WM6 ROMy do A701 - nowości, uwagi i spostrzeżenia

• 824 Odpowiedzi
  • 242389 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

waldek_l44

Odp: WM6 ROMy do A701 - nowości, uwagi i spostrzeżenia
« Odpowiedź #450 dnia: Styczeń 23, 2008, 23:05:51 »
[...] że wszystko mi hula idealnie, nawet te rzeczy, które nie chciały na innych ROMach (np. Broadcom BT Stack). [...]

Szczegóły poproszę - bo mnie dalej denerwuje jakość (jakoś?!) M$ A2DP...
Napisane: Styczeń 21, 2008, 20:00:03
proszę moderatora o zamknięcie tego wątku.
Kto chce niech wierzy, kto nie jego sprawa.

Sobie możesz prosić - ale nie tego, a swojego wątku alarmującego o pseudo trojanie. Masz przewrażliwionego antywirusa i tyle. Panda AV i Norton nie wykrywa nic a nic :).

1. codziennie update'owany McAffee też nic nie znajduje, kolega bzdurki pisze okrutne - ściągnąłem raz jeszcze wszystkie te opisane ROMy, rozpakowałem, sprawdziłem; waldek - po prostu sprawdź sobie komputer, bo na bank na nimcoś siedzi i przyczepia ci się do tych plików, one są czyste
2. prozor - A2DP nie używam, bo nie mam - jak mi fundniesz słuchawki, to sprawdzę ;) różnica oczywista i natychmiastowa, jaką zauważyłem, to wreszcie bez żadnych problemów idzie mi AS po BT z tym Broadcomem (zwłaszcza, że mam widcomm'owego dongla w PCcie)
3. januszjur - koniecznie opisz wrażenia - ja się zabiorę za nowy ROMik pod koniec tygodnia, ale chętnie też poczytam co inni stwoerdzili
"Zwracam honor", faktycznie w laptopie siedział sobie trojan i przyklejał się jak g....o do tych plików, już jest wszystko o.k., przepraszam za podniesienie alarmu, ale lepiej dmuchać na zimne jak miałoby się coś wydarzyć.  :D

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #451 dnia: Styczeń 23, 2008, 23:14:14 »
 :ok:

*

Offline Barnejek

• 341
  • Sprzęt: Mio A701
« Odpowiedź #452 dnia: Styczeń 24, 2008, 14:00:50 »
Bawiłem się kilka godzin ROMem 18-01-2008
-potwierdzam - strasznie cicho gra!
- dopatrzyłem się Windows Update  :D ale nie sprawdzałem, czy działa...
- wolniejszy niż 13-01-2008
- mega RAMożerny(!!!) (po softreset ok 30mb, a po kilku minutach zabawy 23!)

Ostatecznie wgrałem 13-01, szybki i stabilny...
Problemy z gprs rozwiązałem krótkim kodem aktywującym gprs  :E

« Odpowiedź #453 dnia: Styczeń 24, 2008, 14:45:25 »
U mnie taj jak u wcześniej było powiedziane Rom z 18 stycznia nie chciał połączyć sie (Orange). No a pozatym mulił strasznie w porównianu do wcześniejszych wersji. Mam roz z 4 stycznia i na tym wszystko hula.

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #454 dnia: Styczeń 24, 2008, 16:19:06 »
Czytam, czytam i jakoś nie mogę znaleźć konkretnego porównania rom'ów z 13 i 18 stycznia czyli ostatnich jakie są często polecane. Chodzi mi konkretnie o to co w nich nie działa :|, a zwłaszcza w odniesieniu do konkretnych sieci. Dla przykładu mam tel w Erze  B) i chciałbym wiedzieć czy wszystko jest ok...

Dzięki za wszelkie odpowiedzi. :ok:
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline Barnejek

• 341
« Odpowiedź #455 dnia: Styczeń 24, 2008, 16:37:25 »
ERA? Ja miałem Heyah, czyli wirtualną sieć ERY i było ok. Co do ROMów to polecam Ci 13-01-08 szybsza, stabilniejsza i głośniejsza - zarówno Heyah, jak i Simplus na niej działa, więc Era, jak wyłączysz PIN na pewno  :ok:

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #456 dnia: Styczeń 24, 2008, 17:01:32 »
No dobra... Dziś wziąłem wolne od zajęć  B) i biorę się za zmianę romu :ok:....

trochę szkoda tego całego zainstalowanego oprogramowania... :|
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline Barnejek

• 341
« Odpowiedź #457 dnia: Styczeń 24, 2008, 19:09:30 »
instalacja oprogramowania to pikuś :P Prawdziwe wyzwanie zawsze stanowi konfiguracja mmsów  :-?

