Mio MOOV 330, kilka pytań

• 3 Odpowiedzi
  • 3151 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio MOOV 330, kilka pytań
« dnia: Lipiec 16, 2008, 21:16:16 »
Witam.

Obecnie zamierzam kupić sobie jakąś nawigację do 1000zł.
Poważnie myślę, and wersją MOOV 330, ponieważ zależy mi tylko na nawigacji, a nie jakimś kombajnem, gdzie nawigacja służy jako dodatek tylko. Zależy mi na szybkości, oraz szybkim obliczaniu trasy. Poza tym tą wersję można już kupić za nieco ponad 600zł, także cena jak za takie urządzenie jest jak najbardziej przyciągająca wg mnie.

Wracając do moich pytań. Zadam je po kolei, aby było łatwiej odpowiadać:

1. Urządzenie posiada domyślnie Win 5.0 CE. Obecnie jest to chyba już troszkę stary system jak na urządzenia mobilne? Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość wgrania Windows Mobile 6.0 do w/w urządzenia. I czy to ma sens w ogóle? Czy być może wersja 5.0 Windowsa jest znacznie lepsza? Nie siedzę w tym temacie dlatego przepraszam za takie pytania.

2. Zastanawiałem się również nad modelami P560 oraz C720. Tyle, że P560 to pocket, który posiada więcej opcji niż tylko nawigację, a C720 to sam już nie wiem. Zależy mi na jak najlepszej i najszybszej nawigacji, i nic więcej.

3. Czytałem już sporo wiem, że można wgrać do wersji 330 AutoMapę. Jakoś najbardziej ufam tej mapie jak i wiele innych użytkowników, nie bez powodu zresztą. Na dodatek chciałbym również posiadać mapę Czech i Austrii, ale AutoMapa EU, posiada je wszystkie chyba. Wracając do wgrywania to czytałem również, że nie ma z tym chyba jakiś wielkich problemów, prawda?

4. Obecnie, aż tak bardzo nawigacji jeszcze nie potrzebuję. Chociaż wiadomo, że zawsze się tam do czegoś przyda. I teraz nie wiem czy kupować teraz, czy poczekać może aż stanieje jeszcze bardziej? Tylko, że zapewne pojawią się kolejne modele, które będą droższe, ale będą znowu posiadały jakieś rozwiązania, które będą przyciągać do siebie.

Jeszcze raz przepraszam za głupie pytania, jeśli takowe się pojawiły.
W temacie nawigacji jestem od niedawna i dopiero się "uczę" :)

Pozdrawiam i liczę na wasze odpowiedzi.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Mio MOOV 330, kilka pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 17, 2008, 07:33:18 »
Ad.1 Jeśli to ma służyć tylko do nawigacji to nie ma potrzeby wgrywać WM6.
Ad.2 Jeśli nawigacja to urządzenia typu PNA lub PND a nie pockety.
Ad.3 Nie ma, można uruchomić też bez odblokowywania.
Ad4. Sam sobie odpowiedziałeś  :)
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 17, 2008, 21:45:26 »
Moim zdaniem nawigacje w chwili obecnej są już na wysokim poziomie i technicznym i praktycznym.
Jeśli ktoś jeździ choc  trochę więcej niż 30 tys. km  rocznie to warto kupic nawigację.
Sam nie bardzo widziałem sens zakupu dopóki nie kupiłem ( z pomocą kolegów z forum  udało się wyciągnąc max. możliwości).
Jeśli wgra się  fotoradary, suszarki itp. to nawigacja naprawdę ułatwia życie.
Teraz nie wyobrażam sobie jazdy bez nawigacji ( często jeżdżę w różne regiony kraju)

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 18, 2008, 13:19:52 »
W takim razie dziękuje za info :) Wybiorę rzeczywiście któryś z modeli MOOV.
Powiedzcie mi jeszcze, ponieważ gdzieś na aukcji widziałem ofertę MOOV'a i były tam takie screeny:

Chciałbym wiedzieć gdzie znaleźć takie skiny i jak ja wgrywać. Domyślam się, że to jest na Windowsa CE 5.0 i nie trzeba go zmieniać na Windows Mobile 6.0, o ile zmiana Windy w przypadku MOOV jest w ogóle możliwa.

No i jakie strony polecacie jeśli chodzi o aplikację dla Win CE 5.0, itd. Ponieważ widzę tam nawet ikonkę Doom'a. Nie wiem czy to jest w ogóle screen z MOOV'a, ale spytać Was nie zaszkodzi :)