WM6 ROMy do A701 - nowości, uwagi i spostrzeżenia

• 824 Odpowiedzi
  • 242316 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8

*

Offline elviskc

• *
  • 57
  • Sprzęt: Mio A701 WM6.1
Odp: WM6 ROM do A701 - projekt Atifarkas (Lifeforce) i projekt chiński
« Odpowiedź #271 dnia: Grudzień 07, 2007, 17:17:04 »
Witam

Jakiego programu do ustawiania dzwonków i przypisywania do kontaktów używacie na WM6. Jak narazie sprawdzałem Ringo i mRing (jakieś nowe wersje) i nie za bardzo się sprawdzają. Czasami przestaje działać dzwonek podczas próby połączenia, pomaga dopiero ponowne przypisanie dzwonka. Ostatnio chyba po SR tak mi się zrobiło. Na WM5 nie miałem problemów z Ringo a na WM6 się pojawiają. Może  dochodzi do kolizji z ustawieniami w Sounds & Notifications? Macie jakieś pomysły?

Pozdrawiam

*

Offline zbig65

• *
  • 55
  • Sprzęt: Mio A701+SD 2GB Kingston+WM6.1-PLK-19591
« Odpowiedź #272 dnia: Grudzień 09, 2007, 13:53:09 »
Witam

Jakiego programu do ustawiania dzwonków i przypisywania do kontaktów używacie na WM6.

Te ustawienia można wprowadzić z pozycji Windowsa, nie jest do tego potrzebny inny program; wystarczy edytować kontakty i poprzypisywać zdjęcia oraz dzwonki. Działa bez komplikacji.

*

Offline wNuk

• *
  • 50
  • Sprzęt: Mio A701 new PLK - elMInStER - POLISH Division
« Odpowiedź #273 dnia: Grudzień 09, 2007, 19:46:27 »
Witam, troche sie pogubilem  :-?
ciagle mowa jest o WM6 jednak sa 2 wersje :
ScoterCEimage_RX1.WM6.v1.00.(Lifeforce)_English.rar   -  37.09 Mb
Mio_A701_RZX-WM6-WWE-18533_English.rar  -  34.48 Mb

ktory powinienem wgrac, moze by tak zrobic male porownanko ROM'ow.  :-)

moze ktos wrzuci screena z wersja WM z Mio ;)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #274 dnia: Grudzień 09, 2007, 20:17:46 »
Już Ci odpowiadam. Otóż RX1 to wersja beta, bardzo niedopracowana. Na podobnej bazie powtał chiński projekt, który nadaje się do użytku i ijest to właśnie ten RZX-WM6 itd. Ten projekt został przetłumaczony i jest już po angielsku. Nadal jednak masz wybór - możesz wybrać bez przeróbek, albo Alcoholer Modified, ale to już kwestia indywidualnych preferencji. W każdym razie RX1 odpuść.

*

Offline largo_w

• 13
  • Sprzęt: HTC TyTN II:-) + Nokia N95-1+ Eee 701
« Odpowiedź #275 dnia: Grudzień 09, 2007, 20:29:30 »
witam mam mio a 701 z romem wm6 i mam problem z igi po załączeniu wgrywania wyskakuje bląd, a jak recnie wgram na karte kopie igiego jaka mialem pod wm5 to wyskakuje bład "HerdwareIDerror" prosiłbym o jakąs podpowiedz co moze być problemem

*

Offline wNuk

• *
  • 50
  • Sprzęt: Mio A701 new PLK - elMInStER - POLISH Division
« Odpowiedź #276 dnia: Grudzień 10, 2007, 00:13:10 »
Thx 6nt to wyjasnienie objasnilo mi co i jak.

Tom Tom i AM smiga jak nalezy ;)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #278 dnia: Grudzień 10, 2007, 10:37:42 »
Chińczycy wypuścili kolejną wersję:
18538-1.0 VS. WWE-18533:
Co nowego przetłumaczone z chińskiego przez Bebel Fish..
- New OS: 5.2.1938 build 18538.0.7.0
- New MMS App: ArcSoftMMS 4.2.8.1
- More stable & faster (42 seconds boot, 34MB Free RAM)
- Phone delay to 1 sec
- camera fix
- GPRS fix
- Sync fix

Wersja z 7 grudnia. Czekamy na wersję angielską ;).

