Nie wiem czym odblokowywałeś WinCE w swoim Mio. Jeśli aplikacjami serii MioAutorunBeta5 , 6, 7 z karty SD, to AutoMapę Najlepiej zainstalować bezpośrednio na kartę również. Następnie należy umieścić ją całą w folderze MioAutoRun. Jeśli aplikacją MioPocket - to tak samo lecz jest sporo "dłubaniny" w plikach, by wszystko zadziałało ok. U mnie na C720 chodzą obecnie i AutoMapa5.2 i oryginalna MioMapv3.3 a mogę jeszcze doinstalować każdą inną legalnie nabytą mapę - jaka mi przyjdzie do głowy. Oczywiście z ikonkami, różnymi skórkami, aplikacjami. Jednym słowem wyszło mi z tego małe cudeńko z ogromnymi możliwościami i szerokim polem do modyfikacji. Active Sync nie widzi żadnego GPS-a - widzi jedynie urządzenia mobilne/przenośne typu pocket. Po instalacji aplikacji MioPocket - robisz z GPS-a pocket i ten jest już widziany przez PC. Możliwości modyfikacji plików są jednak ograniczone i wymagają ich kopiowania na PC. Podczas gdy eksploracja bezpośrednio(i tym samym modyfikacja plików) GPS-a przez PC daje o wiele lepsze wyniki.