WM6 ROMy do A701 - nowości, uwagi i spostrzeżenia

• 824 Odpowiedzi
  • 236426 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: WM6 ROMy do A701 - nowości, uwagi i spostrzeżenia
« Odpowiedź #510 dnia: Luty 01, 2008, 22:58:45 »
Zapewne wszyscy czekają na finalną wersje 6.1 i zapewne to jest to :proud:

http://rapidshare.com/files/88320333/CEimage_A701_WM6_1_WWE_19195_FULL.rar

*

Offline blaze85

• **
  • 105
  • Sprzęt: MIO A701
« Odpowiedź #511 dnia: Luty 01, 2008, 23:05:30 »
Zapewne wszyscy czekają na finalną wersje 6.1 i zapewne to jest to :proud:

http://rapidshare.com/files/88320333/CEimage_A701_WM6_1_WWE_19195_FULL.rar

Przeczytaj poprzednią stronę, a dowiesz sie że to nie to. Niestety ale ta wersja ma nadal sporo błędów.

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #512 dnia: Luty 02, 2008, 08:26:00 »
Witam
Mam wgrany obecnie Rom WM6 z 13.01.08 i okazuje się że nie mam w wiadomościach zakładki MMS, jest tylko SMS i Email. Jak mam dostać się do MMS-ów? Czy to jakiś błąd w tym romie czy może coś u mnie przy wgrywaniu nie poszło?

Pozdro

W tym ROMie nie ma zakladki mms.Albo przejdz na ROM z 18-01-2008 (tam juz jest ta zakladka) albo dograj programik ArcsoftMMS do obecnego systemu , dzieki niemu bedziesz mogl odbierac i wysylac mms (oczywiscie najpierw konfiguracja wszystkiego).Pozdro

*

Offline john_robot

• 21
  • Sprzęt: IP 4S
« Odpowiedź #513 dnia: Luty 03, 2008, 13:18:48 »
zmieniłem na wm6.1 i musze przyznać, że lepsze zostawił po mnie wrażenie niż wm6.. wiecej opcji:), z tym, ze jeszcze nie jest do końca dopracowany, jak wspomina kolega wyżej rzeczywiście jest problem z smsami:/ da się odbierać smsy, ale napisać już nie można.. pusty biały ekran.. reszta, wszystko ok, są programy miedzy innymi do zarzadzania portami, rozszerzone ustawienia itp, reszta podobna jak w wm6... WERSJA STABILNA, .. Pozostaje nam czekać na finalną .. Póki co, polecam :

http://www.a701.org/MioSoft/index.php?share=20&path=%2FROM%205.2.1938%20%28Build%2018533.0.7.0%29%20Modified%2012-01-2008%20Thanks%20to%20Flash2k2.rar

- według mnie, najlepsza wersja wydana jak do tej pory przez Alcoholera :)

Rozwiązanie problemu z sms`ami dla WM6.1:
IE -Menu - Options - Encoding - wybrać inną niż chińska strone kodowania, reboot.

pozdr.

Dla niecierpliwych poprawiona już wersja  WM6.1 WWE 19195 - 19716 Light (Final)

http://rapidshare.com/files/88857458/CEimage_WM61_WWE_Light_swtos_19195-19716.rar

cyt. swtos`a [power, backlight, pie, sms, poutlook fixed. wlm removed, basic sounds, no help, no extra htms, certificates fixed(?).
Space optimized, modules optimized]
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2008, 20:52:02 wysłana przez john_robot »

« Odpowiedź #514 dnia: Luty 03, 2008, 19:53:35 »
Witam. Zainstalowałem w swoim A701 wersje CEimage_A701_WM6_1_WWE_19195_FULL   jest ona stabilna.SMS po poprawce zmiany kodowania w IE działa prawidłowo.
Jeszcze jedna uwaga :
Chodzi na nowych płytach MIO A701. (wymienianych pod koniec grudnia w serwisie MIO) - nowe płyty maja nowy typ romu. (scalaczka)

Pozdrawiam

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #515 dnia: Luty 04, 2008, 11:08:20 »
Jeszcze jedna uwaga :
Chodzi na nowych płytach MIO A701. (wymienianych pod koniec grudnia w serwisie MIO) - nowe płyty maja nowy typ romu. (scalaczka)

A na starszych płytach? Póki co też działa... testuję...
Strona kodowania jest domyślnie ustawiona na zachodnią europę.
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2008, 13:21:29 wysłana przez prozor »
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline dżarmusz

• **
  • 112
  • Sprzęt: /Mio A701 WM 6.1/ -> Samsung Omnia M2D04
« Odpowiedź #516 dnia: Luty 04, 2008, 13:20:35 »

Pozdrawiam

A to ciekawostka... niedawno serwis zmienił mi płytę i LCD-ka na nowe sztuki. A nie słyszałem żeby producent wprowadzał nowe rewizje płytek. Skąd masz to info? Może jakiś link, albo kilka słów o tym co pozmieniali?

