WM6 ROMy do A701 - nowości, uwagi i spostrzeżenia

• 824 Odpowiedzi
  • 242314 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Barnejek

• 341
  • Sprzęt: Mio A701
Odp: WM6 ROMy do A701 - nowości, uwagi i spostrzeżenia
« Odpowiedź #480 dnia: Styczeń 27, 2008, 22:44:51 »
Mam pytanie:
Ma ten ROM 13-01-08 i mam taki problem, że rozłącza mi się gprs jak się go nieużywa i następuje to po ok 20sek  :O Chodzi o to, że wejdę sobie na MIO np. na PDAclub i chcę napisać posta, a on się rozłącza i nie mogę go wysłać  :| To samo mam na GG  :S

Da się coś z tym zrobić? Mam Simplusa bez pinu...

« Odpowiedź #481 dnia: Styczeń 28, 2008, 17:07:48 »
mam 18.01 i faktycznie gprs nie działa rewelacyjnie jak się spodziewałem
kiedyś nie zauważałem tego bo korzystałem z gprs'u chwilowo. Teraz faktycznie sa takie problemy.

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #482 dnia: Styczeń 28, 2008, 21:20:46 »
Czy ktoś podpowie co przestawiłem lub co trzeba przestawić aby wrócić do "normalności" ?
Mianowicie : Gdy do kogoś dzwonię w słuchawce jest cisza do momentu aż osoba do której dzwonię odbierze (nie ma sygnału wolnego ani zajętego). O co w tym chodzi?

Dodam jeszcze moje kolejne spostrzeżenie. Używam słuchawki BT Logitech freedom i na ROM-ach WM5 było cicho i nie wyraźnie na WM6 jest o niebo lepiej :O~

Zmień ROM na ten z 4 stycznia :) ja miałem podobnie z kartą Orange z Pinem tak samo mogłem dzwonić ale nie słyszałem sygnału dodatkowo telefon pokazywał cały czas no service i wiadomości nie szło wysłać.

Dzisiaj dodatkowo sieć Orange zaskoczyła mnie bonusem, mianowicie jak zadzwoniłem na numer *200( tam sie sprawdza ilość minut darmowych jeszcze do wykorzystania) to automat w sluchawce podał najpierw ze mam zero minut z bieżącego okresu rozliczeniowego oraz miliadr 200 milionów 800 tys minut dodatkowo  :O. Niestety jak zadzwoniłem ponownie wszystko wróciło do normy :)

Witam. Dzięki za podpowiedź. Być może wrócę do ROM-u z 4.01 bo uważam że też był dobry. Póki co pomógł Hard Reset. Teraz wszystko jest dobrze. Jeśli nadal będzie ok to zostanę przy tym ROM-ie z 13.01 bo jest the best.
pozdr.
Milosz

Odp: WM6 ROM do A701 - projekt Atifarkas (Lifeforce) i projekt chiński
« Odpowiedź #483 dnia: Styczeń 29, 2008, 11:24:02 »
htc touch plugin
htc customization cos tam cos tam(nie mam mio po reka)
Ikony z iphone
Batery status
X buton

tyle;)

Witam w swoim debiucie na forum.
Mam ROM WM6 Alcoholer'a z 13.01. Próbuję uzyskać wygląd Today'a podobny do tego, który wkleił woof. Moje pytanie brzmi: jak usunąć z górnego paska (prawy róg) ikonę baterii (nie standardową WM5/6, tylko tę Alcoholerową)?? HTCustom jakoś nie chce mi w tym pomóc, a zależy mi na wycięciu tej baterii, gdyż i tak używam battery status a prawy górny róg chcę przeznaczyć na X-Button. Pozostaje tylko grzebanie w rejestrze??

Pozdrawiam.

