WM6 ROMy do A701 - nowości, uwagi i spostrzeżenia

• 824 Odpowiedzi
  • 242661 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: WM6 ROMy do A701 - nowości, uwagi i spostrzeżenia
« Odpowiedź #600 dnia: Luty 24, 2008, 21:12:53 »
Witam. Wrzuciłem sobie w swoje A701 WM 6.1 ( WM6.1 WWE Build 19716 Light, netcf3.5, reg tweaks from molostoff (SwtosR11) ) no i oczywiście mam zonk.... O ile słuchawka bluetooth chodzi prawidłowo o tyle nie mam wybierania głosowego...hmmm czy da się jakoś to włączyć??

Bo - niestety - w romie zabrakło SDialera
Wystarczy zgrać z poprzedniego romu, umieścić skrót w  \Windows\StartUp\SDDaemon.lnk (tak to się nazywało w poprzednich, jakie dokładnie pliki są do SDialera potrzebne?)
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2008, 21:14:29 wysłana przez prozor »
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline zbig65

• *
  • 55
  • Sprzęt: Mio A701+SD 2GB Kingston+WM6.1-PLK-19591
« Odpowiedź #601 dnia: Luty 24, 2008, 22:09:27 »
Testuje ciągle rom SwtoS R11 i oprócz paru niedogodności oraz problemami z GPSem chodzi bardzo szybko i stabilnie.

Jaki to problem? Mam ten rom i akurat z GPS problemu nie mam żadnego. Łapie sygnał szybko.

*

Offline MarcinKaleba

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC HD2, iPhone 3G - 8GB
« Odpowiedź #602 dnia: Luty 24, 2008, 23:09:43 »
WM6 5.2.1933 Build 18533.0.7.0 Modified 13-01-08, taki wrzuciłem i prawie wszystko ok. tylko czasami nie moze mi znaleźć sieci w plusie, jest na to fix?

*

Offline rootmaster

• *
  • 74
  • Sprzęt: Samsung OMNIA 8GB + karta 8GB ; MIO A701 Karta 2GB
« Odpowiedź #603 dnia: Luty 24, 2008, 23:43:12 »
Testuje ciągle rom SwtoS R11 i oprócz paru niedogodności oraz problemami z GPSem chodzi bardzo szybko i stabilnie.

Jaki to problem? Mam ten rom i akurat z GPS problemu nie mam żadnego. Łapie sygnał szybko.
Na początku w ogóle mi nie łapał sygnału GPS na żadnym porcie, po resecie GPSu oraz zmianie ustawień portów na inne, póżniej  ponownie na fabryczne na automapie łapie fix na com4 a co dziwne na iGo2008 tylko na com2. Ale może tak być, nie narzekam na to;)
Martwi mnie natomiast inna rzecz, nie umiem wysłać MMSa  :S Wysyła się ładnie do 100% a póżniej nagle wyskakuje że nie można wysłać  :( Powalczę jutro jeszcze z tym, ale sprawdzałem już ustawienia i wszystko mam niby ok... Kolejną rzeczą której nie umiem opanować jest odbiór smsów. U mnie nie dzieje się absolutnie nic gdy wiadomość sms dojdzie. Wyświetla się tylko informacja na ekranie.. brakuje mi wibracji, dźwięku!, no i bardzo przydatnej czerwonej diody która zawsze informowała mnie że przyszło coś nowego... To tyle na chwilę obecną :) Czekam na ewentualne sugestie, może komuś udało się to już rozwiązać...

« Odpowiedź #604 dnia: Luty 25, 2008, 17:49:40 »
Jeśli masz swtos r11 to też miałem z nim problemy. Nie wypowiem się bo testowałem go zaledwie 1 dzień poczym przesiadłem się na alcoholer-a. Wszystko działa tylko problem z telefonem opisany wcześniej a GPS-a i GPRS-u nie sprawdzałem jeszcze. Dzwięki u mnie na nim wszystkie chodzą i dioda czerwona też miga. Ustawienie raportów ustawia się bezpośrednio w ustawieniach sms a miganie diodki w dźwiękach :)

*

Offline vqsoft

• **
  • 123
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #605 dnia: Luty 26, 2008, 11:35:13 »
witam.
stalem sie i ja posiadaczem wm6 (ROM 5.2.1948 (Build 18548.0.7.0) Last Modified 18-01-2008 .rar)
jednak cos nie moge dac rady z klawiatura
mimo zinstalowania klawiatury (resco keyboard pro) nie moge uzyskac polskich znakow - klawiatura jest widoczna ale nie chce zaskoczyc!
co zrobic?

