Zmiana romu w Mio bez aparatu

• 2 Odpowiedzi
  • 1014 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline elviskc

• *
  • 57
  • Sprzęt: Mio A701 WM6.1
Zmiana romu w Mio bez aparatu
« dnia: Grudzień 22, 2009, 07:45:53 »
Witam

Mam pytanie do specjalistów w dziedzinie zmiany romów  :wink: :
Czy można bezpiecznie zmienić rom w Mio A701, który ma wymontowany moduł aparatu (kamerkę)?
Mam za soba kilkadziesiąt zmian romu, ale ostatnio musialem wymontować aparat i nie wiem jak Mio zachowa sie podczas zmiany romu, czy nie zacznie wariować podczas flashowania z powodu fizycznego braku jednego z elementów urządzenia.
Czy jeśli coś pójdze nie tak, to czy po zamontowaniu kamerki da radę wgrać rom normalnie, czy będzie czekał mnie serwis :worried:?

Proszę o jaki rady, nie chcę uwalić telefonu.

Pozdrawiam

*

Offline Gienions

• 348
  • Mio A 701 WM6.5 by elMinStER
  • Sprzęt: Mio A701 , HTC WildFire
Odp: Zmiana romu w Mio bez aparatu
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 22, 2009, 20:29:08 »
Spoko, nic się nie podzieje .
Po prostu zamiast normalnego obrazu kamerki będziesz miał czarny obraz i tyle.
W twoim przypadku możesz zmodyfikować rom wywalając z WM pliki systemowe odpowiedzialne za plugin kamerki, edytować rejestr i już.
Zawsze to mniej w WM i przyspieszenie go , no może mało istotne ale zawsze coś.
Najważniejsze zostać sobą....

*

Offline elviskc

• *
  • 57
  • Sprzęt: Mio A701 WM6.1
Odp: Zmiana romu w Mio bez aparatu
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 23, 2009, 09:54:18 »
Dzięki Gienions za odpowiedź.

Niestety Mio bez aparatu będzie tymczasowo zastępował typowy telefon bez kamerki (tzn. seryjnie w nią nie wyposażony). Zmuszony będę kupić coś innego, bo telefon choć bez aparatu, to nadal wygląda jak by go miał (chodzi o obudowę).
Nie ma chyba możliwości przerobienia obudowy, żeby nie było śladu po otworze od aparatu, a obudów chyba takich nie produkowano?
Znacie może jakieś palmtopy z telefonem o parametrach podobnych lub lepszych jak A701, które nie miały seryjnie aparatu (chodzi o używane, na nowy nie mam kasy), które podobnie jak dziadek Mio dobrze się sprawują? Po kilku latach na WM jakoś ciężko przestawić się na jakiś zwykły telefon do tego biednie wyposażony  :)

Pozdrawiam