Odp: WM6 ROM do A701 - projekt Atifarkas (Lifeforce) i projekt chiński
« Odpowiedź #484 dnia: Styczeń 29, 2008, 12:45:50 »

Witam w swoim debiucie na forum.
Mam ROM WM6 Alcoholer'a z 13.01. Próbuję uzyskać wygląd Today'a podobny do tego, który wkleił woof. Moje pytanie brzmi: jak usunąć z górnego paska (prawy róg) ikonę baterii (nie standardową WM5/6, tylko tę Alcoholerową)?? HTCustom jakoś nie chce mi w tym pomóc, a zależy mi na wycięciu tej baterii, gdyż i tak używam battery status a prawy górny róg chcę przeznaczyć na X-Button. Pozostaje tylko grzebanie w rejestrze??

Pozdrawiam.

Heh, magia forum działa  :D. Znalazłem sam, ten status baterii był wyświetlany przez program Quickmenu, który zresztą jest całkiem sprytny i też można go ustawić tak, żeby po kliknięciu na ikonę obok napisu Start wyświetlało się menu, w którym można zawrzeć skrót "Close all", więc w tym układzie X-Button mi już niepotrzebny.

Pozdrawiam ponownie.

« Odpowiedź #485 dnia: Styczeń 29, 2008, 18:03:18 »
Jest 6.1 WWE podaje link

http://rapidshare.com/files/87303086/CEimage_WWE_test_wm61_early_beta.rar

szkoda że nie mogę go sprawdzić . :sleepy:

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #486 dnia: Styczeń 29, 2008, 18:19:52 »
Jak sama nazwa wskazuje - early beta, czyli wczesna beta...

*

Offline ravnet

• 10
    • eduBiznes.pl - Kredyty, lokaty, inwestycje, wiadomości, nauka
  • Sprzęt: MIO A701 WM6-18548
« Odpowiedź #487 dnia: Styczeń 29, 2008, 19:51:21 »
Jest 6.1 WWE podaje link

http://rapidshare.com/files/87303086/CEimage_WWE_test_wm61_early_beta.rar

szkoda że nie mogę go sprawdzić . :sleepy:
Testowałem go dzisiaj i jakoś nie przypadł mi do gustu,
po pierwsze nie jest do końca przetłumaczony(są małe braki w tłumaczeniu-zamiast ikonki klawiatury chińskie robaczki, zamiast Turn Off - dwa kwadraty),
po drugie miałem problem ze stabilnością, trochę się wieszał
zresztą autor wyraźnie napisał, że w tym tygodniu nie ma na to czasu, poczekamy zobaczymy.
Sam windows wygląda OK.

Testuję teraz wersję 548 z dnia 27.01 Pierwsze wrażenia OK, bardzo szybki i stabilny.
------------------
Późniejsze wrażenia, nadal szybki ale się wiesza trochę, szczególnie przy activesync.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2008, 22:45:55 wysłana przez ravnet »

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #488 dnia: Styczeń 30, 2008, 07:47:33 »
"Cannot connet for an unknown reason.To chec your connection settings and change them if needed, tap settings.If the problem continues, reset your mobile device according to your manufacture's documentation and try again."  :( - niestety we wszystkich romach WM6 wystepuje u mnie po kilku dniach ten problem z GPRS.Oczywiscie pomaga SR ale bug pozostaje bug'iem.Testowalem chyba wszystkie wersje WM6 zarowno 18533 jak i 18548 i niestety na wszystkich wczesniej czy pózniej to samo.Dodam ze jestem w sieci Orange i moze tu tkwi przyczyna :|.Jak dla mnie najszybszym i najstabilniejszym ROM'em okazala sie wersja Alcoholera z 18-01-2008 i pewnie bym przy niej pozostał gdyby nie powyższe problemy z internetem przez GPRS.A tak pozostaje czekac na przetłumaczoną wersje 6.1  WM6 w ktorej moze cos zostalo porawione.Pozdro

*

Offline Mak-327

• *
  • 72
  • Sprzęt: MIO A701, OMNIA LITE
« Odpowiedź #489 dnia: Styczeń 30, 2008, 12:48:50 »
Ktoś sprawdzał broadcom_bluetooth_stack_for_mio_a70x na Romie z 18.01.2008 Wszystkie inne programy łażą w porządku tylko z tym mam problem.