Składam serdeczne podziękowania dla 6nt za ten BT Stack  :D Dzięki niemu w końcu można zapisywać pliki bezpośrednio na karcie pamięci :ok:

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #458 dnia: Styczeń 24, 2008, 20:07:13 »
Mam pytanie. Po zrobieniu HR (ROM Alcoholera 13.01) w końcu udało mi się skonfigurować MMS-y. Teraz w MY ISP mam dwa połączenia MMS Plusgsm i plusgsm które skonfigurowałem do połączeń z internetem (zaznaczyłem domyślnie AUTO). Bardzo lubię ikonkę programu PHONE ALARM (połącz <-> rozłącz GPRS) Teraz gdy klikam na tą ikonkę aby połączyć się z internetem wyskakuje łączenie z mms.plusgsm. Moje pytanie jak to zmienić? Albo czy ma to w ogóle jakieś znaczenie?

A moje spostrzeżenia po kilku instalacjach są podobne do poprzednich. ROM 13.01 wygrywa. Jest naprawdę stabilny. Ten najnowszy od początku zafundował mi kilka zwisów i to właściwie bez powodu.

Za to na żadnym z tych ROM-ów nie chciał prawidłowo działać program Advenced Config -  wyłączał mi telefon, zamulał system itp.
pozdrawiam
Milosz

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #459 dnia: Styczeń 24, 2008, 20:51:15 »
Teraz w MY ISP mam dwa połączenia MMS Plusgsm i plusgsm które skonfigurowałem do połączeń z internetem (zaznaczyłem domyślnie AUTO). Bardzo lubię ikonkę programu PHONE ALARM (połącz <-> rozłącz GPRS) Teraz gdy klikam na tą ikonkę aby połączyć się z internetem wyskakuje łączenie z mms.plusgsm. Moje pytanie jak to zmienić? Albo czy ma to w ogóle jakieś znaczenie?

No fakt ustawienie polaczen dla MMS i   internetu w naszym mio to prawdziwa mordęga zeby wszystko działało automatycznie.Spróboj tak - zostaw w MY ISP  polaczenie MMS Plusgsm , natomiast to drugie (do internetu) czyli plusgsm usun stąd i  skonfiguruj w My Work Network.Nastepnie w settings/connections/advanced/select networks  zaznacz u góry "My work network" a na dole "My ISP".Pozostaje jeszcze w ustawieniach MMS wybrac aby uzywal profilu "My ISP" do odbioru/wysyłania mms'ów i powinno wszystko dzialac automatycznie.Pozdro 

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #460 dnia: Styczeń 24, 2008, 21:14:03 »
No i zainstalowałem nowy ROM.... było naprawdę prosto   B)

Pierwszy problem :| jaki zauważyłem to to że po zrobieniu zdjęcia kamerka się zawiesza :| i trzeba wyłączyć i włączyć aparat żeby zrobić kolejne zdjęcia....

Jutro będę sprawdzał inne opcje

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #461 dnia: Styczeń 24, 2008, 21:17:51 »
Mam pytanie. Po zrobieniu HR (ROM Alcoholera 13.01) w końcu udało mi się skonfigurować MMS-y. Teraz w MY ISP mam dwa połączenia MMS Plusgsm i plusgsm które skonfigurowałem do połączeń z internetem (zaznaczyłem domyślnie AUTO). Bardzo lubię ikonkę programu PHONE ALARM (połącz <-> rozłącz GPRS) Teraz gdy klikam na tą ikonkę aby połączyć się z internetem wyskakuje łączenie z mms.plusgsm. Moje pytanie jak to zmienić? Albo czy ma to w ogóle jakieś znaczenie?

A moje spostrzeżenia po kilku instalacjach są podobne do poprzednich. ROM 13.01 wygrywa. Jest naprawdę stabilny. Ten najnowszy od początku zafundował mi kilka zwisów i to właściwie bez powodu.

Za to na żadnym z tych ROM-ów nie chciał prawidłowo działać program Advenced Config -  wyłączał mi telefon, zamulał system itp.
pozdrawiam
Milosz

Twój błąd polega na tym, że w jednym połaczeniu wrzuciłeś MMS i internet - powinieneś w My ISP wrzucić MMS, a w My Work - internet. Wtedy zadziała. Tylko nie zapomnij o ustawieniu My Work w obu miejscach jako automatycznego łącza internetowego. To jest proste jak drut, jeżeli raz to się już zrobi.

