włącz/wyłącz GPS w mio A701

• 9 Odpowiedzi
  • 1015 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline interma

• 20
  • Sprzęt: m5000
włącz/wyłącz GPS w mio A701
« dnia: Sierpień 12, 2007, 10:10:23 »
Czy jest tak funkcja?
mam wrażenie że po użyciu programu, który korzysta z anteny GPSowej MIO chyba jej nie wyłącza po zakończeniu programu. nie mówie tu o AutoMapie ale o Vito Active Trace. bateria naładowana na full padła mi przez noc... nie wiem czy antena chodziła czy nie... jest na to jakiś sposób?

*

Offline vlodeck

• 732
  • xda-dev mod
  • Sprzęt: Hejcztisi Magic
Odp: włącz/wyłącz GPS w mio A701
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 12, 2007, 12:49:07 »
Kliknij na kostke ramu w dolnym pasku na today'u i zobacz running programs. Jesli jest tam vito active trace to najprawdopodobniej GPS jest aktywny, jesli nie ma zadnego programu ktory moze potencjalnie korzystac z GPS to raczej nie ma szans zeby GPS byl wlaczony.

P.S. Jak nie masz tej ikonki to Settings->druga zakladka na dole->Memory
Macbook Black

*

Offline interma

• 20
  • Sprzęt: m5000
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 12, 2007, 14:13:16 »
często tak robię jednak faktycznie wczoraj nie zaglądałem czy vito był wyłączony...
dzieki serdeczne

*

Offline Andrej

• 32
  • Sprzęt: Toshiba Portege 810 +4GB+AM5
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 12, 2007, 22:06:38 »
Pytałem o to samo w Mio  :) powiedzieli że po wyłączeniu aplikacji używającej GPS, ten się sam wyłączy :ok:.

*

Offline adi-000

• 20
  • Sprzęt: Było HP 6340 + GPS a jest MIO A701 z GPS-em
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 14, 2007, 23:12:12 »
hehe jakoś w to nie wierze
Ass, Gas or Grass - Nobody Rides for Free

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 15, 2007, 16:47:08 »
A jednak to prawda ;)

*

Offline Andrej

• 32
  • Sprzęt: Toshiba Portege 810 +4GB+AM5
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 20, 2007, 21:31:46 »
Po wgraniu RO24 mam ten sam problem :(Bateria wytrzymuje dzień lub dwa, a uruchmiając iGo po zamknięciu programu okazuje się że GPS ma full fixa na wszystkie dostępne satelity!!! :O, W pamięci PDA zero uruchomionych programów!!! a jednak GPS wynika z tego że działa cały czas!!!!! :mad:
Ktoś ma jakiś pomysł jak to ustojstwo wyłączyć bąć sprawdzić? Może tylko oryginalny ROM wyłączy GPS?

*

Offline vlodeck

• 732
  • xda-dev mod
  • Sprzęt: Hejcztisi Magic
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 21, 2007, 14:25:27 »
"a uruchmiając iGo po zamknięciu programu okazuje się że GPS ma full fixa na wszystkie dostępne satelity!!!"

Oczywiscie ze jesli zamkniesz system nawigacyjny i zaraz po ten znowu go odpalisz to bedziesz miec wszystkie satelity. Nic w tym dziwnego. Sprawdz sobie na czym polega lapanie fixa (dzial Pocket PC GPS - ogolne). Nie znaczy to ze masz ciagle GPS odpalony, bo uwierz mi nawet dnia by nie wytrzymal twoj telefon wtedy.
Macbook Black

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 21, 2007, 14:40:39 »
Dokładnie!
Powiem więcej, nawet po godzinie odpalając iGO to w ciągu sekundy możesz mieć już fixa, a więc wrażenie, że odbiornik nonstop jest włączony.
Zrób eksperyment: przez 24 h nie włączaj żadnego programu, który korzysta z GPS i wtedy, po takim czasie,  zobacz czy po uruchomieniu tego programu "łapie" Ci momentalnie fixa.

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 21, 2007, 15:14:55 »
Oto cytat z pierwszego wątka- ten o OKI ROM (moze tu tkwi problemz baterią?)-  "Niektórzy doświadczyli szybszego “zjadania” baterii – przyczyn może być kilka, a najpopularniejsze to: SIFEnabler (po usunięciu go ze Startup GPS wolniej łapie mi fixa, ale bateria starcza na dłużej; OKI twierdzi, że nie jest to jednak przyczyna zjadania baterii), "
Pozdro