wyswietlanie kontaktów w mio - jak to zmienić?

• 16 Odpowiedzi
  • 3130 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pracusele

• 29
  • Sprzęt: MIO A701 +WM6 + SD 2GB
wyswietlanie kontaktów w mio - jak to zmienić?
« dnia: Listopad 24, 2007, 13:52:14 »
Witam  Panowie, juz raz pytałem ale nikt nie odpowiedział, wiec sprobuje jeszcze raz. w normalnym telefonie gsm, mozna ustawic by wyświetlały sie kontakty z SIM, lub zapisane tylko w telefonie, lub karta i telefon. Jak to można wykonac w mio? bo teraz mam tak ze  wyswietlają się z SIM oraz te które zsynchronizowały się z outlookiem przez AS i dublują sie czy mozna wyłaczyć wyswietlanie tych z karty sim? bo inne wyjście to chyba pousuwac te z outlocka i jeszcze raz zsynchronizować? jak miałem WM5 to mi to nieprzeszkadzało bo te z sim pokazywały si edopiero po literce Z kontaktów z telefonu, a teraz pod WM6 sa wszystkie alfabetycznie i np.  sklep1- tel, sklep1 -sim, dom-tel, dom-sim itd

*

Offline kangur_kolczasty

• *
  • 64
  • Sprzęt: MIO A701
Odp: wyswietlanie kontaktów w mio - jak to zmienić?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 24, 2007, 14:17:40 »
Wydaje mi się, że tego w WM6 się nie da zrobić, ale mogę się mylić... O ile dobrze pamiętam to jest jakiś soft do tego, musisz poszukać na forum, bo już gdzieś o tym czytałem.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2007, 14:19:31 wysłana przez kangur_kolczasty »

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 24, 2007, 14:27:41 »
Wszystko da się zrobić. No może prawie wszystko. Oprócz grzebania w rejestrze, polecam programik Advanced Config -> zakładka Phone: ustawić wg potrzeb opcje "Show SIM Contacts". Ja mam to wyłączone, natomiast włączone "Disable SMS sent information" ;).
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline pracusele

• 29
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 24, 2007, 15:06:35 »
prozor kolego nie wiem skad znasz te wszystkie programiki ale jestes mistrzem, pewnie masz wiecej czas odemnie:), wielkie dzieki teraz jest tak jak chciałem :ok:

a tak dodatkowo czy to normalne ze jak mio jest podłączony do PC i wtedy zrobie soft reset to mio uruchomi sie i wisi, przynajmniej ja tak mam WM6+Vista. wtedy odłączam od PC i jeszcze raz SR i wszystko ok. To jedyny przypadek jak udało mi sie powiesić  WM6. Bo na WM5 czesto sam sie wieszał, teraz luzik.

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 24, 2007, 22:28:28 »
prozor kolego nie wiem skad znasz te wszystkie programiki ale jestes mistrzem, pewnie masz wiecej czas odemnie:), wielkie dzieki teraz jest tak jak chciałem :ok:

a tak dodatkowo czy to normalne ze jak mio jest podłączony do PC i wtedy zrobie soft reset to mio uruchomi sie i wisi, przynajmniej ja tak mam WM6+Vista. wtedy odłączam od PC i jeszcze raz SR i wszystko ok. To jedyny przypadek jak udało mi sie powiesić  WM6. Bo na WM5 czesto sam sie wieszał, teraz luzik.

No bo ja GURU ;) jestem  :ohreally:
I na dodatek jaki skromny, nie?
A tak serio, jeśli jest problem, to nie ma problemu go rozwiązać.

Wracając do tematu - przy XP tego nie ma, może wynalazek zwany Fistą coś psuje?
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline Mariusz_

• *
  • 62
  • Sprzęt: Eten M700
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 25, 2007, 19:10:35 »
Pracusele - ja tez miałem 2-3 razy zwis jak robiłem reset przy podłączonym USB...

To narzędzie działa chyba tylko w WM6... a coś dla WM5? Jak wyłączyć te kontakty?
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2007, 19:20:22 wysłana przez Mariusz_ »

*

Offline pracusele

• 29
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 25, 2007, 19:35:48 »
Mariusz te zwisy to tylko sa na viście.
Co do ukrycia tych kontaktów pod WM5 to napewno bedzie działać. odpalasz programik-zakładka phone-Show SIM Contacts ma być odchaczone-potem Done i robi sie restart PDA i wszystko jest jak nalezy

prozor jak dla mnie jestes tu guru jak i 6nt :ok: pozdro

*

Offline Mariusz_

• *
  • 62
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 25, 2007, 22:02:37 »
Mi sie 2 razy zawiesił jak instalowałem coś i robił sie reset a miałem podpiętego pod kompa (XP SP2)