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
« Odpowiedź #462 dnia: Styczeń 24, 2008, 21:30:00 »
Twój błąd polega na tym, że w jednym połaczeniu wrzuciłeś MMS i internet - powinieneś w My ISP wrzucić MMS, a w My Work - internet. Wtedy zadziała. Tylko nie zapomnij o ustawieniu My Work w obu miejscach jako automatycznego łącza internetowego. To jest proste jak drut, jeżeli raz to się już zrobi.
Fakt. dziękuję Wam za podpowiedź. Faktycznie (wyczytałem nawet gdzieś wcześniej takie ustawienie).  Ale gdy ustawiam tak jak piszecie to ikonka połączeń programu phone alarm staje się zupełnie nieaktywna  :(
pozdro.

<EDIT>21:45
Dodam że bez użycia PHONE ALARM jest to faktycznie działające  i dobre ustawienie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2008, 21:48:38 wysłana przez milosz78 »

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #463 dnia: Styczeń 24, 2008, 21:44:49 »
Nie znam PhoneAlarm. Tzn. kiedyśgo używałem, ale okazał mi sięzbędny i już nie używam... Było to dawno, więc nie pamiętam jego opcji i fukcji, niestety...

*

Offline maniek1986

• 8
  • Sprzęt: A702 i jego gadzety, P910 figo fago Sandisk 64mb :)
« Odpowiedź #464 dnia: Styczeń 25, 2008, 12:53:34 »
Czy da sie udostepnic internet z kompa dla PDA, przez BT albo USB? Czy to zupelnie inna bajka i do tego nadaje sie tylko wi-fi ?

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
« Odpowiedź #465 dnia: Styczeń 25, 2008, 13:10:23 »
Czy da sie udostepnic internet z kompa dla PDA, przez BT albo USB? Czy to zupelnie inna bajka i do tego nadaje sie tylko wi-fi ?

jak popinasz po kablu przez as to masz internet w pda z kompa

*

Offline kangur_kolczasty

• *
  • 64
  • Sprzęt: MIO A701
« Odpowiedź #466 dnia: Styczeń 25, 2008, 13:39:41 »
Woof, czy mógłbyś wrzucić powiększenie tego screena, którego masz w profilu?? Bardzo proszę... Ładnie to wygląda, chętnie przyjrzałbym mu się dokładniej...
Pozdrawiam i sorki za OT  :)

*

Offline maniek1986

• 8
  • Sprzęt: A702 i jego gadzety, P910 figo fago Sandisk 64mb :)
« Odpowiedź #467 dnia: Styczeń 25, 2008, 17:25:49 »

jak popinasz po kablu przez as to masz internet w pda z kompa

czy to latwo skonfigurowac ? czy w kompie nie trzeba grzebac w ustawieniach sieci ?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #468 dnia: Styczeń 25, 2008, 18:02:01 »
nic nie musisz konfigurować - to się samo dzieje. Takie czary-mary Harrego "Gates" Pottera ;)

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #469 dnia: Styczeń 25, 2008, 19:24:32 »
Po wczorajszej modyfilacji mojego MIO A701 romem z 13.01 pojawiły się dziś dwa takie problemy :| i pytanko, czy ktoś też tak ma?

1. Nie działa player w HTC Home - czy to trzeba jakoś skonfigurować, przypisać itp?
2. Czy można w jakiś sposób zmienić ikonki w HTC Home, np na takie z HTC Touch?
3. Po soft reset znikają mi przypisane ikonki do otwierania programów w HTC HOME w zakładce LUNCHER.
4. Pogoda w odpowiedniej zakładce ładuje się z opóźnieniem około 6s - czy to standard?

5. To raczej pytanie niż problem - ma ktoś może HTC CUBE  :ohreally: (może być np. CLONE) tylko z jakąś rozsądną instrukcją instalacji, bo znalazłem coś ale gość to pisał mało kokretnie.

sory za taki OT, ale nie wiem czy zakładać nowy post skoro to się wiąże z WM6  :ok:

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #470 dnia: Styczeń 25, 2008, 20:15:06 »
Zakłądać nowy w takich przypadkach. Tu piszmy tylko o ROMach, żeby się nie rozrosło za bardzo i nie zrobiło nieczytelne. Skoro jednak już pytanie zadałeś, to już musi zostać ;)

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #471 dnia: Styczeń 25, 2008, 20:38:15 »
No dobra, co do HTC CUBE to założę nowy wątek bo myślę ze znajdzie się sporo osób tym zainteresowanych......

A co do pytań to czekam na jakąś konstruktywną odpowiedź:)

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
« Odpowiedź #472 dnia: Styczeń 26, 2008, 08:12:46 »
Czy ktoś podpowie co przestawiłem lub co trzeba przestawić aby wrócić do "normalności" ?
Mianowicie : Gdy do kogoś dzwonię w słuchawce jest cisza do momentu aż osoba do której dzwonię odbierze (nie ma sygnału wolnego ani zajętego). O co w tym chodzi?