A co do Windowsa Mobile 6.1 To trzeba poczekać na wersje pełną nie ma sensu bawic sie beta.. Chyba ze ktoś lubi sprawdzać..
REGULAMIN

*

Offline blaze85

• **
  • 105
  • Sprzęt: MIO A701
« Odpowiedź #490 dnia: Styczeń 30, 2008, 12:51:07 »
Ktoś sprawdzał broadcom_bluetooth_stack_for_mio_a70x na Romie z 18.01.2008 Wszystkie inne programy łażą w porządku tylko z tym mam problem.

Ja sprawdzałem działa bez problemu.

*

Offline dżarmusz

• **
  • 112
  • Sprzęt: /Mio A701 WM 6.1/ -> Samsung Omnia M2D04
« Odpowiedź #491 dnia: Styczeń 30, 2008, 20:04:03 »

A co do Windowsa Mobile 6.1 To trzeba poczekać na wersje pełną nie ma sensu bawic sie beta.. Chyba ze ktoś lubi sprawdzać..

Witam
Co do Broadcom Bluetooth Stack, to działa dokładnie tak samo jak na starszych 5.XX ROMach. Co więcej, wersja "for mio a70x" jest taka sama jak "for reszta urządzeń" Pisałem o niej ładny kawałek czasu temu:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=62025.0

Na WM 6.0 Nie sprawdzałem co prawda A2DP, ale prędkość transmisji jest tak samo bardzo marna, jak prędkość na  wersji "for reszta urządzeń" na WM 5.XX  (ok 5 razy wolniej niż MS Bluetooth Stack)

WM 6.1 jest fajny, szybki, ma kilka nowych, niedziałających programów i jest przeznaczony do zainstalowania i pobawienia się przez godzinkę. Następnie robimy powrót do sprawdzonego WM 6.0 
Tak, czy siak, polecam pobawić się nowym ROMem, chociażby to po, żeby docenić dziadka A701 - WM 6.1 jest "dostępny" tylko na DWA modele PDA. Nasz dziadek się załapał  :ok:

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #492 dnia: Styczeń 30, 2008, 20:44:57 »
Dziadek nabrał wigoru.... :P strach się bać... jak jeszcze pojawią się.... tak ze dwa nowe ROMy do niego..... :smile:

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #493 dnia: Styczeń 30, 2008, 21:36:25 »
Jeju - niedługo pojawią się ROMy mające w sobie przeróbki A701 na ekran VGA,wyrośnie mu z boku video out i klawiaturka QWERTY się sama wysunie, do tego urodzi się Wifi, 3G, silnik spalinowy, kuchenka mikrofalowa, a z wyjścia słuchawkowego wyskoczy naga Kim Basinger z czasów "9 1/2 tygodnia"  :party: :party: :party: :lol:

*

Offline Sobiech

• 16
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #494 dnia: Styczeń 31, 2008, 12:20:14 »
Witam Panowie - Panie (choć nie znalazłem...),

Jako nowy forumowicz i przeszło roczny użytkownik siedemset jedynki musza Wam sprawiedliwie oddać

O BOGOWIE!!!!

ok, tyle lizusostwa i do rzeczy,

701 mam od przeszło roku R64 i niby wszycho było ok, czasem sie zwiesił czasem AM nie złapała fix'a, ale jakoś leciało, parę tyg temu (dopiero) zaczeło mnie to mocno irytować, więc zmieniłem na R65 prosto z www.mio..., przez pierwszy dzień byłem zachwycony  :grin: ale to było złudzenie  :| powróciło to samo.