*

Offline elviskc

• *
  • 57
  • Sprzęt: Mio A701 WM6.1
« Odpowiedź #517 dnia: Luty 04, 2008, 14:13:56 »
Gdzie w w nowych Romach WM6 (np z 18.01.08)dokonuje się ustawień MMS typu MMSC, Bramka, Adres IP, Port? Nie mogę tego znaleźć tam gdzie było to w WM5. Mam zainstalowany ArcsoftMMS.

Pozdro

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #518 dnia: Luty 04, 2008, 14:15:27 »
W ustawieniach połaczeń, tam gdzie zawsze.

*

Offline elviskc

• *
  • 57
« Odpowiedź #519 dnia: Luty 04, 2008, 14:43:29 »
W ustawieniach połączeń, tam gdzie zawsze.

Masz na myśli w Start/Setting/Connections? Tam już ustawiłem co trzeba. Chodzi mi o ustawienia których dokonywało się już w nowej wiadomości MMS: Nowa wiadomość/Opcje/Ustawienia MMS (tak było w WM5 teraz tego nie widze)

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #520 dnia: Luty 04, 2008, 14:48:21 »
Gdzie w w nowych Romach WM6 (np z 18.01.08)dokonuje się ustawień MMS typu MMSC, Bramka, Adres IP, Port? Nie mogę tego znaleźć tam gdzie było to w WM5. Mam zainstalowany ArcsoftMMS.

Pozdro

Wchodzisz w MMS/menu/tools/options nastepnie wybierasz znowu MMS i w zakładce servers klikasz -   New .I tu podajesz   -   nr bramki itp. dane dotyczace mms w twojej sieci.Pozdro

*

Offline elviskc

• *
  • 57
« Odpowiedź #521 dnia: Luty 04, 2008, 16:51:20 »
Ok znalazłem. Ale co oznacza (co należy wpisać) Server name oraz Gateway? Gdzie należy wpisać Adres IP i jaką wersję WAP ustawić (dawniej było 1.0 teraz jest tylko 1.2 i 2.0)?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #522 dnia: Luty 04, 2008, 16:53:58 »
Zobacz w "sample" czy jakoś tak - jest przykład w ArcSoftMMS, który pokazuje co i jak.

*

Offline elviskc

• *
  • 57
« Odpowiedź #523 dnia: Luty 04, 2008, 18:20:18 »
Ok. Wszystko działa. Człowiek całe życie się uczy :D. Dzięki bardzo.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #524 dnia: Luty 04, 2008, 20:17:20 »
[

A to ciekawostka... niedawno serwis zmienił mi płytę i LCD-ka na nowe sztuki. A nie słyszałem żeby producent wprowadzał nowe rewizje płytek. Skąd masz to info? Może jakiś link, albo kilka słów o tym co pozmieniali?

Oddałem do serwisu ponieważ miałem zakłócenia w czasie rozmów. Oddzwonił do mnie serwisant i poinformował ze przyszły nowe płyty z nowymi pamięciami lecz do nich jeszcze niema PL i czy chce czekać na płytę z starym romem to będzie Pl a tak to ang.
Poinformował także ,że na stronie MIO bedzie dostepny (do pobrania) plik spolszczający do nowej płyty po zalogowaniu sie. Lecz jeszcze brak.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #525 dnia: Luty 04, 2008, 21:29:19 »
Myślę, że raczej chodzi o to, że wrzucili nowy (R65) ROM na płyty produkowane od jakiegoś czasu, a nie o to, że inne kości tam są. Po prostu widocznie sprowadzają bez zaszytego spolszczenia i jak ktoś sobie chce zamulić, będzie to musiał zrobić ręcznie.

