MIO MOOV 330 MioMap 2008 w wersji 2

• 9 Odpowiedzi
  • 6236 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIO MOOV 330 MioMap 2008 w wersji 2
« dnia: Maj 22, 2008, 21:11:38 »
Witam

Mam na imię Robert i jestem zainteresowany zakupem nawigacji MIO MOOV 330 . Zdecydowałem się na nią ponieważ potrzebuje system głównie na Polskę ale sporadycznie na Niemcy i Chorwację. Jednak zależy mi tylko na dokładności map. Jak dotąd miałem okazję jeździć tylko na starym MIO 710. Jechałem na niej od Częstochowy do Zakopanego i na odcinku Pyżowice (Katowice) było fatalnie. Nie widziała dróg, ciągle korygowała itp. Jednym słowem DNO. W samej Częstochowie znalazła drogę. Podobno lepiej jest na zachodzie. Nigdzie nie moge znaleźć dokładności MIOMAP 2008 wersja 2.
W związku z tym mam kilka pytań do bardziej doświadczonych kolegów:

• Czy któryś z kolegów mógłby mi napisać jak jest z dokładnością tej nowej mapy(MIOMAP 2008)? Zwłaszcza Polska,najlepiej procentowa.
  • Jak często MIO wypuszcza aktualizację MAP i czy są one płatne a jeżeli tak to ile to kosztuję
  • A może w tej cenie polecilibyście mi coś innego?

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2008, 21:15:56 wysłana przez bobwoj »

*

Offline Klee

• 12
Odp: MIO MOOV 330 MioMap 2008 w wersji 2
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 01, 2008, 21:03:46 »
Nie napisałeś w jakiej cenie....Jesli chodzi o Polskę to pokrycie ma porównywalne z automapą (nie znam jednak procentowej wartości) natomiast jeśli chodzi o Europę, moim zdaniem MioMap jest dużo lepsza. Tylko jeśli chodzi o Niemcy to jakieś problemy z radarami są z tego co słyszałem. Aktualizacje są 2 darmowe w ciągu 12 miesięcy od zarejestrowania urządzenia.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2008, 09:09:17 »
Nie napisałeś w jakiej cenie....Jesli chodzi o Polskę to pokrycie ma porównywalne z automapą (nie znam jednak procentowej wartości) natomiast jeśli chodzi o Europę, moim zdaniem MioMap jest dużo lepsza. Tylko jeśli chodzi o Niemcy to jakieś problemy z radarami są z tego co słyszałem. Aktualizacje są 2 darmowe w ciągu 12 miesięcy od zarejestrowania urządzenia.

Jeżeli chodzi o cenę to chciałbym coś do 1000zł. Nie interesują mnie "chińskie rewelacje". Chce kupić najlepszy system w tej cenie jaki jest. Zależy mi na systemie nawigacji  gotowym do nawigowania po wyjęciu z pudełka z szybkim procesorem i jak najdokładniejszą mapą z możliwie jak najczęstszymi aktualizacjami. Interesuje mnie głównie Polska.

*

Offline Klee

• 12
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2008, 15:41:48 »
No to jeśli do 1000 zł to tylko Mio, bo powyżej można by jeszcze kombinować ale to zazwyczaj są już palmtopy albo pda, sama nawiagacja to kosztuje do 1000 właśnie. Ja bym polecał Moov 330 jeśli zależy Ci głównie na Polsce. Aktualizacja w ciągu pierwszego roku dwa razy za darmo, super mapy.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 06, 2008, 09:16:10 »
No co do dokładności map przynajmniej trojmiasto i warszawa nie wiem jak inne większe miasta to muszą duuuużo popracować zawiodłem się na tym produkcie dużo błędów w drogach pomyłki z naniesionymi drogami poprostu poraszka kupiłem to MIO Moov ze wzglądu na nowy SirfStarIII fix w sklepie powiedzieli że śmiało mogę wgrać sobie AutoMape którą uprzednio kupiłem ale poraszka zostałem poinformowany że niema takiej możłiwości :(

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 07, 2008, 19:39:14 »
Auto Mapa bey problemu chodyi na MIO MOOV 360,  Wystarczy wrzucic karte SD z AutoMapa i zmienic jeden wpis w  w windowsie i wszystko pięknie chodzi. Przełącznik włączania , resetowania i stanu uśpienia działa jak powinien choc słyszałem głosy ze niektórzy po instalacji automapy musieli wylączac Mio MOOV przez reset - u mnie wszystko działa super i w kazdej chwili moge powrocic do fabrycznych map poprzez zmiane jednej linijki w rejestrze. A według mnie fabryczna mapa w MIO MOOV 360 nie umywa sie do Auto Mapy (numeracja i zarysy budynków to wielki plus i juz bez tego wrecz nie potrafie jezdzic) a z ciekawostek to na fabrycznej mapie nawigaccja czesto sie gubiła i pokazywała ze jade w przeciwna strone lub kazała mi jechac 5 kmby zawrocic zamiast kazac skrecic w droge za 100 m i n na niej zawrocic tym bardziej ze byla ona widoczna na mapie i była to duza asfaltowa droga. Jednym slowem fabryczna mapa to porazka  w porownaniu z AutoMapa

