C520 i nie tylko rozwiazanie kompleksowe dla leniwszych /nie omijaj tego tematu/

• 22 Odpowiedzi
  • 8926 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hey

mam C520 i zaistalowałem cos takiego co podał juz kiedys GKM i mozna to sciagnac z :

http://rs79.rapidshare.com/files/97886037/MioPocketPlus_Release14.zip

okolo 21 mb
1 rozpakowac na karte SD
2 jak sie odpali Miodzio (C520) to wcisnac w dziurke   B) kartę SD
3 o i juz po chwili odpala sie cudo z windą (win CE) oraz gotowymi rozwiazaniami

4 ustawcie sobie w takim niebieskim X (taki direx) swoje urzadzenie np C520 czy tam jakies inne co tam macie z odpowiednia rozdzielczościa dla miodzio C520 chyba było 420 x 270

wszystko chodzi i nic nie wywala sie itd jak bede mogl to wstawie jakies zdjecia

zapraszam do komentowania co tam znalezliscie i jak wogole sie wam podoba

ps odrazu mam pytania:
1
zaistalowalem AutoMape 4.1.2 i ustawienia dla GPS COM2 57600 i ładnie sie odpaliła mioodzio
prodlem w tym jak podmienic czy tam wstawic skrot aby odpalac ja w zakładki z mapkami (jakos podmienic sciezke do odpalenia AM zamiast np TomTom lub innej/innego skrótu mapy
2
PDF sie fadnie odpala ale moze ktos wie jak w zakładce Ofisowskiej odpalac Exelowskie pliki bo jakos nie rozgryzlem tego; chodzi mi dosladniej o to ze jaki tam jest exel pod tego wina CE z C520 i jak to zgrac z exelem z Win XP w kompie, moze jakie rozszerzenia plikow to opsluguje ?

*

Offline witja69

• *
  • 66
  • Sprzęt: htc tytn II Kaiser,  Mio C520
Też sobie to wgrałem, chodzi fajowo, niestety nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytania, dodam natomiast swoje...
Może ktoś wie jak zainstalować pod ten system TomTom tak aby odpalał się ze skrótu, który jest na pulpicie??

Napisane: Czerwiec 11, 2008, 22:37:33

*

Offline witja69

• *
  • 66
Chyba znalazłem odpowiedź na Twoje drugie pytanie. Ściągnąłem ostatnią wersję MioPocket i w niej jest dużo więcej gadżetów, jest też excel i word viewer. U mnie pliki worda odpalają....

poniżej link do najnowszego softu.

http://rapidshare.com/files/121096139/MioPocket_2.0_Release_22.zip

niestety dalej niewiem jak podpiąć pod to tomtoma

OOoo dzieki dzis to potestuje  :evil:

hmmm moze tu cos jest jak tam podmienic skrot by CI chodził TomTom bo pisza la france  :-|

http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=78671&whichpage=1
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2008, 11:34:54 wysłana przez dasjajo »

*

Offline witja69

• *
  • 66
Udało mi się podmienić autmapę pod nawigatora, niestety ikonka została, czyli klikam ikonkę Navigator i uruchamia mi się AM.
Dzięki za link

fajnie a mozesz to opisac krok po kroku jak to zrobiles ??? to moze i ja sobie podmienie to jakos  :grin:

a tu jest wiecej o MioPocket 2.0

http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=109690&whichpage=1

ok .... nie wiem jak to zrobilem ale sie to MioPocket 2,0 odpala  juz bez karty SD i narazie nie wiem czy to zle czy to dobrze  :shock:

1.moze ktos pomoc jak zamienic ikonke jakas w zakladce Navigation na ikonke AutoMapy  ???

takie krok po kroku czy tam jak kto woli od drzwi do drzwi  :wink:

2. gdzie co i jak podmienic wpisac napisac .... aby np w ikonce byl odnosnik to AM zaistalowanej w .....

\My Flash Disk\AUTOMAPA EU\wceAm.exe

z gory dzieki

*

Offline jaroo5

• *
  • 74
  • Sprzęt: Galaxy S9,
Udało mi się podmienić autmapę pod nawigatora, niestety ikonka została, czyli klikam ikonkę Navigator i uruchamia mi się AM.
Dzięki za link

w folderze z ikonami podmien ikonę Navigatora na ikone automapy - ot cała filozofia :)
o dodawaniu/usuwaniu ikon było juz na tym forum, wystarczy poszukać

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=91457.msg631393#msg631393
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2008, 19:37:36 wysłana przez jaroo5 »

*

Offline witja69

• *
  • 66
A czy mogę poprosić o ikonkę AM na maila ???

Z góry dziękuję

Odp: C520 i nie tylko rozwiazanie kompleksowe dla leniwszych /nie omijaj tego tematu/
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 14, 2008, 15:11:54 »
witja69 jak bede w pracy to ja wkleje ta ikonke AM

jaroo5 szukalem w opcji szukaj jak podmienic AM na np nawigatora i jakos nie znalazlem  :-|

zrezygnowalem jednak z _Release_22 wracam do poprzedniej ver 14 bo cos muliło moje miodzio  :S

czy jak sie deinstaluje release to zostaja jakies pliczki w miodzio ?