*

Offline dżarmusz

• **
  • 112
  • Sprzęt: /Mio A701 WM 6.1/ -> Samsung Omnia M2D04
« Odpowiedź #526 dnia: Luty 05, 2008, 13:34:57 »
w takim razie załapałem się na "nowe"
A polega ono na tym, że mamy tam ostatni oficjalny ROM + nakładka rodem z Czech. Oczywiście nakładkę można sobie odinstalować. Po HR oczywiście będziemy mieli ją z powrotem. 
Ale najbardziej oczywistą oczywistością jest to, że czym prędzej wgrywamy tam stabilne WM 6.0  :E

*

Offline kangur_kolczasty

• *
  • 64
« Odpowiedź #527 dnia: Luty 05, 2008, 21:59:03 »
Witam.
Mam ogromną prośbę: czy ktoś z Was mógłby sprawdzić, czy na WM 6 z 13.01 i na WM 6.1 działają karty 4GB SD Platinum i karty SDHC?? Jak ktoś ma możliwość to będę wdzięczny...
 Jeszcze pytanie do "wyjadaczy": Często zdaża się, że przy flashowaniu romu coś się nie powiedzie, a my dowiadujemy się o tym dopiero duuużo później, kiedy już mamy poinstalowany soft - a to nam budzik nie dzwoni, a to aparat się zawiesza i takie podobne... Wtedy czeka nas kolejna reinstalacja, i nas trafia... Czy istnieje jakiś sposób (test lub coś podobnego) na sprawdzenie, czy właśnie wgrany CE image siadł bez błędów?? A jeśli nie to na co w pierwszej kolejności zwracać uwagę (oczywiście można sprawdzać wszystkie funkcje po kolei, ale to masakra :] ). Właśnie przymierzam się do WM 6.1, a już kilka razy flashowanie poprzednich romów kończyło mi się nie do końca dobrymi efektami - teraz chciałbym w miarę możliwości szybko i bez poprawek  :wink:
Pozdrawiam

« Odpowiedź #528 dnia: Luty 05, 2008, 22:50:01 »
Witam.
Mam ogromną prośbę: czy ktoś z Was mógłby sprawdzić, czy na WM 6 z 13.01 i na WM 6.1 działają karty 4GB SD Platinum i karty SDHC?? Jak ktoś ma możliwość to będę wdzięczny...
 Jeszcze pytanie do "wyjadaczy": Często zdaża się, że przy flashowaniu romu coś się nie powiedzie, a my dowiadujemy się o tym dopiero duuużo później, kiedy już mamy poinstalowany soft - a to nam budzik nie dzwoni, a to aparat się zawiesza i takie podobne... Wtedy czeka nas kolejna reinstalacja, i nas trafia... Czy istnieje jakiś sposób (test lub coś podobnego) na sprawdzenie, czy właśnie wgrany CE image siadł bez błędów?? A jeśli nie to na co w pierwszej kolejności zwracać uwagę (oczywiście można sprawdzać wszystkie funkcje po kolei, ale to masakra :] ). Właśnie przymierzam się do WM 6.1, a już kilka razy flashowanie poprzednich romów kończyło mi się nie do końca dobrymi efektami - teraz chciałbym w miarę możliwości szybko i bez poprawek  :wink:
Pozdrawiam

ja proponuje poczekać jeszcze zanim 6.1 sie troche obędzie. U mnie tak jak w Romie tym z 18 stycznia nie działa Orange z Pinem. Dodatkowo zdarzało mu się zwiechać dość często, kończyć rozmowy bez przyczyny nie wiem na ile to wina romu ale wg mnie trzeba jeszcze poczekać.

*

Offline ZIYO

• 27
« Odpowiedź #529 dnia: Luty 06, 2008, 15:33:10 »
Hej!

Mam wgrany ROM - CEimage_WM61_WWE_Light_swtos_19716

Udało mi się w końcu skonfigurować MMSy i GPRSa.

Ale jest jedno, ale.......

Wysyłam MMSa i przychodzi mi SMS z rachunkiem: skasowano 35 groszy. Super.
Tyle, że z konta zniknęło mi 75 groszy.

Qrde, co jest???

Wie ktoś co to?   

*

Offline Mak-327

• *
  • 72
  • Sprzęt: MIO A701, OMNIA LITE
« Odpowiedź #530 dnia: Luty 06, 2008, 15:53:09 »
Może problem u operatora on odsyła wiadomości nie telefon. A może szykuje sie jakaś obniżka.. ale nie liczył bym na to.. :)
REGULAMIN

*

Offline ZIYO

• 27
« Odpowiedź #531 dnia: Luty 06, 2008, 16:10:37 »
Nie o to chodzi.  Ja mam MMSy po 35 groszy w Plusie, i przysyłają mi, ze skubnęli tyle.

Tyle, ze z konta ścina mi 75 groszy.

Więc gdzie te 40 groszy jest?

Żona wysłała takiego samego MMSa, tyle, że z normalnego
telefonu i 35 groszy jej ścieło.

A przy okazji:  W Plusie jest ta "darmowa" stronka: wap.plus.pl ,
ja mam kartę Simplusa, gdy miałem telefon Nokii - wchodziłem i czytałem, np informacje za darmo.
Teraz z Mio - nie da się odczytać informacji - pisze, że tylko dla abonentów.