Więc zacząłem szukać, info o wm 6.1 na głównej stronie pda clubu mnie zaciekawiło, ale jak przebrnąłem przez ten wątek, to stwierdziłem jedno - o ja głupia ci...a!!!  :mad: , po co ja sie tak męczę....

interesuje mnie wersja WM6... tylko która będzie git, nie kombinuje za bardzo z systemikiem, używam nawigacji, MMS (tak, tak czytałem), fona, kontakty mam w ałtluku, i ważny dla mnie jest kalendarz - proste potrzeby (z wolna sie zmieniają z liczbą przeczytanych postów) - no i najgorsze bo aktualnie "śmigam" na osrańcu (Orange), więc licze na pomoc co do wyboru wersji, jakieś pojęcie sobie już wyrobiłem na podstawie dotychczasowej dyskusji - ale proszę jeszcze  - tak w jednym zdaniu.

z góry dzięki

*

Offline Mak-327

• *
  • 72
  • Sprzęt: MIO A701, OMNIA LITE
« Odpowiedź #495 dnia: Styczeń 31, 2008, 12:29:03 »
Zainstaluj sobie Alchohera z 13.01.08 bedzie ci pracowal najlepiej najstabilniej. Wszystko co trzeba dziala.
REGULAMIN

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #496 dnia: Styczeń 31, 2008, 12:44:41 »
Zainstaluj sobie Alchohera z 13.01.08 bedzie ci pracowal najlepiej najstabilniej. Wszystko co trzeba dziala.
Dokładnie ja też go używam i jest on najstabilniejszy wg. mnie.... a testowałem wszystkie (w sumie na 4 szt. różnych  A701)

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #497 dnia: Styczeń 31, 2008, 14:39:53 »
A ja testowalem wersje WM6 Alcoholera i z 13.01.2008 i z 18.01.2008 .Musze powiedziec ze pod wzgledem szybkosci niemal identyczne , ale pozostalem przy wersji z 18.01.2008 poniewaz ta pierwsza jednak czasem zawieszala urzadzenie.Moze to przypadek a moze nie , trudno powiedziec w kazdym badz razie juz ok 1,5 tyg uzywam Wm6 z 18.01.2008 i jestem w 99% zadowolony (ten jeden % to GPRS czasami nie zaskoczy :S).Reasumując polecam ktorys z tych ROM'ów , bo WM6.1 jest jescze niedopracowane do tego stopnia , że należaloby poczekac aż pojawi sie wersja finalna.Pozdro

*

Offline mp3fan

• **
  • 121
    • http://www.mp3fan.pl
  • Sprzęt: Touch HD,Diamond,MIO A701,XDA Mini S
« Odpowiedź #498 dnia: Styczeń 31, 2008, 16:45:53 »
Piszecie, że taki "dziadek" z naszego a701. Ba ale nie jeden z "młodocianych" PDA może mu pozazdrościć procesora, stabilności i wielu innych nadal nowoczesnych rozwiązań. To, żę nie ma klawiaturki to właśnie dobrze, z tego powodu pozbyłem się XDA Mini S, był po prostu za gruby, a nasz a701 jest kompaktowych rozmiarów. Co mnie w nim irytuje? Nieco wyświetlacz jak się ogląda np film, a701 nie ma najlepszych ątów patrzenia, przez co jednym okiem widać inaczej, drugim trochę inaczej. Porównywałem z MIO p550 i już nie chodzi o wielkość LCD, ale o jego kontrast.

Aby to nie był całkowity offtop, powiem jeszcze co nieco o rom. Po standardowym wgrałem OKi a następnie WM6 jeszcze to wydane przed ALCOHOLEREM i do tej pory chodzi szybciutko i stabilnie. To już nie wiem co będzie jak zechce mi się kiedyś zmienić na ALCOHOLRERA. Chyba jednak poczekam, aż dopracują 6,1 a wierze w to skoro teraz już chodzi to jako tako. Pozdro.
Make the future happen

