WM6 ROMy do A701 - nowości, uwagi i spostrzeżenia

• 824 Odpowiedzi
  • 242392 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: WM6 ROMy do A701 - nowości, uwagi i spostrzeżenia
« Odpowiedź #540 dnia: Luty 09, 2008, 09:51:30 »
Na http://www.miousers.co.uk/ z jednym z watkow jest info jak naprawic A2DP.
Jak znajde to wkleje

Plisss... Poszukaj, ja przez najbliższe dni nie mam praktycznie na nic czasu... A A2DP jest mi bardzo potrzebne...
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline Mak-327

• *
  • 72
  • Sprzęt: MIO A701, OMNIA LITE
« Odpowiedź #541 dnia: Luty 09, 2008, 10:27:59 »
Na http://www.miousers.co.uk/ z jednym z watkow jest info jak naprawic A2DP.
Jak znajde to wkleje

Plisss... Poszukaj, ja przez najbliższe dni nie mam praktycznie na nic czasu... A A2DP jest mi bardzo potrzebne...

Posprawdzaj to moze sie nada..

Hm, I like this ROM. Seems to work absolutely perfect up to now. I use SPB Shell, Miomap 3.2, Exchange synchronisation over the air (gprs). All works fine. I made some small changes to the registry due BT headset problems. My BT Headset still does not connect reliable under all circumstances (as on all WM5, WM6 ROMs up to now), but with this mods this ROM works acceptable for me. I don't make use of A2DP, so this mods are fine for speaking / business use of the phone. I don't know, if these mods also work fine for A2DP Users...

Edit / Add following keys

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Audio\SoftwareMixer]
"BufferSize"=dword:2048
"Buffers"=dword:4
"EnableLowPassFilter"=dword:1
"SampleRate"=dword:22000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Bluetooth\AudioGateway]
"BTAGExtModule"=string:\Windows\BThAGExt.dll
"BTAGPBModule"=string:\Windows\BThAGPhonebook.dll
"BTAAudioModule"=string:pxa27x_wavedev.dll
"Capability"=dword:33
"MapAudioToPcmMode"=dword:1
"MicVolume"=dword:12
"NoHandsFree"=dword:0
"NoRoleSwitch"=dword:1
"SpkVolume"=dword:15
"SupportCLI"=dword:0
"PowerSave"=dword:1

Delete the whole key [HKEY_LOCAL_MACHINE\Microsoft]
I don't see, why these entries exist. The required keys are already found under [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Bluetooth\AudioGateway]. I found these entries starting from the 18548 ROM's. I think this is some type of faulty implementation of a modder.

Without the above mentioned mods, my BTH-610a BT Headset does not to work correct for me.
REGULAMIN

*

Offline Manohi

• *
  • 68
« Odpowiedź #542 dnia: Luty 09, 2008, 15:42:44 »
No więc...
bez problemów udało mi się zainstalować WM6.0 w wersji z 13.01.08
Spostrzeżenia:
-dłużej szuka sygnału GSM, ponad minutę (PLUS GSM)
-mam zainstalowane SPB Mobile Shell i ustawioną automatyczną blokadę klawiatury przy wyłączaniu PDA co skutkuje tym, że gdy przglądam strony w Operze i odłoże na chwilkę urządzenie, po odblokowaniu klawiatury Opera okazuje się być wyłączona
-nie mogę zainstalować SPB Phone Suit :(

Doskonale działa PCMKeyboard, nie ma żadnych problemów ze zmianą SIP po soft resecie (bardzo często musiałem kilkakrotnie resetować urządzenie z WM5 by uruchomić PCMkeyboard)

SRS WOW działa rewelacyjnie i nie ma żadnych problemów z instalacją (trzeba tylko pamiętać o zmianie sterownika w rejestrze)

Urządzonko chodzi faktycznie szybciej

Żadnych problemów z słuchawką BT

Zadowolony jestem  :proud:

Aha...
Rzecz która mnie dobiła (ale to chyba sprawa komuptra z XP home) Nie mogę zsynchronizować kontaktów przez AS 4.5. przy próbie synchronizacji z kontaktami w TASKS w komputerze apliakcja rapimngr.exe zamula mi kompa i za cholerę nie idzie dalej (wszystkie zapory powyłączane). masakra przy przepisywaniu kontaktów ręcznie... :S
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2008, 15:46:44 wysłana przez Manohi »
Oczy obecnych skierowane były na okropności na niebie. . .

