Witajcie. Mam wielką prośbę o pomoc w, pewnie, prostej sprawie. Po długim czytaniu forum już odblokowałem mojego mio 269+. Potem przyszło zainstalować automapę i na forum wyczytałem, że trzeba wrzucić trochę dll'i . Wszystko poszło oprócz jednego pliku - aygshell.dll
Jest on używany przez system i nie mogę go podmienić. Automapa nie chce chodzić i podejrzewam, że to wina tego pliku. Jak podmienić taki plik?
Drugie pytanie - mój MioMap miał zainstalowana mapę europy. Fajnie. Ale ona zajmuje 1,5Gb. skasowałem plik ręcznie, ale wtedy sprzęt sfiksował i zawiesił się tak, że musiałem na twardo resetować i potem od nowa grzebać. Dobra, usunąłem mapę ale przy okazji zobaczyłem dziwny objaw - jak chcę grzebać na storage card to po wykonaniu jakiejś operacji na pliku ekran zaczyna migotać i musze resetować. oczywiście operacji nie wykonuje (np save del) O co chodzi?
I ostatnie:)
chciałem podziękować tak czy siak za to forum, bo gdyby nie to to już dawno sprzedałbym tego mio. W gruncie rzeczy to niezły sprzęt do nawigacji, ale te rygory producenta są żenujące.
Dzięki Wam łatwiej to znieść

jak nie tu to na
http://www.gpspassion.com znalezionym tu na forum na większość rzeczy znajdzie się rada. Dziękuję i czekam na odpowiedź.
PS
być może znajdują się odpowiedzi w którymś wątku ale uwierzcie przeczytałem mnóstwo i jakoś nie znalazłem a powala mnie irytująca maniera pisania w tytule "jestem nowy i mam problem" "prosze o pomoc" "dziwna rzecz"
Tytuł ma służyc sprecyzowaniu treści wątku! czy to takie trudne do zrozumienia? po co mi ogólniki?
Dlatego pisze ten tekst jako osobny wątek, żeby ktoś inny już nie miał tego problemu:)