Co do programiku - ściągnałem, wgrałem, mam tam setup.xml i nie działa jak to odpalam. W komentarzach do tego programu czytałem, że działa tylko na WM6 :(

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 25, 2007, 23:31:45 »
Mi sie 2 razy zawiesił jak instalowałem coś i robił sie reset a miałem podpiętego pod kompa (XP SP2)

Co do programiku - ściągnałem, wgrałem, mam tam setup.xml i nie działa jak to odpalam. W komentarzach do tego programu czytałem, że działa tylko na WM6 :(

Jaki setup.xml?! CAB ma być, to i działać będzie. Program jest zaprojetkowany dla WM5.
http://www.freewareppc.com/_download/AdvancedConfig_v1.1.CAB

Ściągnij, uruchom cab'a a nie xml'a

*

Offline Mariusz_

• *
  • 62
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 26, 2007, 21:49:15 »
"Złe" nawyki, nie zauważyłem, że to CAB i rozpakowywałem pod TotalCommanderem ;)

Ale nie koniec niespodzianek:
"ta aplikacja wymaga programu Microsoft.Net Compact Framework w wersji nowszej niż zainstalowana na tym urządzeniu"
 :-|

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 27, 2007, 07:51:46 »
"ta aplikacja wymaga programu Microsoft.Net Compact Framework w wersji nowszej niż zainstalowana na tym urządzeniu"
 :-|

No więc w czym problem? Wiele aplikacji jest robiona pod dot neta. Musisz po prostu go zainstalować. To, co mi się podoba w WM6, to to, że ma najnowszego CF zainstalowanego w romie i nie trzeba dodatkowo nic instalować (póki co).

*

Offline carcito

• 17
  • Sprzęt: LG P-920 3D
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 16, 2007, 17:08:14 »
Niestety ale programik nie działa na moim Mio A501.Po wejściu w zakladkę phone i odanaczeniu  show sim contacts i naciśnięciu done   
następuje restart a kontakty jak były wyświetlane tak są nadal ,czyli te w pamięci telefonu i karty sim.Co ciekawe po ponownym uruchomieniu programu Advanced zaznaczenie samo wraca do poprzedniego stanu.To samo z zaznaczeniem SMS.Po restarcie zaznaczenia bądź odznaczenia wracają do stanu poprzedniego.Zaznaczam,że mam polski WM5 oryginalnie wgrany przez dystrybutora,który sam się przywraca nawet po hard resecie.
Więc ponawiam pytanie jak zmienić wyświetlanie kontaktów tak aby wyświetlały się tylko te z pamięci telefonu a nie podwojnie telefon i sim ????

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 17, 2007, 13:32:23 »
skopiowac te z karty sim na telefon, po czym te z sima usunac.
Koniecznie zrobic backup kontaktow z telefonu na PC.
Proste jak schemat cepa ;).

*

Offline carcito

• 17
  • Sprzęt: LG P-920 3D
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 18, 2007, 16:27:37 »
Niestety ta odpowiedź mnie nie zadowala.Kontakty na sim mają być nienaruszone.Co to za kombinacje z kasowaniem sima.A jak będę musiał zrobić hard reseta to co mam kombinować z backupem po kartach pamięci??Program o którym mowa miał zapewnić poprawne wyświetlanie kontaktów osobno z sima i z pamięci tela i tego od niego oczekuję.Może ktoś ma coś takiego????

*

Offline robfra

• **
  • 183
  • Sprzęt: SGS2 Turkbey
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 18, 2007, 23:15:42 »
Niestety ta odpowiedź mnie nie zadowala.Kontakty na sim mają być nienaruszone.Co to za kombinacje z kasowaniem sima.A jak będę musiał zrobić hard reseta to co mam kombinować z backupem po kartach pamięci??Program o którym mowa miał zapewnić poprawne wyświetlanie kontaktów osobno z sima i z pamięci tela i tego od niego oczekuję.Może ktoś ma coś takiego????

zobacz http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=85882.0 może pomoże

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 19, 2007, 00:23:25 »
PocketCM Contact nie obsługuje kontatków umieszczonych na karcie SIM. Gdyby nie to, że "przetwarza" stanowczo za długo smsy, to byłby niemalże idealny (w wersji Development, czyli 0.16)...

A swoją drogą, to dziwne, że nie możesz zablokować wyświetlania kontaktów z sim, u mnie działa to prawidłowo....

*

Offline ZIYO

• 27
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 19, 2007, 09:02:01 »
Hej!

A ja mam problemik w A701 (OKI024) z Advanced Config.

Gdy chcę uruchomić pisze:
   Nie można odnaleźć nazwy pliku lub zestawu 'Microsoft.WindowsMobile.PocketOutlook, Version 1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeytoken=xxxxxxxxxxx' albo jednej z zależności.

Nie wiem co z tym zrobić.