WM6.1 PL do A701 - Który

• 6 Odpowiedzi
  • 1942 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WM6.1 PL do A701 - Który
« dnia: Sierpień 22, 2008, 15:37:05 »
Witam mam pytanie posiadam Moi  A701 z oryginalnym softem (nigdy nie zmieniałem softu)
Chciałbym zainstalować WM6.1 PL – gdzie obsługiwane były by karty SDHC np. 8GB
Wersje stabilną działającą bez większych problemów, gdzie działa GPS, GPRS itd.
Siedzę czytam, tych wersji jest tak dużo i w każdej cos nie tak, lub z czymś są problemy
Mam prośbę, bo nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, jaką wersje ściągnąć i jak ją zainstalować proszę o linki.

Pewnie nie jestem jedynym nowicjuszem i wiem ze odp. na moje pytane padło już na forum tysiące razy, mimo to proszę o odpowiedz, bo gubię się w tym gąszczu informacji.
Chodzi mi o prostą (choć pewnie nie łatwą) konkretna odpowiedz najlepszą działającą wersją na dzień dzisiejszy jest ?
Dzięki za szybką odpowiedz :ok:

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: WM6.1 PL do A701 - Który
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 22, 2008, 15:42:08 »
Odpowiedź brzmi: nikt ci nie powie co jest dla ciebie najlepsze. To Ty musisz sam spróbować tego i owego, a potem zdecydować co ci się podobało. Dawniej był tylko jeden twórca customów - OKI i wybór był łatwy. teraz jest klęska urodzaju i sam musisz sobie z tym poradzić. Do tego masz jeszcze kuchenkę, mikrofalę i możesz sam sobie upichcić ROM jaki ci się tylko zamarzy. To teraz... wybieraj!

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 22, 2008, 15:49:48 »
Takiej odpowiedzi się bałem :)
Może inaczej, co jest na dzień dzisiejszy najbardziej stabilne i popularne

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 22, 2008, 15:51:56 »
1. stabilnych jest naprawdę bardzo wiele
2. popularne... jak to zbadać? Może zobacz w podpisach userów co mają tam wpisane? Albo w których wątkach o ROMach masz najwięcej wypowiedzi?

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 22, 2008, 18:09:18 »
No w zasadzie to wszystkie są podobne i nie mają jakichs wiekszych wad poza słabą obsługą intensywnego wykorzystania transmisji GPRS i niektóre chyba ze słuchawkami bluetooth (nie używam).W zasadzie można przyjąc ,że im chudszy ROM (mniej MB) tym szybszy - pozostaje kwestia czy wolisz ROM polski czy angielski .Jeśli chodzi o polskie to najwiekszy dorobek ma ELMI w tym zakresie i mial kilka bardzo udanych ROMow i, ewentualnie Follow_Me z jego genialnym LEVITICUS'em.Z angielskich to polecam Swotosa r09 (dobry do GPRS) , poldo 19202 lub19203 czy tez 19400 lub 19701.Ale najlepiej wgrac kilka po kolei i testowac kilka dni bo róznią sie też zawartoscia zaszytych w nich programow pomocniczych (office,WMP,itp..) Pozdro

*

Offline Barnejek

• 341
  • Sprzęt: Mio A701
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 22, 2008, 20:09:54 »
GPRS najlepiej mi działał na 19900.2 - nie zrywa połączeń...

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 22, 2008, 20:21:39 »
ja jak narazie za każdym razem po kilku dniach wracam do OKI'ego  :ok: