Mio C 520 - zniknęła ikona powiadamiania o radarach

• 6 Odpowiedzi
  • 1889 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio C 520 - zniknęła ikona powiadamiania o radarach
« dnia: Marzec 15, 2008, 12:26:57 »
Witam,

Nowy użytkownik i nowy na forum :)

Mam problem po aktualizacji map i softu mojego MIO zniknęła opcja w ustawieniach głównych(w ogóle nie jest widoczna) zaznaczania wyświetlania radarów.
Zrobiłem przywracanie wszystkiego co możliwe z dołączonej płyty do zestawu i lipa.

Wcześniej zaktualizowałem mio map v3 do wersji z 3 stycznia 2008 v3.3. Obecnie mam mapę polski wersji 070815.

Zarejestrowałem sie na belgijskiej stronie mio, uruchomiłem aktualizacje radarów i program onlina ściąga je bez problemu ale nie mogę ich włączyć !!!! help.

*

Offline volcanpl

• 7
  • Sprzęt: Mio C520
Odp: Mio C 520 - zniknęła ikona powiadamiania o radarach
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 16, 2008, 11:40:57 »
Witam,

Nowy użytkownik i nowy na forum :)

Mam problem po aktualizacji map i softu mojego MIO zniknęła opcja w ustawieniach głównych(w ogóle nie jest widoczna) zaznaczania wyświetlania radarów.
Zrobiłem przywracanie wszystkiego co możliwe z dołączonej płyty do zestawu i lipa.

Wcześniej zaktualizowałem mio map v3 do wersji z 3 stycznia 2008 v3.3. Obecnie mam mapę polski wersji 070815.

Zarejestrowałem sie na belgijskiej stronie mio, uruchomiłem aktualizacje radarów i program onlina ściąga je bez problemu ale nie mogę ich włączyć !!!! help.

Możesz wgrać najnowszy firmware, najnowsze mapy i dograj sobie mapę Polski 070903 (w sierpniowej jest bug - pomieszane kody pocztowe/miejscowości, brak informacji o dopuszczalnej prędkości itp.).

Potem poczekaj, aż na nowym sofcie złapie sygnał GPS - po kilku/kilkunastu minutach opcja z fotoradarami sama się pojawi  :ok:

Miałem kilka dni temu ten sam problem i właśnie czekanie naprawiło moje Mio  :proud:

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 16, 2008, 16:43:47 »
Witaj,  :)

Dzięki za info, walczyłem wczoraj cały dzień z tym ustrojstwem  :mad: i jakie było moje zdziwienie kiedy u kumpla pokazywałem możliwości tego sprzętu i pojawiła się opcja radarów  :ok:

Zainstalowałem mapkę którą poleciłeś zobaczymy jak będzie chodzić, mio juz uzdrowione  :grin: teraz wypada czekać na jakieś nowsze mapki bo te dokładne to nie są, na przykład numer domu miejsca gdzie mieszkam jest jakieś 300 m dalej  :(

Przy okazji dodałem AutoMape 4.1.2 raczej na kolana nie rzuca, jedyne co mi się podoba to zawartość kontur budynków i super poprawna numeracja.

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.

*

Offline alzail

• **
  • 118
    • http://www.barbesale.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 16, 2008, 16:52:02 »
Mam głupie pytanie :)

W "o programie" w MioMap mam taki wpis: MioMap v3.3 Oct 24 2007 - Czy to jest najnowsza wersja? Jeżeli nie to skąd mogę pobrać nowszą?

Jaka jest najnowsza mapa Polski ? Mam Polska 2007,07 (070815), z postów wyżej wnioskuje że jest nowsza, ale skąd ją pobrać?

*

Offline volcanpl

• 7
  • Sprzęt: Mio C520
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 16, 2008, 21:05:55 »
Mam głupie pytanie :)

W "o programie" w MioMap mam taki wpis: MioMap v3.3 Oct 24 2007 - Czy to jest najnowsza wersja? Jeżeli nie to skąd mogę pobrać nowszą?

Jest to najnowsza oficjalna wersja programu :oki:

Jaka jest najnowsza mapa Polski ? Mam Polska 2007,07 (070815), z postów wyżej wnioskuje że jest nowsza, ale skąd ją pobrać?

Ja znalazłem tutaj: http://www.uploading.com/files/DNIKTJ3X/Poland070903.rar.html

*

Offline alzail

• **
  • 118
    • http://www.barbesale.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 17, 2008, 19:51:28 »
dzięki już ściągam, swoją drogą strona MIO to jakaś porażka jest, zarejestrowałem się tam itp. żeby np. móc pobierać POI czy speedcamy, a tu zonk, żadnych POI nie uświadczy.... ehh o mapach już nie mówiąc.

*

Offline chronos

• 22
  • Sprzęt: Mio C520 [MM] [AM]
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 21, 2008, 14:50:50 »

Jest nowsza wersja ze stycznia 2008. Możesz ją pobrać poprzez Mio Club http://www.mio-tech.be/en/mio-club/mio-club.php i tam pobierasz "Mio Update Tool". On automatycznie aktualizuje MioMap do nowszej wersji