*

Offline Mystic_Art

• 278
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond: Titanium Edition by me
« Odpowiedź #606 dnia: Luty 26, 2008, 11:52:22 »
mimo zinstalowania klawiatury (resco keyboard pro) nie moge uzyskac polskich znakow - klawiatura jest widoczna ale nie chce zaskoczyc!

która werje resco keyboard masz? ja tez mam w/w rom i klawaiture resco keyboard 5.0 i pieknie dziala wlaczajac w to polskie litery. mialem problem z wersja 4.37
sit tibi terra levis - Niech Ci Ziemia lekką będzie

*

Offline vqsoft

• **
  • 123
« Odpowiedź #607 dnia: Luty 26, 2008, 13:41:34 »

która werje resco keyboard masz? ja tez mam w/w rom i klawaiture resco keyboard 5.0 i pieknie dziala wlaczajac w to polskie litery. mialem problem z wersja 4.37

dokładnie mam 4,37

*

Offline vqsoft

• **
  • 123
« Odpowiedź #608 dnia: Luty 26, 2008, 18:43:59 »
ehh
wszystko dzialalo fajnie - pokusilem sie o zainstalowanie Broadcom_Bluetooth_Stack_for_Mio_A70x.cab i niestety kicha!
BT nie dziala blachy alertowe wywala
pewno czeka mnie HR i instalowanie od nowa!
chyba ze macie jakies rady ?

odinstalowanie i inne zabawy nie przyniosly oczekiwanego rezultatu
wiec przestrzegam przed tym programikiem w polaczniu z romem z18-01
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2008, 18:54:23 wysłana przez vqsoft »

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #609 dnia: Luty 26, 2008, 23:23:44 »
Hej, a u mnie działa idealnie. Coś musiałeś spieprzyć. Zwróć uwagę na kolejność instalowania - podobno jest ważna. Odinstalować rzeczywiście się nie da - było to opisywane na www.miousers.co.uk

*

Offline vqsoft

• **
  • 123
« Odpowiedź #610 dnia: Luty 27, 2008, 09:46:21 »
Hej, a u mnie działa idealnie. Coś musiałeś spieprzyć. Zwróć uwagę na kolejność instalowania - podobno jest ważna. Odinstalować rzeczywiście się nie da - było to opisywane na www.miousers.co.uk

jaka kolejność?

po zainstalowaniu i resecie którego wymaga ten programik po uruchomieniu  windy od razu dosteje niespodziankę w postaci braku dzwieku powitalnego i monitu - startup.wav error czy cos takiego :)
a potem wywala ze Bt radio nie może sie uruchomić i ze może po kolejnym restarcie. :)

PS

moze wiesz jak ustawic mms w erze ?
znana mi metoda nie dziala -  era internet hula prawidlowo a mms ani odebrac ani wyslac :)

mam takie dziwne (nowe dla mnie ) zakładki do ustawienia mms

i jak w to wszystko wcisnac te dane ktore sa na stronie  http://www.mio.com.pl/getfile.php?ref=324&path=a701
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2008, 16:58:02 wysłana przez vqsoft »

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #611 dnia: Luty 27, 2008, 17:18:33 »
« Odpowiedz #610 : Dzisiaj o 09:46:21 » Cytuj 

--------------------------------------------------------------------------------
Cytat: 6nt  Wczoraj o 23:23:44

jaka kolejność?

po zainstalowaniu i resecie którego wymaga ten programik po uruchomieniu  windy od razu dosteje niespodziankę w postaci braku dzwieku powitalnego i monitu - startup.wav error czy cos takiego
a potem wywala ze Bt radio nie może sie uruchomić i ze może po kolejnym restarcie.