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #499 dnia: Styczeń 31, 2008, 18:36:18 »
Piszecie, że taki "dziadek" z naszego a701. Ba ale nie jeden z "młodocianych" PDA może mu pozazdrościć procesora, stabilności i wielu innych nadal nowoczesnych rozwiązań. To, żę nie ma klawiaturki to właśnie dobrze, z tego powodu pozbyłem się XDA Mini S, był po prostu za gruby, a nasz a701 jest kompaktowych rozmiarów. Co mnie w nim irytuje? Nieco wyświetlacz jak się ogląda np film, a701 nie ma najlepszych ątów patrzenia, przez co jednym okiem widać inaczej, drugim trochę inaczej. Porównywałem z MIO p550 i już nie chodzi o wielkość LCD, ale o jego kontrast.
Coś Ci się pomieszało albo masz padnięty wyświetlacz. :E W Dziadku A701 Mitac załadował jeden z najlepszych pod względem jakości wyświetlaczy....miałeś XDA Mini S tam dopiero była bryndza nie pisząc już o ASUSach :O...z p550 też się nie zgodzę ..nie zauważyłem by był lepszy ....jest nawet gorszy. No może te 3,5 robi swoje ale i tak daleko mu do jakości tego z A701...nie zależy mi na reklamie dziadka.... ale to na co zwracałem również uwagę... to właśnie  na jakość wyświetlacza...powiem tak ciężko mi będzie coś dobrego wyszukać z takim wyświetlaczem..zresztą  porównaj sobie nawet jakość wyświetlaczy w  HTC.
Troche się bawię grafiką w PDA i powiem tak mam porównanie jak wrzucam te same skiny na HTC i Mio to widać naprawdę różnicę ..dziadek jednak jest górą
...zresztą zobacz sobie skiny Weatherpanel w tym dziale.... wszystko na Dziadku zrobione...jak by był zły to bym nawet połowy nie zrobił  :E
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2008, 18:46:43 wysłana przez januszjur »

*

Offline mp3fan

• **
  • 121
    • http://www.mp3fan.pl
  • Sprzęt: Touch HD,Diamond,MIO A701,XDA Mini S
« Odpowiedź #500 dnia: Styczeń 31, 2008, 19:09:24 »
Nie mówię, że ekran jest zły, powiedziałem, że ma słabe kąty patrzenia. Gdy patrzy się na ekran trzymając go w ręce to patrzysz nieco od dołu i wtedy jest ok. Spróbuj patrzyć tak na ekran i następnie nieco od góry, następuje nieznaczna inwersja kolorów. I o to właśnie mi chodzi, gdy patrzysz na film to ekran obraca się o 90stopni (oglądasz go trzymając z boku). W takim przypadku jednym okiem widzisz inaczej kolory, drugim inaczej, i tego efektu nie ma w p550 a tu jest i to męczy wzrok (taka sztuczna trójwymiarowość powstaje). Sprawdź to a nie kolory bo o nich nie pisałem. Inaczej tego efektu opisać nie potrafię.

P.S - a że w XDA Mini S jest gorzej to akurat wiem :P
Make the future happen

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #501 dnia: Styczeń 31, 2008, 20:45:24 »
<CUT>
interesuje mnie wersja WM6... tylko która będzie git
<CUT>
Również polecam Alcoholer 13.01, ewentualnie 18.01. U mnie ten z 13.01 spisywał się stabilniej. Za WM 6.1 na razie się nie zabieram po przeczytaniu pierwszych wrażeń.

P.S. Może podyskutujmy w tym wątku o np.  jeszcze o trwałości baterii ? ;)
pozdr.
Milosz

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #502 dnia: Styczeń 31, 2008, 20:55:37 »
<CUT>
interesuje mnie wersja WM6... tylko która będzie git
<CUT>
Również polecam Alcoholer 13.01, ewentualnie 18.01. U mnie ten z 13.01 spisywał się stabilniej. Za WM 6.1 na razie się nie zabieram po przeczytaniu pierwszych wrażeń.

