Mio C720 - Mio Map v.3.3 -błędna baza polskich POI

• 1 Odpowiedzi
  • 2815 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Monkin

• 4
  • Sprzęt: Mio C720, IP 3G, SGS II
Mio C720 - Mio Map v.3.3 -błędna baza polskich POI
« dnia: Lipiec 27, 2008, 00:27:35 »
Po aktualizacji i wgraniu z oficjalnej strony MIO nowszej mapy w wersji 3.3 Oct 24 2007 szlag trafił bazę krajowych POI. Tzn. baza jest ale pokazuje totalne głupoty np. "Stadion Śląski - Stadion Narodowy, Urszulin Włodawski, Lubelskie, Polska, 10 Katowicka Ulica..."
Pokazuje na mapie dobrze ale podaje błędne informacje. I tak z całą bazą krajowych POI. Przed aktualizacją mapy wszystko było OK. Jak z tego wybrnąć?
Podczas aktualizacji postępowałem zgodnie z instrukcją punkt po punkcie. Najpierw aktualizacja firmware, potem backup a potem dopiero wgrywanie nowych map. Zachował mi poprawnie wszystkie kontakty z książki a w POI podaje błędne informacje. Kurna doradźcie jak z tego wybrnąć? Bo nie uśmiecha mi się czytać, że Stadion Górnika Zabrze jest w miejscowości Sadowie a Ruchu Chorzów w jakimś Urszulinie:evil: :mad:
Wszystko ma swój koniec, a kiełbasa nawet dwa...

*

Offline Monkin

• 4
  • Sprzęt: Mio C720, IP 3G, SGS II
Odp: Mio C720 - Mio Map v.3.3 -błędna baza polskich POI
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 28, 2008, 08:44:07 »
Po całodniowym czytaniu forum o mapach, lekarstwo się znalazło :ok:. Na razie jednak wgrałem z płyty ponownie starą wersję mapy z właściwymi adresami POI. Poczekam cierpliwie na poprawiony soft. Uwagi przesłałem też do Mio. Ich support  raczył odpowiedzieć lakonicznie, że poprawki zostaną uwzględnione w następnych wersjach MioMap. Tyle to i ja wiem. Dziwi mnie jednak, że pomimo coraz większej konkurencji na krajowym rynku, producenci map w nowszych wersjach pozwalają sobie na taki bubel.
Wszystko ma swój koniec, a kiełbasa nawet dwa...