Dodam jeszcze moje kolejne spostrzeżenie. Używam słuchawki BT Logitech freedom i na ROM-ach WM5 było cicho i nie wyraźnie na WM6 jest o niebo lepiej :O~
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2008, 10:39:18 wysłana przez milosz78 »

*

Offline elviskc

• *
  • 57
  • Sprzęt: Mio A701 WM6.1
« Odpowiedź #473 dnia: Styczeń 26, 2008, 12:11:44 »
Nie będę zakładał nowego tematu więc zapytam tutaj.
Jak kontaktach w WM6 ustawić aby nie pokazywał numerów z SIM, tylko same z telefonu. Gdzieś na ten temat czytałem ale nie moge tego tematu znaleźć.

Pozdro

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
« Odpowiedź #474 dnia: Styczeń 26, 2008, 12:22:14 »
Nie będę zakładał nowego tematu więc zapytam tutaj.
Jak kontaktach w WM6 ustawić aby nie pokazywał numerów z SIM, tylko same z telefonu. Gdzieś na ten temat czytałem ale nie moge tego tematu znaleźć.

Pozdro

Było kilka wątków np. http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=84805.0
Ja użyłem AdvencedConfig ... ale nie działał mi prawidłowo pod WM6 Ustawiłem w nim aby nie wyświetlał kontaktów z SIM i odinstalowałem i tym sposobem w kontaktach nie mam już widocznych tych z SIM.
pozdr.

Odp: WM6.1 wersja chinska
« Odpowiedź #475 dnia: Styczeń 26, 2008, 21:03:02 »
Noi chinolki znów kombinują mamy właśnie WM6.1 na razie wersja chińska ale to niedługo się na pewno zmieni :proud:

http://www.592ppc.com/thread-64541-1-1.html   

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #476 dnia: Styczeń 26, 2008, 21:53:26 »
Och, te małe żółte rączki i te skośne oczka... ;)

*

Offline Mak-327

• *
  • 72
  • Sprzęt: MIO A701, OMNIA LITE
« Odpowiedź #477 dnia: Styczeń 27, 2008, 11:41:47 »
Panowie proponuje zrzute dla Alcohera na nowe MIO 701. :)
REGULAMIN

« Odpowiedź #478 dnia: Styczeń 27, 2008, 12:40:24 »
Czy ktoś podpowie co przestawiłem lub co trzeba przestawić aby wrócić do "normalności" ?
Mianowicie : Gdy do kogoś dzwonię w słuchawce jest cisza do momentu aż osoba do której dzwonię odbierze (nie ma sygnału wolnego ani zajętego). O co w tym chodzi?

Dodam jeszcze moje kolejne spostrzeżenie. Używam słuchawki BT Logitech freedom i na ROM-ach WM5 było cicho i nie wyraźnie na WM6 jest o niebo lepiej :O~

Zmień ROM na ten z 4 stycznia :) ja miałem podobnie z kartą Orange z Pinem tak samo mogłem dzwonić ale nie słyszałem sygnału dodatkowo telefon pokazywał cały czas no service i wiadomości nie szło wysłać.

Dzisiaj dodatkowo sieć Orange zaskoczyła mnie bonusem, mianowicie jak zadzwoniłem na numer *200( tam sie sprawdza ilość minut darmowych jeszcze do wykorzystania) to automat w sluchawce podał najpierw ze mam zero minut z bieżącego okresu rozliczeniowego oraz miliadr 200 milionów 800 tys minut dodatkowo  :O. Niestety jak zadzwoniłem ponownie wszystko wróciło do normy :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2008, 12:47:04 wysłana przez serwantez »

*

Offline zbig65

• *
  • 55
  • Sprzęt: Mio A701+SD 2GB Kingston+WM6.1-PLK-19591
« Odpowiedź #479 dnia: Styczeń 27, 2008, 20:26:07 »
ja miałem podobnie z kartą Orange z Pinem tak samo mogłem dzwonić ale nie słyszałem sygnału dodatkowo telefon pokazywał cały czas no service i wiadomości nie szło wysłać.

U mnie po zmianie romu na ten z 13.01 i 18.01 było dokładnie tak samo (mam simplus z pinem). Po pierwszym HR łapał sieć, a późnie, gdy wykonałem SR już pokazywała się informacja: no service :(
Ponieważ ten rom z 13.01 bardzo przypadł mi do gustu (w przeciwieństwie do 18.01 - niby finalny, a jakiś taki niedopracowany :shock:), nie chciałem z niego tak szybko rezygnować.
Wgrałem rom od nowa, ale w trakcie tej operacji wyjąłem kartę gsm. Po pierwszym HR (tym czyszczącym), wyłączyłem mio, załadowałem kartę i od tego czasu wszystko działa bez zarzutu :ok: