Zegar w mio

• 5 Odpowiedzi
  • 1124 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zegar w mio
« dnia: Kwiecień 12, 2008, 02:53:08 »
Może ktoś z was wie jaki wpis w rejestrze mio odpowiada za wyświetlanie stref czasowych .
Podczas każdego twardego resetu ustawia się strefa czasowa z jakiegoś egzotycznego kraju , a chciałbym to zmienić w rejestrze aby domyślnie ustawiała się strefa GTM+01:00 Sarajewo,Skopje,Warsaw..........
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2008, 03:05:04 wysłana przez maniolx »

Odp: Zegar w mio
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 12, 2008, 05:43:45 »
chcez to zmienić w mio czy w kuchence?

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 12, 2008, 17:33:13 »
W lodówce .

*

Offline wielbuond

• 256
  • Sprzęt: Mio A701; SD_Card: hama 1GB
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 12, 2008, 17:54:53 »
W lodówce .
Maniolx, kolega pytał serio. Ustawienia w rejestrze kasują się po twardym resecie. Żeby osiągnąć oczekiwany przez Ciebie efekt, zmiany trzeba wprowadzić bezpośrednio w romie, a do "gotowania" romu służy właśnie "kuchenka". Wspomniana modyfikacja domyślnej strefy czasowej udała się elMInStERowi w WM6.1-PLK-19202 v1.0. Niestety w późniejszych wersjach coś mu się skopało. Jeżeli chcesz mieć domyślnie "GTM+01:00 Sarajewo,Skopje,Warsaw" to możesz wgrać ten rom, chyba że jego autor zdradzi jaką zmianę w rejestrze należy wprowadzić (używająć np. jego MIcrOfali)

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 12, 2008, 21:45:22 »
No to sory , że się tak uniosłem ,lecz byłem nie w temacie z tą kuchenką   :mrgreen: .
Oczywiście że lepiej byłoby zrobić modyfikację w romie , wtedy nie byłoby całkowicie problemu .
Kurcze nie wiedziałem , że z takim malutkim wpisem będą tak duże problemy .
Myślałem że wystarczy jakaś mała modyfikacja rejestru i po problemie .
Dzięki za naprowadzenie na temat .
Do tej pory używałem do nawigacji odbiornik Garmina i nie było w nim takich problemów z czasem .
A mio mam dopiero od tygodnia i stąd ta nieznajomość terminów , mimo iż przeczytałem już sporo postów na forum . :proud:

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 13, 2008, 12:17:17 »
co z tego ze zmienisz w rejestrze skoro po HR (kiedy znów będziesz musiał ustawić czas) będziesz miał już inny rejestr niż prezed HR

wyobraź sobie że ustawisz sobie coś w windows'ie, instalujesz kupe pierdół a potem robisz formata:/

pogadaj z bossem (Elminsterem) może coś pomoże

pzdr