A wracając do tego co mamy... W sprawie MMS - których nie używam. No, prawie. Słuchajcie, jaja nie z tej ziemi. Wczoraj dostałem mms'a od znajomej (zdjęcie wyprodukowanych przez nią pierniczków - z zapytaniem, czy chcę :) ). Niewiele myśląc, wciskam Menu -> Reply i odpowiadam. Qurde.... Grzecznie łączy się z Orange MMS po GPRS. I... POSZŁO. Nie wierzę. Nic nie konfigurowałem... Wysyłam do siebie. POSZŁO. Za kilkanaście minut (zawsze to tak długo trwa?!) przychodzi to co wysłałem. No w mordę... Połączenia miałem zdefiniowane cab'em Orange, jednak wcześniej nie mogłem wysłać mms'a, dopiero, gdy dostałem mms'a od Anety (też z orange) to ustawiło się to co trzeba i jak trzeba?! Zaiste - dziwne.

Ps. Znowu test - tym razem MMS przeszedł w ciągu parunastu sekund od wysyłki. No w mordę...
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2007, 11:08:41 wysłana przez prozor »
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #279 dnia: Grudzień 10, 2007, 12:55:29 »
Cuda, Panie, cuda...  :O

*

Offline dest

• **
  • 235
  • Sprzęt: a701 i k800i
« Odpowiedź #280 dnia: Grudzień 10, 2007, 14:32:44 »
no to jedziemy wg tej instrukcji http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=58733.0 tak? mam nadzieje ze wszystko dobrze pojdzie

----------------------------------
wszystko dziala jak narazie dobrze:)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2007, 15:34:42 wysłana przez dest »
a701

k800i

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
« Odpowiedź #281 dnia: Grudzień 10, 2007, 15:35:34 »
Szybkość otrzymania MMS'a zależy od obciążenia serwera sterującego daną komórka GSM, wielkości załączników i przede wszystkim od humoru Allaha. W tej materii nic nie powinno wydawać się dziwne:) (a już zwłaszcza nie różnice czasowe między różnymi mmsami).
Zaiste dziwne natomiast wydaje się być zachowanie Twojego Mio Pozor. Aż z ciekawości zrobiłem taki sam myk u siebie (tyle, ze ja mam Plus). NIestety, otrzymałem tylko info, że na mojej skrzynce wirtualnej jest dla mnie MMS i mogę go sobie obejrzeć na www. Interesujące... ;)

*

Offline dest

• **
  • 235
« Odpowiedź #282 dnia: Grudzień 10, 2007, 17:09:49 »
mam pytanie odnosnie sms, czy da sie zmienic lewy guzik z delete na np new? w wm5 jak pamietam tam nie bylo chyba opcji delete?
a701

k800i

*

Offline largo_w

• 13
  • Sprzęt: HTC TyTN II:-) + Nokia N95-1+ Eee 701
« Odpowiedź #283 dnia: Grudzień 10, 2007, 17:30:47 »
juz wiem dlaczego mialem problem z Ido i wm6  B) poniewaz mialem zainstalowane sterowniki karty SDHC i tu sie cos gryzło :(

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #284 dnia: Grudzień 10, 2007, 17:49:49 »
mam pytanie odnosnie sms, czy da sie zmienic lewy guzik z delete na np new? w wm5 jak pamietam tam nie bylo chyba opcji delete?

Advanced Config - dużo sobie możesz nim zmienić. Ew. prostszy SoftKeyApplet - już o tym było w tym wątku.

*

Offline dest

• **
  • 235
« Odpowiedź #285 dnia: Grudzień 11, 2007, 07:25:08 »
nie zauwazylem zeby dalo sie zmienic tego co chcialem:( ale trudno da sie przyzwyczaic:) szkoda tylko ze padla mi wibracja:( ale to przez to ze odpadl od szyby i uderzyl mi o zestaw glosnomowiacy:( wiecie moze czy da sie ja domowymi sposobami naprawic? i jeszcze brakuje mi jednego programu ktory byl w romie oki a mianowicie tego do GPS tylko zapomnialem jak sie nazywal :( jak znacie odpowiedzi to prosilbym na pw odpowiedz ;)
a701

k800i

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #286 dnia: Grudzień 11, 2007, 08:28:33 »
Tego do GPS? A co on robił i jak wyglądał? Może to SirfTech?
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
« Odpowiedź #287 dnia: Grudzień 11, 2007, 10:26:46 »
VisualGPSCe?