PS

moze wiesz jak ustawic mms w erze ?
znana mi metoda nie dziala -  era internet hula prawidlowo a mms ani odebrac ani wyslac

mam takie dziwne (nowe dla mnie ) zakładki do ustawienia mms

i jak w to wszystko wcisnac te dane ktore sa na stronie  http://www.mio.com.pl/getfile.php?ref=324&path=a701

server name   - Era
gateway  -   213.158.194.57
port number -  9201
server address  -  http://mms.era.pl/servlets/mms

spróbuj tak .Oczywiscie oprócz tego w settings/connections/connetions   musisz ustawic profil mms w  My isp .Pozdro

*

Offline vqsoft

• **
  • 123
« Odpowiedź #612 dnia: Luty 27, 2008, 19:28:53 »
kicha nadal nic!

ale chyba zrobilem

uzylem tego wizarda

wybralem co potrzeba i wio

po resecie ktory program sam zaleca w profilach mms mam teraz tak

a po jego edycji mam tak

« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2008, 19:55:23 wysłana przez vqsoft »

*

Offline MarcinKaleba

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC HD2, iPhone 3G - 8GB
« Odpowiedź #613 dnia: Marzec 01, 2008, 13:08:41 »
Teraz to mam problem na serio, nie dochodzą mi smsmy z banku. Szukałem w ustawieniach smsów i innych ale niestety nic. Miał ktoś taki problem?

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
« Odpowiedź #614 dnia: Marzec 01, 2008, 14:03:03 »
1. aktywuj usluge, lub opiernicz kogos, ze nie dziala prawidlowo, w banku ;).
2. ogolnie niemozliwe jest zeby selektywnie odbierac smsy i rozmowy bez aplikacji typu filtr. Jesli tego nie masz - nie jest to wina urzadzenia ze smsy nie docieraja, co prowadzi nas prosto do punktu pierwszego ;).

*

Offline wielbuond

• 256
  • Sprzęt: Mio A701; SD_Card: hama 1GB
« Odpowiedź #615 dnia: Marzec 01, 2008, 15:34:51 »
Teraz to mam problem na serio, nie dochodzą mi smsmy z banku.
Miałem tak samo, jakimś cudem przestały dochodzić powiadomienia o przelewach, pomimo zaznaczonej opcji w systemie internetowym Sez@m banku BPH. Pogrzebałem trochę w ustawieniach Sez@mu (chyba wyłączyłem powiadomienia i ponownie włączyłem) i zadziałało. Telefon miałem wtedy zupełnie inny. Proponuję też sprawdzić czy nie masz ustawionego np. miesięcznego limitu smsów wysyłanych przez bank. W BPH jest coś takiego jak "konto opłat sms", na które trzeba przelewać pieniążki na opłaty za sms-y lub ustawić automatyczne odciąganie kasy z ROR.
Reasumując: problem raczej nie jest spowodowany przez Mio, tylko przez Twój bank.

*

Offline wNuk

• *
  • 50
  • Sprzęt: Mio A701 new PLK - elMInStER - POLISH Division
« Odpowiedź #616 dnia: Marzec 02, 2008, 21:20:26 »
Pojawil sie nowy tworca na scenie A701 :) poldo ciekawe co wniesie nowego jego ROM wyszedl w 2 wersjach : clean i normal : WM6_18533_poldo__modified_23.02.2008.rar

wiec zapraszam do testow i spostrzezen.

*

Offline wielbuond

• 256
  • Sprzęt: Mio A701; SD_Card: hama 1GB
« Odpowiedź #617 dnia: Marzec 02, 2008, 21:46:11 »
Pojawil sie nowy tworca na scenie A701 :) poldo ciekawe co wniesie nowego jego ROM wyszedl w 2 wersjach : clean i normal : WM6_18533_poldo__modified_23.02.2008.rar

wiec zapraszam do testow i spostrzezen.
A to kolejne jego dzieło: WWE ROM HZH-WM6.1 19199-B (beta01)