*

Offline kangur_kolczasty

• *
  • 64
  • Sprzęt: MIO A701
« Odpowiedź #543 dnia: Luty 09, 2008, 17:23:45 »
Ostatecznie, po kilku dniach testowania romu SWTOSa  WM6.1 WWE 19195 - 19716 Light (Final) (SwtosR08) , dochodzę do wniosku, że, mimo kilku bugów są to najlepsze romy jak do tej pory. W tej chwili upgradowałem MIO ostatnią wersją romu swtosa:  WM6.1 WWE Build 19716 Light, netcf3.5, reg tweaks from molostoff (SwtosR11) (dostępne na miousers). Szybka, stabilna, oczywiście kilka będów jest, ale na forum miousers można znaleźć rozwiązania na te bolączki... Niestety, SWTOS także pozbył się swojego MIO, więc nowych romów w jego wydaniu już chyba nie będzie... Szkoda.
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2008, 22:30:58 wysłana przez kangur_kolczasty »

*

Offline Barnejek

• 341
  • Sprzęt: Mio A701
« Odpowiedź #544 dnia: Luty 09, 2008, 20:08:38 »
Niestety, STWOS także pozbył się swojego MIO, więc nowych romów w jego wydaniu już chyba nie będzie... Szkoda.

Jak dla mnie trochę to skandaliczne... Ale chyba pozostawił informację nt. przerabiania WM6.1, tak mi się wydaje...

*

Offline john_robot

• 21
  • Sprzęt: IP 4S
« Odpowiedź #545 dnia: Luty 09, 2008, 21:49:57 »
Niestety, STWOS także pozbył się swojego MIO, więc nowych romów w jego wydaniu już chyba nie będzie... Szkoda.

Jak dla mnie trochę to skandaliczne....

Sorry, ale nie bardzo rozumiem co  jest skandaliczne ? Mógłbyś rozwinąć myśl ?

*

Offline kangur_kolczasty

• *
  • 64
« Odpowiedź #546 dnia: Luty 09, 2008, 22:16:33 »
Z innej parafii: po każdym softresecie lub wyłączeniu urządzenia poziom głośności podczas rozmowy ustawia się automatycznie na połowę. Gdzie i co mogę zmienić w rejestrze aby ustawienie głośności nie zmieniało się po resecie?? W temacie zmian w rejestrach jestem zieloniutki, więc proszę o wyrozumiałość...  :P
Z góry dzięki.

*

Offline Barnejek

• 341
« Odpowiedź #547 dnia: Luty 10, 2008, 11:57:44 »

To, że wszyscy, co tworzą ROMy robią nam tylko apetyt, a potem sprzedawają swoje A701 i idealny ROM nie jest w stanie powstać  :O

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #548 dnia: Luty 10, 2008, 12:42:58 »
Jest rozwiązanie, Barnejek - sam weź d... w troki i do roboty, a nie narzekaj na innych, co im się chciało ;)

*

Offline Barnejek

• 341
« Odpowiedź #549 dnia: Luty 10, 2008, 18:48:52 »
Hehe, powiem Ci szczerze, że o tym myślałem, lecz moja znajomość ang jest marna, a wszystkie informacje nt. gotowania ROMów są właśnie po ang  :O~ Moja wiedza informatyczna jest średniozaawansowana, a nigdy nie programowałem, co najwyżej robiłem strony www, więc to raczej za mało, aby tworzyć ROMy  :P

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #550 dnia: Luty 10, 2008, 18:50:11 »
Podobno nie jest to takie trudne. Ja jednak jestem na to zbyt leniwy, poza tym sam się chyba niedługo wyzbędę MIO...

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #551 dnia: Luty 11, 2008, 21:34:34 »
Hehe, powiem Ci szczerze, że o tym myślałem, lecz moja znajomość ang jest marna, a wszystkie informacje nt. gotowania ROMów są właśnie po ang  :O~ Moja wiedza informatyczna jest średniozaawansowana, a nigdy nie programowałem, co najwyżej robiłem strony www, więc to raczej za mało, aby tworzyć ROMy  :P

Daruj, ale wiedza informatyczna nie może być średniozaawansowana przy marnej znajomości angielskiego. Jako inż. informatyk zapewniam Ciebie, że bez dobrej znajomości angielskiego (przynajmniej biernej!) nie jest to możliwe.  :evil:
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #552 dnia: Luty 11, 2008, 21:36:10 »
Howgh! Powiedział stary Indianin... :ok:

*

Offline mac0704

• 4
  • Sprzęt: MIO A701 ROM:WM6-CEimage_SwtosR11_19716_enchanced_Reg.Card SD GoodRam 2GB
« Odpowiedź #553 dnia: Luty 12, 2008, 13:48:10 »
  Prosze o pomoc!!!
      Mam nastepujący problem: z ciekawosci zmienilem w moim mio roma na "CEimage_SwtosR11_19716_enchanced_Reg" i niestety mam problem z wibracjiami,wibracje wlanczaja sie od czasu do czasu tylko przy budziku i to na chwile.Probowalem juz chyba wszystkich sposobow, pierw myslalem ze cos nie tak w ustawieniach ale tam nic nie znalazlem, dobra zrobilem hard reset i nic, nadal to samo,wiec stwierdzilem ze rom mogl mi sie zle zgrac wie wgralem go ponownie i niestety nic to nie zmienilo.

*

Offline kangur_kolczasty

• *
  • 64
« Odpowiedź #554 dnia: Luty 12, 2008, 14:37:17 »
  Prosze o pomoc!!!
      Mam nastepujący problem: z ciekawosci zmienilem w moim mio roma na "CEimage_SwtosR11_19716_enchanced_Reg" i niestety mam problem z wibracjiami,wibracje wlanczaja sie od czasu do czasu tylko przy budziku i to na chwile.Probowalem juz chyba wszystkich sposobow, pierw myslalem ze cos nie tak w ustawieniach ale tam nic nie znalazlem, dobra zrobilem hard reset i nic, nadal to samo,wiec stwierdzilem ze rom mogl mi sie zle zgrac wie wgralem go ponownie i niestety nic to nie zmienilo.
No to ciekawe. Ja mam R11 swtos'a, i wszystko hula. A skąd wziąłeś ten rom?? Bo z tego co pamiętam, na miousers ma on inna nazwę... Może to jakiś klon R11, nieudolnie przez kogoś przerobiony... Zassaj sobie oryginalny R11 swtosa.
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2008, 22:29:16 wysłana przez kangur_kolczasty »

*

Offline mac0704

• 4
  • Sprzęt: MIO A701 ROM:WM6-CEimage_SwtosR11_19716_enchanced_Reg.Card SD GoodRam 2GB

*

Offline kangur_kolczasty

• *
  • 64
« Odpowiedź #556 dnia: Luty 12, 2008, 15:49:17 »
To wejdź sobie na forum miousers.co.uk, tam znajdź wątek o romach swtos (tytuł wątku - bodajże swtos R11, albo jakoś podobnie), i w pierwszym poście tego wątku masz wszystkie romy z opisami co, który i jak - z stamtąd zassaj  :ok:
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2008, 22:27:49 wysłana przez kangur_kolczasty »

*

Offline mac0704

• 4
« Odpowiedź #557 dnia: Luty 12, 2008, 16:20:09 »
To wejdź sobie na forum miousers.co.uk, tam znajdź wątek o romach stwos (tytuł wątku - bodajże stwos R11, albo jakoś podobnie), i w pierwszym poście tego wątku masz wszystkie romy z opisami co, który i jak - z stamtąd zassaj  :ok:

I tak zrobilem.Ale niestety znow brak wibracji :(((.Obawiam sie ze tem rom uszkodzil mi wibrator lub go wylaczyl?

*

Offline kangur_kolczasty

• *
  • 64
« Odpowiedź #558 dnia: Luty 12, 2008, 16:29:30 »
Spróbuj wrócić do starego R64 albo R65, one leczą wszystko  :ok:  Jak dalej wibra nie zaskoczy to już nie wiem jak mógłbym Ci pomóc - chyba tylko serwis... U mnie, jak się coś w MIO pokichało i już widmo serwisu niejednokrotnie krążyło nade mną, to stawiałem R64 - jak do tej pory pomagało - magicznie chyba...  :P

*

Offline mac0704

• 4
« Odpowiedź #559 dnia: Luty 12, 2008, 17:50:05 »
Spróbuj wrócić do starego R64 albo R65, one leczą wszystko  :ok:  Jak dalej wibra nie zaskoczy to już nie wiem jak mógłbym Ci pomóc - chyba tylko serwis... U mnie, jak się coś w MIO pokichało i już widmo serwisu niejednokrotnie krążyło nade mną, to stawiałem R64 - jak do tej pory pomagało - magicznie chyba...  :P

Niestety nic nie pomoglo :( Ale zauwarzylem,ze wibrator dziala ale ma chyba za male napiecie bo zeby sie wlaczyl musze poczasnac calym MIO.Moze ktos wie jak zwiekszyc napiecie? np. w rejestrze?

