Zdjęcia Mio A701 z włączoną Automapą

• 6 Odpowiedzi
  • 1077 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zdjęcia Mio A701 z włączoną Automapą
« dnia: Maj 15, 2007, 15:10:16 »
Rozważam zakup A701 i jedyne co mnie powstrzymuje to obawy, że ma za mały ekranik pod potrzeby nawigacji.  Czytałem juz na tym forum wszystko co się wiąże z wielkością ekanu w A701 i mogę tylko powiedziec ze opinie są podzielone - jednym całkowicie wystarcza te 2,7" inni zdecydowanie odradzają i wolą standardowe 3,5.  Czy ktos kto ma A701 może zrobić zdjęcia (ale dobrej jakości, ostre) z właczoną np Automapą, tak żeby można było ocenić co i jak wyraźne jest widoczne na tym ekraniku.  Zdjęcia można umieścić albo gdzieś w sieci albo można przesłać na moje konto: rosk1@interia. pl

Dodam tylko ze nawigacji będę używał raczej sporadycznie - raz na 2-3 m-ce.  Poza tym standardowe zastosowanie to będzie telefon, a zaley mi zeby miec to wszystko w jednym urządzeniu.

*

Offline dest

• **
  • 235
  • Sprzęt: a701 i k800i
Odp: Zdjęcia Mio A701 z włączoną Automapą
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 15, 2007, 19:15:47 »
mi tam sie jezdzi dobrze na a701 ;) http://img.photobucket.com/albums/v481/dest/DSCF7644.jpg http://img.photobucket.com/albums/v481/dest/DSCF7645.jpg napisz jakie fotki bys chcial dokladniej :) wg mnie wszysttko widac wyraznie i dobrze sie z tym jezdzi :)
a701

k800i

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 15, 2007, 20:41:59 »
Mnie też się dobrze jeździ. Poza tym ja głównie słucham, zaglądam na ekran tylko przed trudnymi skrzyżowaniami.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 15, 2007, 20:47:33 »
hmmm czy ja wiem czy takie fotki daja jakis obraz  ::)

szkoda ze moj i-mate pojechal w trase bo zrobilbym foto przy looxie
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2007, 20:49:18 wysłana przez pimpus sadelko »

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 16, 2007, 08:40:54 »
dest wielkie dzięki za fotki - miedzy innymi o takie mi chodziło.  Gdybyś jeszcze mógł zrobić takie z odległości 30-40 cm, oczywiście bez zoomu - chodzi mi o szerszą perspektywę. 

Myślę ze takie zdjęcia będą jednak pomocne wielu osobom - dają dość duże wyobrażenie o wyglądzie ekranu, wielkości trzcionek itd.  A cena A701 spadła w ciągu ostatnich kilku dni o 200 zł (z 1370 na 1165zł), więc zakup staje się jeszcze bardziej atrakcyjny.  Ma to pewnie związek z wprowadzeniem do sprzedazy za kilka tygodni modelu A501. 

Jeszcze raz dziękuję za zdjęcia o czekam na kolejne.

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 16, 2007, 09:48:05 »
Nie rozumiem w czym problem....to już mój drugi PDA 2.8 cala (Mio ma 2,7) używany do nawigacji. Wielkość ekranu to akurat nie jest największy problem w przypadku używania navi (wg. mnie ważniejsze jest to jakiej jakosci jest sam ekran oraz to by program działał prawidłowo, logowanie samego  navi, poprawne komunikaty oraz łatwość dostępu do innych funkcji itp, itd.
Nikt przy zdrowych zmysłach nie patrzy cały czas w okno PDA tylko kieruje pojazdem). Zasada jest taka...jeśli używa się navi zawodowo to ekran może mieć nawet 5,5 i więcej ...jeśli jest to tyko sporadyczne używanie spokojnie wystarczy. Temat ten był już poruszany wiele razy....zawsze jest to kompromis pomiędzy wielkością całego aparatu a wielkością ekranu ...ale co kto lubi..
...zgadzam z tym co napisał  6nt   

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 16, 2007, 10:02:23 »
jezdzilem z 2,7 jezdze z 3,5 i tak bardzo bym tego nie bagatelizowal bo wlasnie to spojrzenie przed "trudniejszymi" skrzyzowaniami hmmm gdzie latwiej sie polapac na wiekszym czy na mniejszym ?

nie mniej jednak nie mialem problemu jezdzac z 2,7 ekranem, teraz tylko mnie vga juz rozpuscila do tego stopnia ze bym nie wrocil  ;D