Mio Moov 360 i AM - problemy z zapisaniem konfiguracji i ulubionych

• 1 Odpowiedzi
  • 3601 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam,

Mam Mio Moov 360 z Application Launcher'em by Limak.
Automapa EU w wersji 5.1.1 (legal oczywiście) zainstalowana na karcie SD 4GB.

Oto lista problemów:
 - dosyć często podczas uruchamiania AM dostaję komunikat systemu Win:
    Fatal Application Error.
    Application wceAm.exe has performed an illegal operation and will be shut down [...]
    Program: wceAm.exe
    Exception: 0xC000005
    Addres: 003A040C

Po kliknięciu OK, system wraca do Application Launcher'a bezposrednio lub się resetuje
    Po resecie AM najczęściej rusza bez żadnych problemów.

- w 9 na 10 przypadkach po uruchomieniu AM jest ona "czysta" - nie zapamiętuje ustawień GPS, punktów Ulubionych, nie wsponinająć już o POI.

- bardzo często dostaję komunikat "An unknown error occured while accessing an unnamed file"

Wydaje mi się, że problemy zaczęły się po tym, jak za pomocą Miplosynca dodałem POI z radarami ale głowy za to nie dam :)

Próbowałem już formatować kartę na kilka sposobów ale nic to nie dało.
Niestety nie mogę jej teraz po raz kolejny przeinstalować, bo... zostałem okradziony :(. Torba z moim laptopem, częścią dokumentów i (jak przed chwila stwierdziłem) kartą z moim kodem do Automapy kilka tygodni temu nieoczekiwanie zmieniła właściciela...

Proszę o pomoc i jakieś podpowiedzi...

Pozdrawiam i życzę wszystkim Wesołych Świąt.

Darek

*

Offline Czadar

• 5
  • Sprzęt: Asus A696
Odp: Mio Moov 360 i AM - problemy z zapisaniem konfiguracji i ulubionych
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 06, 2009, 09:45:19 »
Miałemm coś podobnego ale pomogła zamiana kart SDHC na zwykłą SD (niestety SD tylko 2GB a SDHC 4GB).
Doczytałem się na jakimś forum zagranicznym że MIO 360 nie za bardzo toleruje karty SDHC niektórych firm
natomiast nie ma problemu z SD. U mnie są to obydwie karty Kingstona i ta mniejsza działa bez problemu.