Nic innego mi nie przychodzi do glowy... :-|

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #288 dnia: Grudzień 11, 2007, 10:52:20 »
nie zauwazylem zeby dalo sie zmienic tego co chcialem:( ale trudno da sie przyzwyczaic:) szkoda tylko ze padla mi wibracja:( ale to przez to ze odpadl od szyby i uderzyl mi o zestaw glosnomowiacy:( wiecie moze czy da sie ja domowymi sposobami naprawic? i jeszcze brakuje mi jednego programu ktory byl w romie oki a mianowicie tego do GPS tylko zapomnialem jak sie nazywal :( jak znacie odpowiedzi to prosilbym na pw odpowiedz ;)

1. jak nie zauważyłeś, to popatrz uważnie, a na 100% dojrzysz - to proste jak drut; są tylko 2 softkeye u dołu z lewej i u dołu z prawej - oba mozna ustawiać tymi dwoma aplikacjami
2. OKI dorzucił w ROMie OKI024 PLUS tylko 2 GPSowe narzędzia - VisualGPSCE (i to sobie znajdź w googlach i zainstaluj) oraz SirfTech (to odradzam - jeżeli z softkeyami masz taki problem, to z tym na pewno sobie nie poradzisz - i piszę to absolutnie bez złośliwości, tym programem możesz sobie nawet zwiesić GPS jak nie będziesz wiedział co ustawiasz i jak).

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #289 dnia: Grudzień 11, 2007, 18:44:19 »
Zdecydowanie popieram  :evil:.

Ps.  :O 6nt kurde - co jest z tymi pieskami? :O

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #290 dnia: Grudzień 11, 2007, 19:41:18 »
No... to jest animowany GIF, dość śmieszny (choć nieco paskudny). Niestety, nie wiem jak zrobić, żeby w avatarze był też animowany :( Stąd tylko fragment pozostał.

A ja poprostu zapragnąłem małej zmiany...
Napisane: 11 Grudzień 2007, 19:40:07
Ps.  :O 6nt kurde - co jest z tymi pieskami? :O

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #291 dnia: Grudzień 11, 2007, 22:24:01 »
No... to jest animowany GIF, dość śmieszny (choć nieco paskudny). Niestety, nie wiem jak zrobić, żeby w avatarze był też animowany :( Stąd tylko fragment pozostał.

Bo mi się różne myśli nasuwały  :ohreally: Np. Albo ja was, albo wy mnie ;p
No właśnie, czy to forum wspiera animowane awatarki?

*

Offline dest

• **
  • 235
« Odpowiedź #292 dnia: Grudzień 12, 2007, 00:03:54 »
VisualGPSCE to byl ten program dzieki, ten softkey to nie chodzi mi odrazu w windowsie tylko glebiej czyli w wiadomosciach. wiem jak zmienic odrazu ale w wiadomosciach nie zauwazylem zeby mozna bylo zmienic delete na cos innego.  w zakladce Apperance Ci chodzi tak? on zmienia tylko w Today
a701

k800i

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #293 dnia: Grudzień 12, 2007, 09:50:48 »
dest, co ty p... za przeproszeniem?  :O SoftKeyAppletEx dodaje w ustawieniach ikonkę SoftKey, która uruchamia malutki programik do przyporządkowywania dowolnego programu albo pliku do lewego ui prawego softkey'a. Tę samą funkcjonalność (i wiele, wiele innych) masz w Advanced Configuration Tool. Oczywiście softkey'e są na dolnym pasku w ekranie Today.

