mio 500 problem

• 3 Odpowiedzi
  • 4421 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mio 500 problem
« dnia: Kwiecień 17, 2009, 19:52:20 »
Witam

Zakupiłem mio moov 500 pl. Troszkę się nim pobawiłem itp. Jak jest wyłączony, guzik znajduje się na pozycji OFF. Po kilku dniach nieużywania chciałem go dzisiaj włączyć jednak brak reakcji. Podłączyłem do kompa przez kabel usb -- wykryło urządzenie, ekran się rozświetlił a na nim animacja ładowania.

Ładowałem go kilka godzin, jednak teraz gdy chcę go włączyć (przełączam na "ON") zamiast pulpitu cały czas widać tylko taki ekran ekran -- z lewej monitor komputera, z prawej ekran nawigacji a pomiędzy nimi pulsujący w obie strony pomarańczowy znak (identyczny znajduje się obok gniazdka na dole).

Przesuwałem włącznik na "Reset", jednak ciągle to samo. Komputer wykrywa urządzenie i jest dostęp do jego dysku, itp.

Macie jakies rady, czy do serwisu?

*

Offline UneeK

• 18
Odp: mio 500 problem
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 20, 2009, 12:34:02 »
Wygląda na to, że "zgubił/eś" pliki startowe lub coś namieszałeś w pliku "appstartupsec.ini"...
Jęśli masz na dysku backup - wgraj go i będzie po sprawie...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2009, 09:52:35 wysłana przez UneeK »
Mio Moov 500 + SanDisk SDHC Ultra II 8GB

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 10, 2009, 18:40:32 »
Witam

Zakupiłem mio moov 500 pl. Troszkę się nim pobawiłem itp. Jak jest wyłączony, guzik znajduje się na pozycji OFF. Po kilku dniach nieużywania chciałem go dzisiaj włączyć jednak brak reakcji. Podłączyłem do kompa przez kabel usb -- wykryło urządzenie, ekran się rozświetlił a na nim animacja ładowania.

Ładowałem go kilka godzin, jednak teraz gdy chcę go włączyć (przełączam na "ON") zamiast pulpitu cały czas widać tylko taki ekran ekran -- z lewej monitor komputera, z prawej ekran nawigacji a pomiędzy nimi pulsujący w obie strony pomarańczowy znak (identyczny znajduje się obok gniazdka na dole).

Przesuwałem włącznik na "Reset", jednak ciągle to samo. Komputer wykrywa urządzenie i jest dostęp do jego dysku, itp.

Macie jakies rady, czy do serwisu?

Przy podłączeniu do kompa zawsze tak masz. Jeśli chcesz bawić się nawigacją to albo na naładowanych bateriach albo na zasilaczu.

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 12, 2009, 19:16:39 »
Witam.Mam taki sam problem z mio c520 po zaktualizowaniu firmware ze strony producenta.Nie odpala system,nawet po ponownej aktualizacji. Byłem z tym w pobliskich serwisach ale tam oczywiście są za mądrzy serwisanci i nie wiedzą o co chodzi.Jeśli miałby ktoś starszy firmware to proszę o namiary,w google.pl szukałem jednak bez rezultatu.
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam.