WM6 w Mio A701

• 10 Odpowiedzi
  • 1265 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline joker392

• *
  • 55
WM6 w Mio A701
« dnia: Kwiecień 05, 2008, 12:37:09 »

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: WM6 w Mio A701
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 05, 2008, 12:46:14 »
1. Po co? Każdy średnio rozgarnięty użytkownik zrobi to sobie w 10 minut sam, po przeczytanie 2 czy 3 wątków.
2. Czy aby na 100% spolszczenie jest legalne? Chyba nie w tej cenie...

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2008, 21:56:25 »
1. Po co? Każdy średnio rozgarnięty użytkownik zrobi to sobie w 10 minut sam, po przeczytanie 2 czy 3 wątków.
2. Czy aby na 100% spolszczenie jest legalne? Chyba nie w tej cenie...

WM6, to rom zrobiony przez elMInStER (na 99,999%), a więc kolejny dupek, wykorzystujący czyjąś pracę.  Tego typu aukcje powinny być zgłaszane, a takie cwaniaczki powini mieć blokowane konta. Co innego wykonanie usługi przeprogramowania romu, nie każdy jest "średnio rozgarnięty" czy po prostu, nie każdemu będzie się chciało...
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 21, 2008, 23:01:09 »
niech admini się doszukają co to za typ bo na pewno jest na forum.

Bana na wieki wieków za sku#$^yństwo

*

Offline wielbuond

• 256
  • Sprzęt: Mio A701; SD_Card: hama 1GB
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 21, 2008, 23:29:59 »
Tak na przyszłość to może warto żeby autorzy romu jakoś oznakowali swoje dzieła. Np. jakiś głęboko zaszyty w rejestrze klucz o wartości typu "e_1_M_1_n_5_t_E_R". Wartość klucza znałby tylko autor, a "złodziej" raczej by tego nie usunął, bo nie wiedział by czego szukać. W razie wystawienia na Alledrogo autor mógłby skontaktować się z nabywcą i poprosić o sprawdzenie wartości klucza.

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 21, 2008, 23:55:05 »
Tak na przyszłość to może warto żeby autorzy romu jakoś oznakowali swoje dzieła. Np. jakiś głęboko zaszyty w rejestrze klucz o wartości typu "e_1_M_1_n_5_t_E_R". Wartość klucza znałby tylko autor, a "złodziej" raczej by tego nie usunął, bo nie wiedział by czego szukać. W razie wystawienia na Alledrogo autor mógłby skontaktować się z nabywcą i poprosić o sprawdzenie wartości klucza.

A sądzisz, że potrafił bawić się w usunięcie "...-PLK-19202"? Szczerze wątpię...
Tak samo, jak sprzedawanie oprogramowania sunny interwrite pro 9.0 za 15 złociszy, to też złodziejstwo. Zwłaszcza, że na mio.com.pl kosztuje 52 złocisze - choć jest to wersja dla WM 6, a do wcześniejszych romów na ogół dodawali (urządzenia sprzedawane w PL) właśnie wersję 9.0 w komplecie. Choć nie zawsze i nie do wszystkich. Jednak tak czy siak, facet nie sprzedaje czegoś, do czego ma jakiekolwiek prawa. Zwłaszcza autorskie. Wszystkie jego aukcje warto zgłosić, pod względem legalności, co uczyniłem. Nie lubię takich cfaniaczkóffff ufff ;)
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline elMInStER

• 2128
    • blog
  • Sprzęt: MioA201|htcDesireX
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 22, 2008, 09:18:20 »
A co dałoby mi znakowanie romu? Nie czytałem licencji WM, ale domyślam się, że ingerencja w system jest mało legalna, można teoretycznie tłumaczyć się, że systemu się nie rusza, dodaje tylko sterowniki do urządzenia, plus dodatkowe wpisy do rejestru, ale jakoś nie widziałem dostępnego legalnie Windows Mobile w wersji rozpakowanego romu :P. Reasumując, sprzedaż mojego dzieła przez kogoś innego na aledrogo jest prawdopodobnie tak samo legalne jak samo moje dzieło.
WM61.21057 -> Mio.A201.A501.A701.A702
WM65.21916 -> WM65x.23152 -> WP710.7592 -> htcHD2
DAROWIZNA

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 22, 2008, 09:27:23 »
W razie wątpliwości zawsze możesz zgłosić naruszenie zasad Allegro (Zgłoś niezgodny z zasadami przedmiot do weryfikacji). Ich Moderatorzy pod tym względem działają bardzo sprawnie usuwając aukcję. W przypadku powtarzających się wpadek konto jest blokowane.
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 22, 2008, 09:33:48 »
A co dałoby mi znakowanie romu? Nie czytałem licencji WM, ale domyślam się, że ingerencja w system jest mało legalna, można teoretycznie tłumaczyć się, że systemu się nie rusza, dodaje tylko sterowniki do urządzenia, plus dodatkowe wpisy do rejestru, ale jakoś nie widziałem dostępnego legalnie Windows Mobile w wersji rozpakowanego romu :P. Reasumując, sprzedaż mojego dzieła przez kogoś innego na aledrogo jest prawdopodobnie tak samo legalne jak samo moje dzieło.

Tylko tyle, że Ty solidnie się napracowałeś, a on bezczelnie z Twojej pracy korzysta czerpiąc z niej profity finansowe, a to już jest karalne...

*

Offline wielbuond

• 256
  • Sprzęt: Mio A701; SD_Card: hama 1GB
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 22, 2008, 11:45:38 »
A co dałoby mi znakowanie romu?
Gościu najadł by się wstydu i przynajmniej na tym forum miałby  :mad:

*

Offline Follow_Me

• 39
  • Sprzęt: Tablet 7'' 800x480 Klon Flytouch Gome
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 23, 2008, 18:26:28 »

Z tą tylko różnicą, że Ty nie czerpiesz z tego tytułu żadnych korzyści finansowych...
Chiński Tablet 7'' No Name (MID), klon Flytouch Gome - Generic,
procesor VIA MW8505 600MHz ;) ARM926EJ-S rev 5 (v5l)
256MB DDR2 2GB Dysk, Kamera, Wi-fi, Lan/2xUSB w adapterze