Właśnie testuję wersję M2D i zauważyłem następujące problemy:
- nie działa prawy softkey (Kontakty) na stronie głównej M2D
- czasami po uruchomieniu systemu, albo po powrocie na stronę główną M2D wyświetla się nieprawidłowa godzina, ale po chwili ustawia się już właściwa
- czasami występują problemy z powiadomieniami USSD2 (Heyah): pojawia się przez chwilę puste okienko "Notification", znika i... koniec. Czasami gdy pojawia się właściwa wiadomość (okienko zatytułowane "Przypomnienie") to znika po sekundzie. Ale czasami wyświetla się stosunkowo długo (chyba ponad 5 sek.) i można odczytać np. stan konta
- na początku nie działało (pomimo kilku SR) dodawanie programów do ostatniej zakładki M2D (brak reakcji na naciśnięcie +) i Zarządca SIM (nie uruchamiał się) - problemy same zniknęły
- nie mogę zapisać lokalizacji "Warszawa" w ustawieniach czasu - cały czas powraca do "Praga, Budapeszt"
- nie mogę pobrać pliku Ephemeris ("Błąd: błąd wysyłania!"), chociaż połączenie GPRS działa (np. mogę ściągać pocztę)
- Operator Heyah jest identyfikowany jako Era GSM, a wydaje mi się, że w niektórych romach był napis "Heyah"
Ogólnie rom chodzi szybko, chociaż zdarzają się długie czasy reakcji na stuknięcie rysikiem. Automapa 6.1.0 się uruchamia, ale nie miałem jeszcze okazji przetestować jej w czasie jazdy.