« Odpowiedź #618 dnia: Marzec 03, 2008, 00:12:21 »
Witam
W końcu zdecydowałem się na WM6 - niestety, na ROMach alkoholera z 13 i 18 stycznia (18533 i 18538) po soft resecie nie łapie fixa w Plusie z abonamentem (no service). Nie pomógł także sposób jednego z kolegów, opisany na Forum, by upgrade zrobić bez karty sim. Wszyscy (prawie :) ) piszą, że to stabilne ROMy - a tu taka kicha.
Więc mam WM6.1 Swtos'a (R11) - i znów - wbrew wielu opiniom - u mnie chodzi OK. Sieć pojawia się b. szybko, GPS chodzi OK, GPRS też (MMS nie sprawdzałem - praktycznie nie używam). Jedno co mnie zmartwiło, to brak trybu czytnika kart.
Dla tych, którym ten tryb jest potrzebny (mi ze względu na fakt używania linuxa- niezbędny. Jak go nie ma - muszę się uśmiechać do żony i jej laptopa z windą   :mrgreen:) - jest rozwiązanie:
http://www.miousers.co.uk/viewtopic.php?p=25608#25
zainstalować WM5torage_18 - pojawi się w programach, odpalić i JEST.

*

Offline eni4c

• 28
  • Mio A701
« Odpowiedź #619 dnia: Marzec 03, 2008, 15:56:21 »
I próbował ktoś ten ROM poldo? Opóźnienie jest mniejsze tak jak piszą czy to ściema?

*

Offline marcel_76

• *
  • 67
  • Sprzęt: MIO-A701+SD 2 GB+WM6.5-PLK-21812.5.0.2; SE XPERIA X1
« Odpowiedź #620 dnia: Marzec 07, 2008, 08:33:34 »
Może ktoś jednoznacznie okreśić który ROM wrzucić do mojego MIO (mam kartę sim z abonamentem w Orange) żeby wszystko śmigało jak należy?

*

Offline kangur_kolczasty

• *
  • 64
  • Sprzęt: MIO A701
« Odpowiedź #621 dnia: Marzec 07, 2008, 09:12:36 »
Może ktoś jednoznacznie okreśić który ROM wrzucić do mojego MIO (mam kartę sim z abonamentem w Orange) żeby wszystko śmigało jak należy?

Jeśli uważnie śledziłeś ten wątek, to wiesz, że nie można tego jednoznacznie określić. U jednych dobrze działa rom z 13.01, a u innych z 18.01... Jeszcze u innych najlepiej chodzi 6.1 swtos... Są też tacy, którzy zostali przy OKI... Niestety, musisz poeksperymentować, to najlepsze rozwiązanie.

« Odpowiedź #622 dnia: Marzec 10, 2008, 20:00:25 »
mam takie pytanko  mam WM5 jeśli jest po angielsku to wszystko śmiga super ale przyznam że angielski to raczej dla mnie trudna sprawa więc podgrałem  lokalizacje polską no i tu się pojawia problem lokalizacja została zakupiona oryginalna na płycie no ale niestety  po instalacji wyskakuje mi mnustwo błędów a mianowicie
przy  próbie wyłączenia użądzenia czerwoną suchawką wyświetla się komunikat  nastąpiła nie prawidłowa operacja albo  windows media player da się tylko raz włączyć  potem trzba resetować mio proszę o pomoc .
Myślałem że pomoże instalacja nowego systemu bo twardy reset  nic nie pomugł jeśli ktoś ma link do WM6 prosiłbym bardzo a link do niego z kruciutką instrukcją instalacji dzięki wiem że to dla niektórych śmieszne no ale jestem lamerem w tych sprawach  :S

*

Offline Barnejek

• 341
  • Sprzęt: Mio A701
« Odpowiedź #623 dnia: Marzec 11, 2008, 19:09:34 »
Nierób! Wszystko masz w przyklejonych wątkach  :kill:

*

Offline wNuk

• *
  • 50
  • Sprzęt: Mio A701 new PLK - elMInStER - POLISH Division
« Odpowiedź #624 dnia: Marzec 16, 2008, 12:08:29 »
Dopiero co poldo skonczyl prace nad swoim dzieckiem WM 6.1 - wm6.1-19199-WWE-R03_Final.by.poldo.rar
, a juz pracuje nad wersja 19202...
wm6.1-19199-WWE-R03_Final.by.poldo jest chyba najlepszym romem po Oki (moim zdaniem), szybki, stabilny i pozbawiony wiekszosci uciazliwych bugow, dodano ciekawe tweaki poprawiajace funkcjonalnosc windy.Dodano ciekawe progamiki (sprite backup 6.2.0 build 2260...;) i przyspieszono lapanie GPS (tak odczulem to u siebie).Instalacja przebiega bezproblemowo.
Polecam ROM poldo bo jest naprawde godny uwagi.

*

Offline kangur_kolczasty

• *
  • 64
« Odpowiedź #625 dnia: Marzec 16, 2008, 13:52:22 »
Dopiero co poldo skonczyl prace nad swoim dzieckiem WM 6.1 - wm6.1-19199-WWE-R03_Final.by.poldo.rar
, a juz pracuje nad wersja 19202...
wm6.1-19199-WWE-R03_Final.by.poldo jest chyba najlepszym romem po Oki (moim zdaniem), szybki, stabilny i pozbawiony wiekszosci uciazliwych bugow, dodano ciekawe tweaki poprawiajace funkcjonalnosc windy.Dodano ciekawe progamiki (sprite backup 6.2.0 build 2260...;) i przyspieszono lapanie GPS (tak odczulem to u siebie).Instalacja przebiega bezproblemowo.
Polecam ROM poldo bo jest naprawde godny uwagi.
Super!!! Dzięki za info, zaraz wrzucam i testuję...
BTW, już się trochę pogubiłem w tych romach, spory wysyp ostatnio  :smile:

*

Offline rootmaster

• *
  • 74
  • Sprzęt: Samsung OMNIA 8GB + karta 8GB ; MIO A701 Karta 2GB
« Odpowiedź #626 dnia: Marzec 16, 2008, 15:14:25 »
Testowałem jeden dzień Rom wm6.1-19199-WWE-R03_Final.by.poldo, dzisiaj wgrałem i testuję wm6.1-19202-WWE-R01.by.poldo.
Złego słowa nie mogę powiedzieć, chodzi bardzo szybko i płynnie.
Polecam każdemu przetestować  :ok:

Zauważyłem że jest bardzo mało pamięciożerny. Mimo wielu aplikacji działających w tle (zawsze miałem tyle samo) mam teraz ok 30 MB wolnej pamięci. Jak na moje potrzeby spisuje się świetnie, a miałem wgrany prawie każdy Rom dostępny do MIO i żaden nie był taki dobry :)
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2008, 00:29:15 wysłana przez rootmaster »

*

Offline marcinek_b

• 11
  • Sprzęt: Asus P750
« Odpowiedź #627 dnia: Marzec 16, 2008, 20:48:30 »
Panowie czyli jak z tymi romami,który na dzień dzisiejszy jest najlepszy alcoholer ,poldo czy jeszcze jakiś inny.Robi się taki wysyp romów :O

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #628 dnia: Marzec 16, 2008, 23:34:04 »
Naj;epszy dla Ciebie jest ten, który... jest dla Ciebie najlepszy. Poczytaj wątek, a zobaczysz, że na identyczne pytanie (zadawane już z 10 razy) jest identyczna odpowiedź - to najlepsze, co pasuje konkretnemu użytkownikowiu najbardziej, a nie to, co ktoś mu podpowie.

*

Offline kangur_kolczasty

• *
  • 64
« Odpowiedź #629 dnia: Marzec 17, 2008, 22:50:06 »
Coś nie do końca udał się ten rom poldo w wersji Final... Znalazł ktoś tam zakładkę MMS?? Bo ja nie... Nawet po zainstalowaniu ArcSoftMMS zakładka się nie pojawia i nie można utworzyć MMSa...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Już działa, to był bug przy flashowaniu - MMSy i SMSy zapisują się w jednej zakładce - Text Messages, wszystkie razem, wysyłają się bez problemu.
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2008, 00:44:56 wysłana przez kangur_kolczasty »