WM6 ROMy do A701 - nowości, uwagi i spostrzeżenia

• 824 Odpowiedzi
  • 242743 Wyświetleń

*

waldek_l44

Odp: WM6 ROMy do A701 - nowości, uwagi i spostrzeżenia
« Odpowiedź #420 dnia: Styczeń 21, 2008, 20:42:44 »
[...] że wszystko mi hula idealnie, nawet te rzeczy, które nie chciały na innych ROMach (np. Broadcom BT Stack). [...]

Szczegóły poproszę - bo mnie dalej denerwuje jakość (jakoś?!) M$ A2DP...
Napisane: Styczeń 21, 2008, 20:00:03
proszę moderatora o zamknięcie tego wątku.
Kto chce niech wierzy, kto nie jego sprawa.

Sobie możesz prosić - ale nie tego, a swojego wątku alarmującego o pseudo trojanie. Masz przewrażliwionego antywirusa i tyle. Panda AV i Norton nie wykrywa nic a nic :).
Faktycznie, nie auważyłem, myślałem, że odpowidam na swoim wątku, sorki

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #421 dnia: Styczeń 21, 2008, 21:11:07 »
[...] że wszystko mi hula idealnie, nawet te rzeczy, które nie chciały na innych ROMach (np. Broadcom BT Stack). [...]

Szczegóły poproszę - bo mnie dalej denerwuje jakość (jakoś?!) M$ A2DP...
Napisane: Styczeń 21, 2008, 20:00:03
proszę moderatora o zamknięcie tego wątku.
Kto chce niech wierzy, kto nie jego sprawa.

Sobie możesz prosić - ale nie tego, a swojego wątku alarmującego o pseudo trojanie. Masz przewrażliwionego antywirusa i tyle. Panda AV i Norton nie wykrywa nic a nic :).

1. codziennie update'owany McAffee też nic nie znajduje, kolega bzdurki pisze okrutne - ściągnąłem raz jeszcze wszystkie te opisane ROMy, rozpakowałem, sprawdziłem; waldek - po prostu sprawdź sobie komputer, bo na bank na nimcoś siedzi i przyczepia ci się do tych plików, one są czyste
2. prozor - A2DP nie używam, bo nie mam - jak mi fundniesz słuchawki, to sprawdzę ;) różnica oczywista i natychmiastowa, jaką zauważyłem, to wreszcie bez żadnych problemów idzie mi AS po BT z tym Broadcomem (zwłaszcza, że mam widcomm'owego dongla w PCcie)
3. januszjur - koniecznie opisz wrażenia - ja się zabiorę za nowy ROMik pod koniec tygodnia, ale chętnie też poczytam co inni stwoerdzili

*

Offline Mak-327

• *
  • 72
  • Sprzęt: MIO A701, OMNIA LITE
« Odpowiedź #422 dnia: Styczeń 21, 2008, 21:27:45 »
Czy ktos sprawdzal smclose na najnowszym romie z 18.01.08  bo mi cos nie zabardzo zamyka... orginalny xclose wgrany przez Alco i przypozadkowany do butonow dziala prawidlowo.
REGULAMIN

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #423 dnia: Styczeń 21, 2008, 21:39:28 »
smclose możesz sobie w opcjach gdzieś ustawić co ma robić.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #424 dnia: Styczeń 22, 2008, 19:46:36 »
2. prozor - A2DP nie używam, bo nie mam - jak mi fundniesz słuchawki, to sprawdzę ;) różnica oczywista i natychmiastowa, jaką zauważyłem, to wreszcie bez żadnych problemów idzie mi AS po BT z tym Broadcomem (zwłaszcza, że mam widcomm'owego dongla w PCcie)

Nie chodzi mi, żebyś Ty sprawdzał, już się poświęcę i sam sprawdzę ;).
Chodzi mi o implementację Broadcoma - opisz proszę co, jak i w jaki sposób, ewentualnie zarzuć linka ze źródłem...
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #425 dnia: Styczeń 22, 2008, 20:32:43 »
prozor - oto link do rapidshare'a:http://rapidshare.com/files/85771609/Broadcom_Bluetooth_Stack_for_Mio_A70x.exe.html . To jest spakowany rar'em plik. Instalujesz cab-a i używasz,cieszysz się. Konfiguracja jest tak banalna, że nawet ja sobie dałem radę od pierwszego razu ;) Jak będziesz miał kłopot, daj znać, ale po Tobie się nie spodziewam - za dobry jesteś w te klocki.

Przy okazji - zainstalowałem sobie najnowszy PCM Keyboard (stary przestał działać) i straciłem tę super skórkę, którą mi kiedyś ze starą wersją podesłałeć. Czy mógłbym Cię uniżenie prosić....?

« Odpowiedź #426 dnia: Styczeń 22, 2008, 23:38:17 »
poszukuję mio menu. W najnowszym romie z 18.01 alcoholer'a zabrakło tego. Wiem że ludzie za nim nie przepadają ; ja się przyzwyczaiłem do tych ikonek baterii sleep'a memory itp

Będę wdzięczny za linka do cab'a

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #427 dnia: Styczeń 23, 2008, 09:24:59 »
prozor - oto link do rapidshare'a:http://rapidshare.com/files/85771609/Broadcom_Bluetooth_Stack_for_Mio_A70x.exe.html . To jest spakowany rar'em plik. Instalujesz cab-a i używasz,cieszysz się. Konfiguracja jest tak banalna, że nawet ja sobie dałem radę od pierwszego razu ;) Jak będziesz miał kłopot, daj znać, ale po Tobie się nie spodziewam - za dobry jesteś w te klocki.

Przy okazji - zainstalowałem sobie najnowszy PCM Keyboard (stary przestał działać) i straciłem tę super skórkę, którą mi kiedyś ze starą wersją podesłałeć. Czy mógłbym Cię uniżenie prosić....?

No, o to właśnie mi chodziło! Gdzie ja na rapidzie bym to odszukał? ;)
W domciu przetestuję, choć ponad 8 MB to niezły balast, zostało mi niecałe 6 MB Storage Memory...
Konfiguracja faktycznie banalna, czemu mały miękki nie robi takich dobrych programów?!

W rewanżu załącznik - skórka ;). Niestety, mała kombinacja. Nie mam jak teraz wrzucić na mój serwer i muszę wrzucić tutaj.  Jednak załączniki tutaj mogą mieć max 128 kb, a więc najpierw spakowane rarem z podziałem na dwie części, później każda część spakowana (choć praktycznie bez kompresji) do zip (tylko takie coś mogę tu umieścić). Rozpakuj po kolei, umieść obie części w jednym miejscu, rozpakuj ponownie, wrzuć do \Program Files\PocketCM i wybierz w opcjach: layout: Polski iPhone, skin: iPhone_4.0_underwaterdub.
Napisane: Styczeń 23, 2008, 09:06:38
poszukuję mio menu. W najnowszym romie z 18.01 alcoholer'a zabrakło tego. Wiem że ludzie za nim nie przepadają ; ja się przyzwyczaiłem do tych ikonek baterii sleep'a memory itp

To nie MioMenu odpowiada za te ikonki, tylko AllInOne.exe
W załączeniu program (nie cab!), umieść w \Windows\StartUp, uruchom. Po softresecie będzie uruchamiać się automatycznie (automagicznie ;) ).
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #428 dnia: Styczeń 23, 2008, 09:27:19 »
prozorku - gdzie ta skórka? wybacz, ale nie mogę znaleść.... :(

OK, już jest! jakoś się nie wyświetliło! Dzięki  :D
Napisane: 23 Styczeń 2008, 09:25:21
Aha! piszemy w czasie rzeczywistym! W tym samym momencie!  :ok:

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #429 dnia: Styczeń 23, 2008, 09:35:25 »

Jeśli chcesz określić jakie ikonki mają być widoczne, to przyda Ci się TodayCustomize - zawiera spakowany program plus link. Program do \Windows, link do \Windows\Start menu\Programs i już ;).

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #430 dnia: Styczeń 23, 2008, 09:37:20 »
Panowie z ostatnim ROMem kicha dwa razy wrzucałem go bratu ma kartę  sim Orange (swoją drogą ale gniot te simy) zwiecha goni zwiechę ..... gubi zasięg ..ogólnie skończyło sie na wrzuceniu wczesniejszego..ten działa normalnie czy inni mają podobnie? Ten nowy wgrywałem dwa razy by się upewnić że jest dobrze wgrany w obu przypadkach trup..

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #431 dnia: Styczeń 23, 2008, 09:40:19 »
No szkoda... Ale jeżeli bez karty dobrze działa... Chociaż ja już lada miesiąc przesiądę się na coś nowszego, a MIO pójdzie dla żonki jako GPS... ;)

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #432 dnia: Styczeń 23, 2008, 09:58:34 »
Panowie z ostatnim ROMem kicha dwa razy wrzucałem go bratu ma kartę  sim Orange (swoją drogą ale gniot te simy) zwiecha goni zwiechę ..... gubi zasięg ..ogólnie skończyło sie na wrzuceniu wczesniejszego..ten działa normalnie czy inni mają podobnie? Ten nowy wgrywałem dwa razy by się upewnić że jest dobrze wgrany w obu przypadkach trup..

Nie potwierdzam.Ja tez mam sim Orange (ORANGE FREEE) i ROM (18-01-2008 via Alcoholer) dziala bardzo szybko i jak dotąd stabilnie (uzywam go 3 dni).Programy takie jak phonealarm, ilauncher,weatherpanel,wszystkie nawigatory GPS, internet via GPRS i ACIVESYNCH(przez kabel i bluetooth), i wiele innych nie sprawily mi jak do tej pory problemu.Opoznienie w odbiorze połączeń GSM wynosi ok 1-1,5 s.Nie zauwazylem zeby zasieg urzadzenia (GSM) sie pogorszył (tam gdzie nie bylo zasiegu to nie ma dalej , a tam gdzie byl jest nadal).Nie mialem od 3 dni zadnej zwiechy systemu.Podejrzewam ze zawieszenia systemu o ktorych piszesz moga pochodzic od jakiejs zle napisanej aplikacji a nie od ROM-u. Pozdro

*

Offline elviskc

• *
  • 57
  • Sprzęt: Mio A701 WM6.1
« Odpowiedź #433 dnia: Styczeń 23, 2008, 10:18:47 »
Ja niestety musze potwierdzić. Na Tak Tak-u nie pokazuje się zasięg (antenka z wykrzyknikiem). W momencie wyłączenia PIN-u problem znika. Dodam że rom trochę dziwnie się zachowuje, często lewy SoftKey bez powodu mruga, miałem też ze dwie zawieszki w ciągu kilku godzin zabawy na czystym sofcie z włączonym PIN-em.

*

Offline kolsek345

• 325
« Odpowiedź #434 dnia: Styczeń 23, 2008, 10:48:38 »
Ja nie używam PINu - moze tu tkwi problem .

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #435 dnia: Styczeń 23, 2008, 10:54:50 »
U mnie na tym wczesniejszym ROMie  praktycznie nie ma opóźnienia wszystko smiga b.ładnie ...co do nowego był testowany na czystym systemie bez żadnych udziwnień..ale z pinem była karta Orangutana... :smile:

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #436 dnia: Styczeń 23, 2008, 10:58:35 »
Orangutana, czyli TPSA - resztę sami sobie dopiszcie... :evil:

*

Offline Barnejek

• 341
  • Sprzęt: Mio A701
« Odpowiedź #437 dnia: Styczeń 23, 2008, 14:55:52 »
Mam zamiar przesiąść się na Simplus, bo są tanie pakiety internetowe, no, ale niestety na kartach sim simplusa nie da wyłączyć się PINu, w takim wypadku który ROM z WM6 polecacie?

*

Offline kolsek345

• 325
« Odpowiedź #438 dnia: Styczeń 23, 2008, 15:07:20 »
Mam zamiar przesiąść się na Simplus, bo są tanie pakiety internetowe, no, ale niestety na kartach sim simplusa nie da wyłączyć się PINu, w takim wypadku który ROM z WM6 polecacie?

W plusie podobno nie ma takich problemow z PINami jak w Orange.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #439 dnia: Styczeń 23, 2008, 15:12:41 »
Ja mam PLUSa i nigdy nie miałem problemów. Choć PLUS to niedokładnie to samo co SIMPLUS...

*

Offline Barnejek

• 341
« Odpowiedź #440 dnia: Styczeń 23, 2008, 15:28:42 »
Właśnie się zastanawiam, który wgrać  :worried:
13-01, czy 18-01  :S

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #441 dnia: Styczeń 23, 2008, 15:34:23 »
Wgraj 18.01 i potestuj. Jak coś nie tak, zawsze możesz wgrać wcześniejszy....

*

Offline ZIYO

• 27
« Odpowiedź #442 dnia: Styczeń 23, 2008, 16:48:58 »
Co do ROMów WM6:
  Próbowalem kilka wersji(aktualnie ostatniej alcoholera) i na każdej ten sam problem:
   Po zainstalowaniu aplikacji do obslugi telefonu - SPB PhoneTools, PhoneWeaver itd,
    tracę możliwość używania telefonu, tzn, nic nie slyszę, sygnału, rozmowy, mnie nie słyszą.
   Po odinstalowaniu w/w oprogramowania wraca moznośc telefonowania.

Co jest do jasnej Anielci?!!

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #443 dnia: Styczeń 23, 2008, 16:58:44 »
Właśnie się zastanawiam, który wgrać  :worried:
13-01, czy 18-01  :S
dokładnie to co pisze 6nt ja już używałem wszystkich ...cholera ale zawzięty jestem (tyle rzeczy wgrywać po raz 100.....) :smile: zostaję narazie przy 13-01 bo nawet dualsima odpala.. :smile:

*

Offline blaze85

• **
  • 105
  • Sprzęt: MIO A701
« Odpowiedź #444 dnia: Styczeń 23, 2008, 17:37:35 »
A jak u was z głośnością sms ? Miałem 13.01 teraz 18.01 i w obu jest cicho, we wcześniejszych wersjach było naprawde głośno.

*

Offline kolsek345

• 325
« Odpowiedź #445 dnia: Styczeń 23, 2008, 17:40:31 »
Co do ROMów WM6:
  Próbowalem kilka wersji(aktualnie ostatniej alcoholera) i na każdej ten sam problem:
   Po zainstalowaniu aplikacji do obslugi telefonu - SPB PhoneTools, PhoneWeaver itd,
    tracę możliwość używania telefonu, tzn, nic nie slyszę, sygnału, rozmowy, mnie nie słyszą.
   Po odinstalowaniu w/w oprogramowania wraca moznośc telefonowania.

Co jest do jasnej Anielci?!!

Mam WM6 (ostatnia wersja alcoholera 18-01-2008) i zainstalowalem przed chwilą PhoneWeaver 1.16 (dla sprawdzenia) - nie mam zadnych problemow z nawiązywaniem polaczeń ani rozmowami przez telefon mego A701.Pewnie twoj problem tkwi w czym innym ale wyglada ze to nie ROM (mam orange ).

A jak u was z głośnością sms ? Miałem 13.01 teraz 18.01 i w obu jest cicho, we wcześniejszych wersjach było naprawde głośno.

O ile we wczesniejszych wersjach WM6 mialem problem z cichym dzwiekiem przychodzacego smsa (trzeba bylo zwiekszac glosnosc takiego . wav'a edytorem) o tyle w ostatniej wersji Alcoholera jest tak samo glosno  jak w WM5 R65.Pozdro
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2008, 17:48:55 wysłana przez kolsek345 »

*

Offline blaze85

• **
  • 105
  • Sprzęt: MIO A701
« Odpowiedź #446 dnia: Styczeń 23, 2008, 18:34:38 »
O ile we wczesniejszych wersjach WM6 mialem problem z cichym dzwiekiem przychodzacego smsa (trzeba bylo zwiekszac glosnosc takiego . wav'a edytorem) o tyle w ostatniej wersji Alcoholera jest tak samo glosno  jak w WM5 R65.Pozdro

U mnie na wcześniejszych wersjach głośność smsa była taka jak dzwonka, teraz na tych dwóch ostatnich romach jest spora różnica. Dodam jeszcze że testowałem zawsze na tym samym dzwonku który mam na karcie SD.

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #447 dnia: Styczeń 23, 2008, 21:07:16 »
Działa komuś HTC TouchFLO Cube na nowym ROMie albo na wcześniejszym bo u mnie (używany wcześniej)  teraz ni cholera go system nie widzi....pobawił bym się nim może by coś nowego w nim wymyślił ... :smile:

« Odpowiedź #448 dnia: Styczeń 23, 2008, 22:23:52 »
Rom z 18.01 dratsycznie jest cichy. Nie tylko sms cichy jest ale także pozostałe komunikaty ( połączenie przychodzące, sync itp.).  Ciszej gra nawet muzyka ( przez głośnik i przez sluchawki)  nawet TomTom mówi do mnie o wiele ciszej :/

*

Offline Barnejek

• 341
« Odpowiedź #449 dnia: Styczeń 23, 2008, 22:30:44 »
Tak więc wgrałem wersję 18-01 i kupiłem starter z SIMPLUSa, co ciekawe teraz karty SIMPLUSa nie są chronione PINem  :D Moje pytanie jest takie, czy trzeba coś odczekać, aby móc korzystać z gprs jako nowy użytkownik? Bo gdy mam włożoną kartę HEYAH to mam normalnie ikonkę "G", a gdy SIMPLUSa to mam antenkę z strzałkami z krzyżykiem  :S
Z tego, co pamiętam, to w HEYAH musiałem czekać na aktywację...