P.S. Może podyskutujmy w tym wątku o np.  jeszcze o trwałości baterii ? ;)
pozdr.
Milosz
..bateria piszesz...doooobre :grin:
..ja nadal jadę na 13.01. bo 18.01 mi się wywalała na 3 szt. A701 (było to samo)..... :-|

*

Offline Sobiech

• 16
« Odpowiedź #503 dnia: Styczeń 31, 2008, 21:28:08 »
Ok, dzięki

raz kozie śmierć... młodociany obywatel śpi więc jedziemy z tym koksem... jak coś spiernicze to będziecie mnie ratować  :wink:

a co do baterji to już 12 h nie trzyma....
jupikajej!

*

Offline Sobiech

• 16
« Odpowiedź #504 dnia: Styczeń 31, 2008, 22:59:13 »
Uffffffff

poszło nad podziw łatwo, aż się boje...

jak na razie wszycho gra, tyle że musze ściągnąć AS 4.5 ale gdzieś sie przewijał, no chyba że ktoś ma namiar pod ręką. podmianke zrobiłem bes SD i SIM w slotach i mimo pinu na karcie, po jej usadowieniu zlapał sygnał pokazał i jest git - co dalej zobaczymy - ja, jak na pierwszy raz czuje się jak zdobywca, Kolumb nie miał pojęcia co to znaczy odkrywać...

*

Offline blaze85

• **
  • 105
« Odpowiedź #505 dnia: Luty 01, 2008, 16:30:09 »
Pojawiła się wersja Final :)
WM6.1 WWE (almost) finished and final FULL Version
http://www.miousers.co.uk/viewtopic.php?t=3841&postdays=0&postorder=asc&start=0

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #506 dnia: Luty 01, 2008, 17:47:07 »
No nie,nie jest to finalna wersja, tylko "(prawie) finalna". Ma jednak parę braków jeszcze....

*

Offline blaze85

• **
  • 105
« Odpowiedź #507 dnia: Luty 01, 2008, 17:56:55 »
Ok niech będzie prawie :) Zaczynam właśnie testować. Nie wiem czy tak jest tylko u mnie ale testowałem poprzednią wersje 6,1 i był problem z smsami, tu też on występuje z tego co widze, a własciwie nie widze :) bo nie mogę odczytać smsa, jest pusty.

*

Offline bigziomal

• **
  • 102
  • Sprzęt: Mio A701; i-mate 9502; Samsung OMNIA i900 16GB, TOUCH HD
« Odpowiedź #508 dnia: Luty 01, 2008, 21:58:40 »
zmieniłem na wm6.1 i musze przyznać, że lepsze zostawił po mnie wrażenie niż wm6.. wiecej opcji:), z tym, ze jeszcze nie jest do końca dopracowany, jak wspomina kolega wyżej rzeczywiście jest problem z smsami:/ da się odbierać smsy, ale napisać już nie można.. pusty biały ekran.. reszta, wszystko ok, są programy miedzy innymi do zarzadzania portami, rozszerzone ustawienia itp, reszta podobna jak w wm6... WERSJA STABILNA, .. Pozostaje nam czekać na finalną .. Póki co, polecam :

http://www.a701.org/MioSoft/index.php?share=20&path=%2FROM%205.2.1938%20%28Build%2018533.0.7.0%29%20Modified%2012-01-2008%20Thanks%20to%20Flash2k2.rar

- według mnie, najlepsza wersja wydana jak do tej pory przez Alcoholera :)

*

Offline elviskc

• *
  • 57
  • Sprzęt: Mio A701 WM6.1
« Odpowiedź #509 dnia: Luty 01, 2008, 22:45:40 »
Witam
Mam wgrany obecnie Rom WM6 z 13.01.08 i okazuje się że nie mam w wiadomościach zakładki MMS, jest tylko SMS i Email. Jak mam dostać się do MMS-ów? Czy to jakiś błąd w tym romie czy może coś u mnie przy wgrywaniu nie poszło?

Pozdro