Żywotność baterii...w mio a702

• 11 Odpowiedzi
  • 2573 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Żywotność baterii...w mio a702
« dnia: Czerwiec 26, 2008, 09:45:15 »
Cześć niedawno kupiłem właśnie a 702 ale bateria trzyma zdecydowanie za krótko...a kolega który ma inny model właśnie tej firmy mówił mi ze jest coś takiego jak wyłączenie automatyczego ustawienia Activ Sync-a i trzyma 100% dłuzej. to jest jakis tric w PCpoketach naprawde bardzo prosze o pomoc... jestem nowy wiec bardzo łądnie prosze o pomoc...

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: Żywotność baterii...w mio a702
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 26, 2008, 12:47:36 »
Zdecydowanie za krótko to znaczy ile i przy jakich elementach włączonych (BT, wifi, aktywna transmisja UMTS/GPRS itd.) Dla niektórych 2 tygodnie to zdecydowanie za mało, innym 2h wystarcza.
Na pewno ActiveSync nie ma tutaj nic do rzeczy.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline ExDeaTh

• *
  • 89
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 26, 2008, 16:01:31 »
Witam :)

W moim A702 urządzenie średnio trzyma jakoś około 8 dni powiedzmy normalnego użytkowania [ tj. kilka sms'ow  kilka telefonów na dzień ] ale wiadomo jak się włączy programy nawigacyjne , Bt , Wi-fi  grę typu Warcraft2 to czas się zmniejsza.
Mio A702 - > HTC TyTN II -> HTC Touch Pro -> HTC Touch Pro II [Rhodium] -> Nokia N97 Mini -> Motorola Milestone

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 26, 2008, 18:28:03 »
wiec moj mio trzyma jakies 3 dni...
GPS-u nie uzywam bo nie mam jak go sprawdzic...
a WiFi tez tyko sprawdzalem...
a ten kolega ponoc to znalazl tutaj... ze wylacza tego ActivSync-a i mu z 3-4 dni zaczelo trzymac minimum 7 dni...
a ja jestem za ciemny zeby to tutaj znalesc... a moze cos mi doradzicie jak nie chodzi o to... bede dozgonnie wdzieczny...

*

Offline ExDeaTh

• *
  • 89
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 27, 2008, 07:09:42 »
tzn u mnie wyglada to tak ze w urządzeniu mam ustawiony po jakim czasie ma się włączyć tryb czuwania , wygląda to tak ze np minute urządzenie jest aktywne a po niej ekranik gaśnie i wszelkie zegarki i tak dalej są w STOPIE , dopiero się aktywują same gdy ktoś zadzwoni lub przyjdzie sms albo sami spowodujemy przyciskiem ON/OFF włączenie urządzenia - > np wtedy przy aplikacji BaterryStatus widać jak się odświeża zegarek :)
Mio A702 - > HTC TyTN II -> HTC Touch Pro -> HTC Touch Pro II [Rhodium] -> Nokia N97 Mini -> Motorola Milestone

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 27, 2008, 10:09:08 »
u mnie jest dokladnie tak samo...
teraz ale wyciagnolem karte SIM i juz trzyma mi trzy dni i jeszcze ani jednej kreski mi nie spadlo...tylko mp3 sluchalem...
a tak przy okazji da sie z nim ustawic mp3 na dzwonek czy musze kombinowac z WAVem....

*

Offline Rafcio.s

• **
  • 197
  • Omnia II i8000
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 27, 2008, 11:43:53 »
U mnie trzyma 3dni przy normalnym uzywaniu tel. czyli kilka sms i rozmowy.
A zeby tydzien trzymalo to nie wiem co trzeba zrobic  :mrgreen:

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 28, 2008, 12:45:13 »
to ja nie wiem co robic....

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 04, 2008, 15:57:36 »
a moze inne rady dotyczace tego wlasnie problemu... czyli wydluzenie zywotnosci baterii

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 04, 2008, 22:21:00 »
Witam, 

mój pierwszy post  tutaj... :)

A702 kupiłem przed tygodniem. Musze przyznac, ze troche mnie ten watek zaszokował. Moja bateria trzyma z 12 godzin przy 2 rozmowach 3 min. kilku sms'ach oraz 20 min dzialaniu GPS.  Praktycznie dziennie w pracy z lapka go podladowuje, pozniej w domu. Bateria 3 krotnie formatowana, ładowanie trwalo 6 h za kazdym razem. :(

*

Offline Barnejek

• 341
  • Sprzęt: Mio A701
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 04, 2008, 23:04:15 »
Mogę powiedzieć tyle, że żywotność baterii zależy głownie od odpowiedniej konfiguracji, wersji ROM. Poza tym moja A701 też miała problem wytrzymać 1 dzień - teraz wytrzymuje 3-4. Czas żywotności się zwiększa z z używaniem, więc bez obaw...

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 05, 2008, 23:03:43 »
tzn u mnie wyglada to tak ze w urządzeniu mam ustawiony po jakim czasie ma się włączyć tryb czuwania , wygląda to tak ze np minute urządzenie jest aktywne a po niej ekranik gaśnie i wszelkie zegarki i tak dalej są w STOPIE , dopiero się aktywują same gdy ktoś zadzwoni lub przyjdzie sms albo sami spowodujemy przyciskiem ON/OFF włączenie urządzenia - > np wtedy przy aplikacji BaterryStatus widać jak się odświeża zegarek :)
Bogu dzięki za te wskazówki...  :) Myslałem, że po uruchomieniu tego telefon także zgaśnie. Nic z tego, wszystko działa perfekcyjnie. Nic dodać. Dość powiedzieć, że od wczoraj jadę na 20% baterii, w tym czasie rozmowy i zabawy z GPS'em.
Teraz mam 2% i dalej śmiga.  Wielkie dzięki!