Błagam pomóżcie mi, ja nie chce oddawac mojego mio do naprawy bo slyszalem ze czesci jest trudno dostac wiec jak oddam do serwisu to bede na nie czekal miesiac!!!!!!!!!!

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #560 dnia: Luty 12, 2008, 18:12:52 »
To wejdź sobie na forum miousers.co.uk, tam znajdź wątek o romach stwos (tytuł wątku - bodajże stwos R11, albo jakoś podobnie), i w pierwszym poście tego wątku masz wszystkie romy z opisami co, który i jak - z stamtąd zassaj  :ok:

I tak zrobilem.Ale niestety znow brak wibracji :(((.Obawiam sie ze tem rom uszkodzil mi wibrator lub go wylaczyl?

Wibracje czasem w tych mio padają...

*

Offline Hanssolo

• 12
  • byl MIO A701 WM6, jest e51 i 2xhtc 3470
    • http://www.caraudioreda.pl
« Odpowiedź #561 dnia: Luty 14, 2008, 11:36:58 »
no sam ostatnio padlem ofairy wibry :/ ale 2 tygodnie i wrocil z serwisu, wsio dziala, wymienili rowniez aparat z modulem glosnika i mam przynajmniej nie porysowany tyl ;)
POZdr
htc 3470 nowy sprzedam

*

Offline Barnejek

• 341
« Odpowiedź #562 dnia: Luty 14, 2008, 16:56:35 »

Daruj, ale wiedza informatyczna nie może być średniozaawansowana przy marnej znajomości angielskiego. Jako inż. informatyk zapewniam Ciebie, że bez dobrej znajomości angielskiego (przynajmniej biernej!) nie jest to możliwe.  :evil:

Angielski z dziedziny informatycznych rozumiem  :P  Też mam zamiar studiować informatykę  :ok:

*

Offline dżarmusz

• **
  • 112
  • Sprzęt: /Mio A701 WM 6.1/ -> Samsung Omnia M2D04
« Odpowiedź #563 dnia: Luty 15, 2008, 13:02:36 »

To, że wszyscy, co tworzą ROMy robią nam tylko apetyt, a potem sprzedawają swoje A701 i idealny ROM nie jest w stanie powstać  :O

Spoko, spoko.....
Sam mistrz Oki o to zadba  :ok:

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #564 dnia: Luty 15, 2008, 15:14:51 »
Dżarmusz, jesteś baaaaardzo do tyłu. Oki juz od miesięcy nie ma A701, więc o nic nie zadba - sami róbcie ROMy.

*

Offline MarcinKaleba

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC HD2, iPhone 3G - 8GB
« Odpowiedź #565 dnia: Luty 15, 2008, 15:34:01 »
Prosze powiedzcie mi jak WM 6 jest teraz najbardziej dopracowany? Nie mam czasu na grzebanie w 701 a muszę zmienić ROM - ostatnio strasznie mi zżera baterię. (chyba wina softu) .

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #566 dnia: Luty 15, 2008, 15:58:23 »
Przeczytaj ten wątek - są w nim opinie uzytkowników chyba wszystkich wersji. Nikt Ci nie powie: "ten jest dla Ciebie najlepszy", bo każdy jest nieco inny. Opinie użytkowników mogą Ci jednak nieco przybliżyć wady i zalety każdego z nich.

*

Offline MarcinKaleba

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC HD2, iPhone 3G - 8GB
« Odpowiedź #567 dnia: Luty 15, 2008, 16:05:32 »
Mnie zależy na stabilności systemu, bym nie musiał co chwilę w nim grzebać, wątek czytałem, ale nie jestem aż tak zaawansowany by wgryzać się w szczegóły, dlatego pytam Was jako bardziej zaawansowanych. Gdyby nie problem z baterią, nic bym nie zmieniał. A używam w Mio tylko kalendarza, telefonu i automapy, czasami jako e booka.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #568 dnia: Luty 15, 2008, 16:07:36 »
Czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj.O to mi chodziło w poście, a nie o to, żebyś powtórzył to samo pytanie innymi słowami...

*

Offline Mystic_Art

• 278
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond: Titanium Edition by me
« Odpowiedź #569 dnia: Luty 15, 2008, 16:12:40 »
Prosze powiedzcie mi jak WM 6 jest teraz najbardziej dopracowany? Nie mam czasu na grzebanie w 701 a muszę zmienić ROM - ostatnio strasznie mi zżera baterię. (chyba wina softu) .

Jeśli nie chce Ci się czytać. To chociaż spojrz jakie romy mają koledzy z tego forum "patrz sprzęt" :):)
sit tibi terra levis - Niech Ci Ziemia lekką będzie