I też nie wiadomo o co chodzi.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #532 dnia: Luty 06, 2008, 16:35:12 »
Wiadomo - w MIO wchodzisz pewnie przez www, a nie protokołem WAP...

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #533 dnia: Luty 06, 2008, 17:03:32 »
ja proponuje poczekać jeszcze zanim 6.1 sie troche obędzie. U mnie tak jak w Romie tym z 18 stycznia nie działa Orange z Pinem. Dodatkowo zdarzało mu się zwiechać dość często, kończyć rozmowy bez przyczyny nie wiem na ile to wina romu ale wg mnie trzeba jeszcze poczekać.

Mam kartę z pinem Idei/Orange. Działa bez problemów. Żadnych zawieszeń. GPRS też  :ok:. Póki co, nie mogę się przyczepić do tego romu!
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline blaze85

• **
  • 105
« Odpowiedź #534 dnia: Luty 06, 2008, 17:40:03 »
Czy udało się komuś na tym romie: WM6.1 WWE Build 19716 Light (SwtosR09) lub ogólnie na WM6.1 podłaczyć telefon w trybie Card Reader ?

« Odpowiedź #535 dnia: Luty 06, 2008, 19:26:37 »
Witam.
Pozdrawiam

Sprawdziłem na WM 6.1 i dzała 4GB Transcend 150x

*

Offline ZIYO

• 27
« Odpowiedź #536 dnia: Luty 06, 2008, 21:13:18 »
Wiadomo - w MIO wchodzisz pewnie przez www, a nie protokołem WAP...

No dobra. Jeśli wiadomo, to może wiadomo, jak wejść przez WAPie?
Po tak lakonicznej odpowiedzi niewiele wynika.
I o ile mnie moje ślepia nie mylą, w ustawieniach MMS wybierasz
"Bramka WAP 1.0" - To dla picu czy jak?

A i jeszcze jedno mnie wqrza:

Zauważyłem, że długich dzwonków (sms, budzik) nie mozna wyłączyć dopóki nie
odegrają się do końca. Mozna to jakoś ustawić?
Bo jakies pierdnięcia i bzyczki mi nie pasują.

*

Offline kangur_kolczasty

• *
  • 64
« Odpowiedź #537 dnia: Luty 07, 2008, 19:46:29 »
No i mam: WM 6.1 Light na pokładzie. A oto bugi, które jak dotąd się pojawiły:

-z "menu start" nie można usunąć Media Playera (nie da się go odznaczyć...) :-|
-nie wszystkie sygnały alarmów i dzwonki działają (w WM 6.0 Alkoholera z 17.01.2008 było to samo...) :worried:
-po zablokowaniu klawiatury pozostają aktywne przyciski zmiany głośności (tu nie pamiętam, czy w WM 6.0 też tak było??) ??? - to mnie wkurza...

-nie działa poprawnie program GPS Monitor - nie widzi COM4 (nie wyświetla się w ustawieniach...)

nie są to błędy przy flashowaniu - upgradowałem ROM dwa razy - jest dokładnie to samo

Jak na razie, po jednym dniu testowania to tyle - reszta działa poprawnie (jak dotąd  :ok:). Działają SMSy i MMSy (karta Plus z PINem), głośność dzwięków jest taka jak w WM 5, wydaje mi się, że jest troszkę szybszy i mniej pamięciożerny niż WM 6.0 z 17.01.2008 - ale to może subiektywne wrażenie...
Pozdrawiam

P.S. Działa karta SD Platinum 4GB, FAT32...
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2008, 19:48:43 wysłana przez kangur_kolczasty »

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #538 dnia: Luty 08, 2008, 14:12:59 »
To wyżej to pikuś, u mnie nie działają słuchawki BT na profilu A2DP. Prawdę mówiąc, nie wiem, czy w ogóle BT poprawnie działa... Muszę sprawdzić transmisję z PC.
Transmisja działa. Słuchawki - nie ;(
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2008, 14:27:00 wysłana przez prozor »

*

Offline Mak-327

• *
  • 72
  • Sprzęt: MIO A701, OMNIA LITE
« Odpowiedź #539 dnia: Luty 08, 2008, 20:00:44 »
To wyżej to pikuś, u mnie nie działają słuchawki BT na profilu A2DP. Prawdę mówiąc, nie wiem, czy w ogóle BT poprawnie działa... Muszę sprawdzić transmisję z PC.
Transmisja działa. Słuchawki - nie ;(

Na http://www.miousers.co.uk/ z jednym z watkow jest info jak naprawic A2DP.
Jak znajde to wkleje
REGULAMIN