*

Offline jaroo5

• *
  • 74
Odp: C520 i nie tylko rozwiazanie kompleksowe dla leniwszych /nie omijaj tego tematu/
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 15, 2008, 19:08:30 »
niestety zostają - warto wczesniej zrobic kopię

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 16, 2008, 18:10:35 »

tylko nie wiem jak tam rozmiar  :mrgreen:

jarro5 czyli nic sie nie da zrobic ? bo moze da rade recznie wyczyscic rom czy jak tam sie to nazywa  :ohreally:

pozatym teraz przeszedlem na AM 5.0.5  (mam zamiar ja aktualizowac do 5.0.9 {nie pomylilem sie 9 ver do ktorej team AM sie nie przyznaje ale nieoficjalnie wiadomo ze to oni wydali aby poprawic swoje bledy}  to mam nadzieje ze bedzie chodzic szybciej )

*

Offline jaroo5

• *
  • 74
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 17, 2008, 00:02:46 »
do usunięcia jest zdaje się caly mioautorun i pojedyncze pliki z folderu mio na flashdysku(sprawdź daty utworzenia) jeżeli wszystko działa to może mimo wszystko lepiej nic nie usuwać  :wink:

*

Offline witja69

• *
  • 66
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 17, 2008, 09:24:15 »
mnie z kolei release14 sprawiał problemy, np. po uruchomieniu niektórych programów (na pewno gra doom) nie mogę z niej wyjść i muszę robić reset. Dodatkowo przy uruchamianiu albo podczas normalnej "zabawy" pojawia się jakiś error. Release22 chodzi natomiast faktycznie wolniej lecz bez błędów, może to kwestia aktualizacji WinCE, którą zrobiłem wraz z najnowszą aktualizacją c520. Jeszcze jedna istotna sprawa, w release14 utworzyłem sobie skrót do AM no i przy każdym restarcie musiałem tworzyć go od nowa, natomiast w release22 pozostaje na swoim miejscu.
W każdym razie nie narzekam, problem jest natomiast z podmianą ikony AM. udało mi się podmienić ścieżkę z Navigatora na AM lecz nie mogę podmienić ikonki, na pewno musi mieć  .ico . Lecz niewiem czy to wystarczy.

« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 18, 2008, 11:41:38 »
tez probowalem podmienic ikonke i zminienialem rozmiary ich nazwy itd ale nic z tego  :|

jedynie mozna zmienic nazwe z TomTom na AM np  :sleepy: zawsze cos  :proud: reszte nawigacji wywalilem i zniknely ich ikonki wole jak jest czysciej pozatym nie tylko ja uzywam tej nawigacji wiec wole aby zaduzo nie mieszali mi  ... pewnie tego dooma jakiegos tez wywale i nie bedzie problemu  B)

dodatkowo zauwazylem ze nie trzeba po odpaleniu wkladac wyciagac karty SD aby odpalic  release14 ; wystarczy ze sie wylaczy i właczy mioodzio z raz i sie odpali ... a nie wiedzialem o tym wczesniej

*

Offline jaroo5

• *
  • 74
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 19, 2008, 01:01:54 »
w zasadzie ikona tomtoma jest ładniesza niż automapy :)

Odp: C520 i nie tylko rozwiazanie kompleksowe dla leniwszych /nie omijaj tego te
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 23, 2008, 12:00:21 »
Powiedzcie mi czy Mio c720 odblokowuje się identycznie jak c520?

mnie z kolei release14 sprawiał problemy, np. po uruchomieniu niektórych programów (na pewno gra doom) nie mogę z niej wyjść i muszę robić reset. Dodatkowo przy uruchamianiu albo podczas normalnej "zabawy" pojawia się jakiś error. Release22 chodzi natomiast faktycznie wolniej lecz bez błędów, może to kwestia aktualizacji WinCE, którą zrobiłem wraz z najnowszą aktualizacją c520. Jeszcze jedna istotna sprawa, w release14 utworzyłem sobie skrót do AM no i przy każdym restarcie musiałem tworzyć go od nowa, natomiast w release22 pozostaje na swoim miejscu.
W każdym razie nie narzekam, problem jest natomiast z podmianą ikony AM. udało mi się podmienić ścieżkę z Navigatora na AM lecz nie mogę podmienić ikonki, na pewno musi mieć  .ico . Lecz niewiem czy to wystarczy.

A jak podmieniłeś ścieżkę z Navigatora na AM ??
Bo ja żeby odpalic Am muszę wchodzić na dysk i odpalić z folderu gdzie jest zainstalowana.z góry dzieki

*

Offline witja69

• *
  • 66
zmieniasz nazwę pliku uruchamiającego AM na nazwę np. IGO itp.

Odp: C520 i nie tylko rozwiazanie kompleksowe dla leniwszych /nie omijaj tego te
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 16, 2008, 20:47:46 »

Tak.

*

Offline yca

• 2
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 05, 2008, 23:38:10 »
Witam koledzy. A pytanie czy ten sam manewr przejdzie z H610?
pozdrawiam

*

Offline konradmik

• 16
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 07, 2008, 11:56:12 »

Na Mio DigiWalker C310 nie dziala :(

Sorry, moj blad. Dziala.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2008, 12:42:04 wysłana przez konradmik »
dzieki,
pzdr!
konrad