pod koniec instalki!
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2008, 13:53:10 wysłana przez Dastin4 »

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 10, 2008, 13:08:17 »
Ja to rozwiązałem, tak że zainstalowałem u siebie wirtualną maszynę z XP'kiem na pokładzie i tam wgrałem patcha.
Wszystko poszło bez problemu, a reszty rzeczy już normalnie wgrywam pod Vistą.

U Ciebie widzę jest trochę inny problem.
Wygląda mi to na źle pobrane patche, ale nie daje sobie ręki uciąć.
Być może przerwało pobieranie na samym końcu lub coś takiego.
Mógłbyś porównać sumy MD5 (jeśli MIO je udostępnia w ogoóle), albo mniej więcej rozmiar pliku.
Opera przy pobieraniu dokładnie pokazuje wagę.
Wystarczy puścić i zobacz tylko czy waga pobieranego pliku zgadza się z wagą Twojego patcha.
Jeśli będą nawet małe różnice to musisz pobrać patcha jeszcze raz.

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 10, 2008, 21:36:21 »
No właśnie ciągnę go już trzeci raz, może wreszcie się uda.