Mio 360 odblokowany - pytania

• 3 Odpowiedzi
  • 1895 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio 360 odblokowany - pytania
« dnia: Czerwiec 06, 2009, 22:16:44 »
Witam Panowie
Jestem nowa na tym portalu i byc moze moje pytania wydadza wam sie nieco glupie ale bardzo licze na wasza pomoc.Dostalam w prezencie nawigacje Mio Moov 360.Zaczelam sie nia troche bawic wspierajac sie torche internetm.Chcialam ja troche ulepszyc poniewaz mapa mio jest do bani.Poki co odblokowalem ja przez allegro nie tracac gwarancji.Wszystko dziala ok ale z tego co czytalam forum to Automapa ma pokrycie 95% Polski.Na takiej mapie mi zalezy.Wiec mam kilka banalnych dla was pytan.Czy jest mozliwosc wgrania application managera mimo ze gps jest odblokowany ?czy moga byc jakies konflikty?
Niewiem od czego zaczac zeby miec Automape na Mio.Czy kazda mapa np sciagnieta z torrentow bedzie dzialac?Czytalam pierwszego posta odnosnie AM ale niewiem czy da mi sie to zrobic zeby rowniez dziala bluetooth.Prosze o napisanie mi w kilku krokach co zrobic zeby wgrac Automape ewentulanie prosze o linka gdzie moglabym sciagnac mape 5.5.1 badz nowsza.Z gory wam dziekuje  :P
 piractwo. bikekowal

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Mio 360 odblokowany - pytania
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 07, 2009, 09:47:58 »
Proponuję zacząć od lektury regulaminu Forum PDAClubu, który to wyraźnie mówi, że nie zajmujemy się pomocą w użytkowaniu, ani tym bardziej rozpowszechnianiu pirackich wersji oprogramowania. Licencjonowana Automapa kosztuje nieco ponad 100 zł na Allegro i uważam, że jest zdecydowanie warta tych pieniędzy, bo oprócz samego programu dostajesz dostęp do Miplo i roczną aktualizację. Oczywiście można dograć Automapę do Odblokowanego Mio i wcale nie trzeba używać Application Managera.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 10, 2009, 12:39:30 »
"Poki co odblokowalem ja przez allegro nie tracac gwarancji"!!

niestety nie ma takiej opcji każde odblokowanie , czytaj ingerencja w kod źródłowy oprogramowania mio może zostać uznana za złamanie zasad gwarancji.  To tylko tani chwyt reklamowy "magików" z allegro, niestety dosyć skuteczny.  pozdrawiam.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 10, 2009, 17:10:26 »
To wcale nie musi być chwyt reklamowy - rzeczywiście są modele MIO (nie wszystkie!), gdzie samo ODBLOKOWANIE nie pozostawia absolutnie żadnych śladów w rejestrze, czy w plikach. Po wyjęciu karty pamięci i soft resecie żaden, nawet najlepszy serwisant nie wykryje takiej ingerencji! Podkreślam, że chodzi o samo odblokowanie, ale wystarczy po odblokowaniu uruchomić chociaż jeden program, który zapisuje cokolwiek do rejestru (prawie każdy to robi) i niestety te ślady już na urządzeniu zostaną. Zatem TAK - można ODBLOKOWAĆ bez uraty gwarancji, ale NIE - nie da się używać po odblokowaniu oprogramowania tak, by nie pozostał po tym ślad. To tylko taka uwaga techniczna :)