Zawiesza się na początku konfiguracji! Pomocy!!!!

• 11 Odpowiedzi
  • 1404 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mw71

• **
  • 188
  • Mio A701, ROM Oki 024, WM 5.0, karta SD 2 GB
Zawiesza się na początku konfiguracji! Pomocy!!!!
« dnia: Sierpień 21, 2008, 08:12:31 »
Na skutek poprzestawiania czegoś w portach przy durnej zabawie z programem SiRF Tech /po uruchomieniu portów COM i baud nie daje się tego wyłączyć, więc uważajcie!/ (wszyty w ROM Oki024) przestał działać GPS. Końcowy efekt HR. Praktycznie na samym pocz. konfiguracji (jak się centruje te krzyżyki na panelu dotykowym albo "Copy" "Paste" ten adres wzorcowy) Mio się zawiesza i koniec zabawy... Wgrałem poprawnie (na 100%) od nowa cały ROM i jest to samo. Nie było żadnych uszkodzeń mechanicznych czy innych hec. Zabawa z SiRF Tech tak się skończyła. Co mam robić? Jest jakiś sposób na totalne przywrócenie tego co dała fabryka???? Serwisu póki co chciałbym uniknąć... : (

*

Offline elMInStER

• 2128
    • blog
  • Sprzęt: MioA201|htcDesireX
Odp: Zawiesza się na początku konfiguracji! Pomocy!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2008, 10:36:07 »
spróbuj z innym romem
WM61.21057 -> Mio.A201.A501.A701.A702
WM65.21916 -> WM65x.23152 -> WP710.7592 -> htcHD2
DAROWIZNA

*

Offline mw71

• **
  • 188
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2008, 10:51:45 »
Z bólem udało mi się wgrać mój stary ROM (Oki024) ale telefon zawiesza się nadal w różnych miejscach! : ( Dzwonić do serwisu?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2008, 12:22:46 »
Dzwoń, ale dla pewności wgraj ostatni oryginalny ROM (o ile pamiętam, to po r65 nic nie wypuszczali), zobacz jak działa i z tym ROMem ewentualnie serwisowi oddaj.

*

Offline mw71

• **
  • 188
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 21, 2008, 15:51:41 »
Dzwoniłem. Kazali jeszcze zrobić 4-krotny reset (boczny przycisk od regulacji dźwięku w dół, dźoja wcisnąć do góry i przycisk "power" przytrzymać) Ale tak to po prostu robi mi się zwykły HR i normalnie zaczyna startować system. Jak zaczynam konfigurować wiesza się na samym początku. Później już tylko mogę wyjąć baterię, bo nic dalej nie daje się zrobić. Nie ma jakiegoś sposobu na "total" HR???? Kurcze, COM-y spowodowały, że panel dotykowy przestaje działać??? : (

*

Offline mw71

• **
  • 188
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 21, 2008, 18:17:05 »
A może pomogłoby wgranie całego ROM-u a nie tylko CE img??? Tylko jak to się robi i gdzie tego "całego" szukać???

*

Offline Barnejek

• 341
  • Sprzęt: Mio A701
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 21, 2008, 19:22:25 »
www.a701.org tam masz FULL MITAC ROMS

*

Offline mw71

• **
  • 188
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 21, 2008, 20:01:41 »
No OK, ściągnąłem z MioSoftu z folderu "MitacROMs" - R65 ale w tym ZIP-em są spakowane 3 .bin-y.: BDTL0_SCOTERMSFLSH50.bin; BDK1_SCOTERMSIPL.bin i BDK0_SCOTERUT.bin. To który jak się w pockecie bootloader zapyta mam wskazać jako właściwy obraz tego fabrycznego ROM-u???

*

Offline mw71

• **
  • 188
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 22, 2008, 10:29:12 »
Wiecie co, jajca jakieś. Już praktycznie się poddałem i byłem na etapie ostatecznego przygotowania do instalacji oryginalnego ROM-u R64 i odesłania pocketa do serwisu (tym bardziej, że jeszcze na gwarancji to by była szansa, że naprawią moją "zabawę"). Jak szukałem ROM-u wyjąłem z pocketa baterie (bo inaczej nie dawało się go wyłączyć). Poleżała z 20 minut obok. Jak już chciałem wgrywać ROM to źle przycisnąłem sekwencje klawiszy do wejścia do bootloadera. Odpalił się znów ale... tym razem konfiguracja przebiegła pomyślnie bez żadnych zwisów. Wgrałem backup i... działa jak dawniej. Dziwna sprawa........ Ale mam nauczkę, żepy tego pier.... SiRF Techa (wszysty w mój ROM Oki 024) w życiu nie włączać!!!!!! Jak działa GPS to niech sobie działa. Ponoć tym programem można sporo poprawić nawigację ale... można też uwalić sprzęt na cacy. Nadal moim większym problemem tego sprzętu jest klawiatura. Mam Resco Keyboar ale czasem sie pojawia a czasem nie daje się włączyć mimo ustawień Input. Zrobię backup i spróbuję zmiany wpisu w rejestrze ale pewnie się wywali system. Ale to może za jakąś chwilkę, bo na razie mam dość grzebania gdziekolwiek.

*

Offline Barnejek

• 341
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 22, 2008, 11:55:08 »
Wyjęcie baterii dobre na wszystko  :E Swoją drogą polecam wgrać któryś z nowych ROMów  :ok:

*

Offline mw71

• **
  • 188
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 22, 2008, 13:43:51 »
Barnejek, możebym i wgrał ale jak czytam, że tu GPRS nie chodzi, tam do MMS-ów trzeba jakieś kombinacje alpejskie, a w następnym to znów coś tam to jakoś mi się nie chce. Może by to ktoś zebrał do kupy i zrobił coś bez takich "kwiatków"???? Wystarczy przeczytać co źle i poprawić, żeby chodziło, bo produkcja kolejnych "wpadek" jest mało atrakcyjna! Ja się na tym nie znam ale jak patrzę na wysyp miliona ROM-ów i w każdym coś nie gra to mi się nie chce. Na Okiego namówiłem się dzięki 6nt i z ciekawości. A teraz to jaki miałbym wgrać dobry????

*

Offline Barnejek

• 341
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 22, 2008, 19:20:53 »
19900.2 nigdy mi nie sprawiał problemów z gprsem.... co do mmsów, trzeba mieć aplikację do nagrywania dźwięku, reszta działa bez problemów...