Ja używam ostatniej wersji romu Alkoholera. nie instaluje swtosa - mialem 18533 zdaje sie i nie byle zadowolony - problemy ze stabilnoscia, bateria - 3000 mAh i po prostu szkoda gadac, problemy z GPS (co jakis czas sie wylaczal sam z siebie), jakies krzaki smsami, problem z podswietleniem itp... Ja wiem ze na forum miousers jest masa hintow jak to czy owo poprawic ale... ja wole zejsc wersje nizej i miec 100% zaufania do mio, niz cisnac sie, ze cos zlego mio wyprawia jak na niego nie patrze
.
A ja mam swtosa R11, i jestem z niego zadowolony, jeszcze ani razu mi sie nie powiesił, bateria przy normalnym użytkowaniu trzyma około 4 dni. Bugi oczywiście są, ale nie dużo i nie bardzo upierdliwe...
O jakich bugach piszesz? Ja używam ten Rom od wczoraj i wydaje się najszybszy ze wszystkich dotychczasowych jakie używałem (było ich trochę). Co w tym romie znalazłeś niedopracowanego, bo nie wiem na co mam zwrócić uwagę?
Pozdro
Pierwsze to to, że pomimo zablokowanej klawiatury działają przyciski głośności. Jest też jakiś problem z Media Playerem, ale mnie on nie przeszkadza, ponieważ go nie używam (chyba w ogóle go wywale). Niektóre dzwonki i alarmy nie działają, nie działa też opcja Card Reader, trzeba doinstalować jakiś mały sofcik (szczegóły na miousers.co.uk). Nie działa też programik 'gps monitor', a jak zresetujesz albo wyłączysz MIO to poziom głośności w słuchawce podczas rozmowy ustawi się automatycznie na połowę, niezależnie od tego, jak ustawiłeś wcześniej. I jeszcze jakieś drobiazgi, już nawet dokładnie nie pamiętam jakie, ale większość na pewno da się poprawić grzebiąc w rejestrze. Dość dużo popisali na temat na forum miousers właśnie...
Generalnie mnie ten rom się podoba, chodzi na prawdę szybko, stabilnie, nie zżera pamięci ani baterii, a bugi są na tyle drobne, że można machnąć na nie ręką...
Napisane: Luty 15, 2008, 19:38:53
tak jak pisałem wyżej - przede wszystkim bateria - potrafił w ciągu kilku godzin wyładowac 3000 mAh, gdzie normalnie Mio trybi spokojnie 4 - 5 dni. Ponadto smsy - po którymś z kolei wysłanym albo nie mogłem wejść w tryb edycji smsa, albo wogóle następowala zwiecha. Problemem też było podświetlenie - co ustawiłem swój ulubiony poziom, po zablokowaniu i odblokowaniu klawiszy mio wrzucał sobie jasność maksymalną. Z GPS były cuda - co prawda zdarzyło się to dwa czy trzy razy, ale mimo wszystko niesmak pozostał. Uprzedzając pytania i uwagi - testowałem rom kilka dni, działo sie jak działo, wiec dla pewności wrzuciłem go od nowa i potestowalem jeszcze kilka dni (łącznie może około półtora tygodnia). Wgrywanie romu wykonane zgodnie ze sztuką, czyli rytuały HR przed i po, oraz inne magiczne czynności dochowane.
CarlOs, tak czasem bywa, że rom nie siada, nie wiem od czego to zależy, może specjaliści mogliby się wypowiedzieć... Po prostu na niektórych egzemplarzach ( z tego co ludzie pisują na forach) dany CE image nie chce zatrybić i już - jakaś magia... Ja tak miałem z OKI R024 PLUS, u wszystkich chodził fantastycznie, a u mnie za chiny ludowe nie chciał, ciągle zwiechy i sypał się strasznie. Reinstalowałem go chyba ze 4 razy - ciągle to samo. Na prawdę nie wiem czemu tak.