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 07, 2008, 20:30:08 »
Auto Mapa bey problemu chodyi na MIO MOOV 360,  Wystarczy wrzucic karte SD z AutoMapa i zmienic jeden wpis w  w windowsie i wszystko pięknie chodzi. Przełącznik włączania , resetowania i stanu uśpienia działa jak powinien choc słyszałem głosy ze niektórzy po instalacji automapy musieli wylączac Mio MOOV przez reset - u mnie wszystko działa super i w kazdej chwili moge powrocic do fabrycznych map poprzez zmiane jednej linijki w rejestrze. A według mnie fabryczna mapa w MIO MOOV 360 nie umywa sie do Auto Mapy (numeracja i zarysy budynków to wielki plus i juz bez tego wrecz nie potrafie jezdzic) a z ciekawostek to na fabrycznej mapie nawigaccja czesto sie gubiła i pokazywała ze jade w przeciwna strone lub kazała mi jechac 5 kmby zawrocic zamiast kazac skrecic w droge za 100 m i n na niej zawrocic tym bardziej ze byla ona widoczna na mapie i była to duza asfaltowa droga. Jednym slowem fabryczna mapa to porazka  w porownaniu z AutoMapa

Mógłbyś napisać jaki wpis w rejestrze trzeba zmienić albo lepiej zamieścić tutorial jak to zrobić od początku do końca?

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 07, 2008, 19:38:18 »
Auto Mapa bey problemu chodyi na MIO MOOV 360,  Wystarczy wrzucic karte SD z AutoMapa i zmienic jeden wpis w  w windowsie i wszystko pięknie chodzi. Przełącznik włączania , resetowania i stanu uśpienia działa jak powinien choc słyszałem głosy ze niektórzy po instalacji automapy musieli wylączac Mio MOOV przez reset - u mnie wszystko działa super i w kazdej chwili moge powrocic do fabrycznych map poprzez zmiane jednej linijki w rejestrze.

To się zgadza. U mnie też w ten sposób chodzi świetnie AM i działa przełącznik w pozycji off.
Nie działa natomiast wówczas, gdy chce się mieć odblokowany WinCE za pomocą nakładki np. MioPocket, FileManCE itp.
Nakładki wprawdzie dają to, że można mieć dostęp do wielu nawigacji (oryginalnej też) klikając tylko w odpowiednią ikonę, ale wyłączanie na pozycję off to już uciążliwa procedura. Jeśli komuś takie rozwiązanie nie jest potrzebne wystarczy zmienić tylko jeden wpis - tak jak kolega napisał!
Dodam tylko, że AM chodzi jednak sprawniej i szybciej, gdy program jest w pamięci wewnętrznej a na sd tylko mapy.

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 08, 2008, 10:22:51 »
Auto Mapa bey problemu chodyi na MIO MOOV 360,  Wystarczy wrzucic karte SD z AutoMapa i zmienic jeden wpis w  w windowsie i wszystko pięknie chodzi. Przełącznik włączania , resetowania i stanu uśpienia działa jak powinien choc słyszałem głosy ze niektórzy po instalacji automapy musieli wylączac Mio MOOV przez reset - u mnie wszystko działa super i w kazdej chwili moge powrocic do fabrycznych map poprzez zmiane jednej linijki w rejestrze.

To się zgadza. U mnie też w ten sposób chodzi świetnie AM i działa przełącznik w pozycji off.
Nie działa natomiast wówczas, gdy chce się mieć odblokowany WinCE za pomocą nakładki np. MioPocket, FileManCE itp.
Nakładki wprawdzie dają to, że można mieć dostęp do wielu nawigacji (oryginalnej też) klikając tylko w odpowiednią ikonę, ale wyłączanie na pozycję off to już uciążliwa procedura. Jeśli komuś takie rozwiązanie nie jest potrzebne wystarczy zmienić tylko jeden wpis - tak jak kolega napisał!
Dodam tylko, że AM chodzi jednak sprawniej i szybciej, gdy program jest w pamięci wewnętrznej a na sd tylko mapy.

No tak ale podswietlanie przy automapie masz około 70 % w stosunku do miomap, no chyba ze udało Ci sie to jakos zrobić