A jakie w windowsie? Jakie w wiadomościach? O co Ci chodzi??? I o jakie "delete" Ci chodzi? Jeżeli o funkcje w określonym programie, to musiałbyś modyfikować tenże program... życzę powodzenia.
Napisane: 12 Grudzień 2007, 09:32:06

Bo mi się różne myśli nasuwały  :ohreally: Np. Albo ja was, albo wy mnie ;p
No właśnie, czy to forum wspiera animowane awatarki?

Jak widziałem po niektórych avatarkach (np. januszjur ma biegającego pajączka), to wspiera, ale ja nie wiem jak to zrobić?

*

Offline dest

• **
  • 235
« Odpowiedź #294 dnia: Grudzień 12, 2007, 09:58:28 »
jak bys przeczytal uwaznie mojego posta to bys wiedzial nie chodzilo mi o softkey w today bo to wiem jak sie zmienia, w romie okiego bylo w sms co innego niz w wm6 a moje pytanie brzmialo "mam pytanie odnosnie sms, czy da sie zmienic lewy guzik z delete na np new?" wystarczylo odpisac ze nie ma bo to ingerencja w program bez zlosliwych uwag... w wm5 tam bylo new a wm6 jest delete
a701

k800i

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #295 dnia: Grudzień 12, 2007, 13:54:47 »
dest, nie napisałem złośliwie, a nieco żartobliwie. Post Twój przeczytałem uważnie, ale nie był chyba klarowny i jasny. jednak mylisz się co do jednego - da się to zmienić, kwestia tylko wysiłku i potrzebnej wiedzy, której chyba jednak zwykły użytkownik nie posiada.

Nie unoś się - wiem, że mam czasem bardzo cięty dowcip, ale żadnych złych intencji.  :E

*

Offline dest

• **
  • 235
« Odpowiedź #296 dnia: Grudzień 12, 2007, 17:40:48 »
spoko ;) ale dziwne ze to zmienili na inny guzik ale idzie sie przyzyczaic, dzis mialem pierwszy problem z wm6 a mianowicie napisalem sms kliknolem wyslij i telefon sie zresetowal i pozniej sie resetowal za kazdym razem jak wchodzilem w wiadomosci, pomoglo nie wlaczanie opcji telefonu, i wtedy jak wszedlem w wiadomosci to po jakis paru sec dostalem wiadomosc ze nie mozna wyslac wiadomosci bo sim nie odpowiada, usunolem wiadomosc i znowu wszystko jest ok
a701

k800i

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #297 dnia: Grudzień 12, 2007, 17:49:42 »
Taki problem (reset przy smsie) był już dyskutowany na angielskim forum A701. Niestety, narazie chyba bez rozwiązania.

Przy okazji - widzę, że bawimy się takim samym sprzętem (A701 + K800i) ;)

*

Offline dest

• **
  • 235
« Odpowiedź #298 dnia: Grudzień 12, 2007, 21:10:09 »
wiem czytalem ale tam opisywali ze 2 razy czy tam podwojny ten sms a mi sie to dzis zdarzylo a juz zdazylem ponad 200 sms poslac i to roznych ;) takie dziwne troche oby sie nie powtarzalo, na przemian uzywam tych 2 tel tzn oba mam przy sobie i czasem z jednego dzwonie czasem z drugiego a w aucie jak korzystam z nawigacji to a701 idzie jako nawigacja a k800 do rozmow, kurcze zaskakujaca jest stabilnosc tego wm6 oki mi sie czesto potrafil zawiesic na  sms a ten nie ;) szkoda mi tylko ze mi ta wibracja nie dziala bo bylby to znow bardzo fajny telefonik ;)
a701

k800i

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #299 dnia: Grudzień 12, 2007, 21:17:08 »
Jak dla mnie to OKI był stabilniejszy. Nigdy mi się nie wieszał, soft reset robiłem tylko dla higieny systemu raz na tydzień-dwa. WM6 w obecnej formie ma jeszcze sporo do poprawienia, ma słabą jak na WM6 wydajność, kiepsko zwalnia RAM po użyciu, wieszają się niektóre programy, niektóre nie chcą współpracować, choć powinny.

A ja K800i mam, bo go lubię i ze względu na świetny aparat - do takich zdjęć "ad hoc" jest rewelacyjnym rozwiązaniem - zawsze przy sobie i robi niezłe zdjęcia.