Mio moov 360 krok po kroku

• 5 Odpowiedzi
  • 20597 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio moov 360 krok po kroku
« dnia: Lipiec 12, 2008, 07:53:40 »
Witajcie.
Chciałbym wrzucic na  mio 360 AM.
Mimo iż przeczytałem kilka wątków to nigdzie nie jest opisane krok po kroku ( łopatologicznie)  jak to zrobic.
Ze względu na małe dziecko  które zajmuje mi praktycznie cały czas wolny proszę forumowiczów o wytłumaczenie krok po kroku jak to zrobic ( nie mam czasu kombinowac i szukac porozrzucanych szczątkowych informacji w sieci).
Ideologia jest taka aby jak najmniej  ingerowac i móc wrócic do Miomap.

Wyobrażam sobie to następująco:
-kupuję kartę SD i po włożeniu jej do 360-tki i zmianie np. wpisu w rejestrze ( zmiana odbywac się będzie w domu ) będę mógł kozystac z AM

Proszę o opis jak krok po kroku to wykonac i skąd pobrac odpowiednią wersję AM.
1. kupic kartę SD - jakiej pojemności i jakiej f-my
2.skąd zassac AM i jak ją zainstalowac
3.co lepiej - zainstalowac soft na Mio a mapy na SD czy odwrotnie
4.może  AM zmieści się w mio i nie trzeba będzie kupowac karty SD
5.które i jak zmienic rejestry w Mio i jakie są zależności

Mam nadzieję że jeśli umieścimy tu opoowiedzi łopatologicznie to i inni użytkownicy nie będą więcej zadawac takich pytań.
Proszę o wyrozumiałośc i poważne odpowiedzi.

Odp: Mio moov 360 krok po kroku
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 12, 2008, 10:40:18 »
N zczęśc pytań znalazłem już odpowiedź

Cytat  z postu kol. Lomax

Okazuje się, że niczego nie trzeba wgrywać, odblokowywać itd.
Win odblokowany to i tak wielka kicha. Nawigacja ma służyć do prowadzenia po trasie i ma być niezawdodna. Do gierek, kalkulatorów itp służą inne urządzenia.
Co zatem? Zatem jeśli nie chcemy oryginalnej mapy MioMap 2008 tylko np Automapę, postępujemy następująco:

1) na kartę SD wgrywamy (instalujemy) odpowiednią wersję Automapy wraz z mapami.
2) plik appstarupsec.ini w katalogu My Flash Disk/Program Files/MioMap edytujemy w taki sposób, aby podać ścieżkę dostępu do pliku uruchamiającego Automapę wgraną na SD.
oryginalna zawartość tego pliku ma m.in. taki wiersz:
ProcessFile=Program Files/MioMap/MioMap.Exe
zmieniamy go na np taki:
ProcessFile=My Storage Card/Automapa EU/wceAM.exe,
jeśli w takim właśnie katalogu jest nasza AM i zapisujemy ten plik ...ini.
Po resecie od tej pory uruchamia nam się od razu Automapa - możemy rozpocząć jazdę.

Co trzeba wiedzieć?
1) AM musi zawierać wszystkie skórki na rozdzielczość naszego Mio, czyli:480x272;
2) ustawienia GPS muszą być: port com2, oraz transmisja 56000 lub 57600.
3) pierwsze łapanie sygnału po wcześniejszym ustawieniu będzie długie, nawet do 2 min na wolnej przestrzeni, później działa już szybko.
4) jeśli AM umieścimy nie na SD lecz w My Flash Disk, natomiast na SD pozostawimy tylko mapy i oczywiście w/w plik inaczej przeedytujemy wskazując właściwą ścieżkę, to AM działa szybciej. Trasy, zwłaszcza długie wyznacza szybciej o nawet kilka sekund a cały program AM pracuje żwawiej.
5) ta same zasady dotyczą również nawigacji z biedronki, czyli NAVII 2008, tyle tylko że struktura i katalogi nazywają się inaczej. Tam edytujemy plik menu.ini i wszystko działa jak powyżej.
6) obsługi telefonu przez bluetooth nie będzie - niestety!

Jeśli nam się kiedyś znudzi, plik appstarupsec.ini edytujemy do pierwotnej postaci i wszystko działa po staremu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pozostaje znaleźc odpowiedź na pozostałe pytania.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 13, 2008, 18:12:44 »
Pojawił  się postęp.
Dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów udało się zainstalowac AM.
Jak na razie testuję nową mapę.
Aktualnie szukam kogoś kto ma rozpakowaną wersję Total commandera aby móc zmieniac mapy.
Jeśli ktoś mógłby przesłac mi  rozpakowanego w Windows Ce total commandera byłbym wdzięczny.
Udało mi się znaleźc w sieci pełną wersję Tot.CMD ale nie jestem w stanie jej rozpakowac na moim mio bez odblokowywania windowsa.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 14, 2008, 00:33:16 »
Witam, mam pytanie czy mozna wgrac i w jaki sposob teledyski do MIO 360?? Z gory dzieki za pomoc. pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 16, 2008, 09:59:16 »
Witam, mam pytanie czy mozna wgrac i w jaki sposob teledyski do MIO 360?? Z gory dzieki za pomoc. pozdrawiam

Przerobilem Launcher tak zeby mozna bylo korzystac z 2+ nawigacji BEZ odblokowywania Mio Moov
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102477.msg700918#msg700918

w tej paczce jest tez Video player wiec mozna sobie odpalac filmiki :)
Pozdr
ApplicationLauncher Ostatnia wersja i opis instalacji: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102477.msg713142#msg713142  (Pazdziernik 3, 2008)

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 17, 2008, 21:37:57 »
Kończąc temat.
Kluczem do sukcesu jest wgranie ODPOWIEDNIEJ AM + programy udostępnione przez kol. Limak74.
Wgrywamy AM.
Przekonfigurowywujemy plik appstarupsec.ini, wgrywamy programy z linka kol. Limak74, ustawiamy ścieżki dostępu i to wszystko.