Wgrywanie ROMu do MIO A701

• 0 Odpowiedzi
  • 2580 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wgrywanie ROMu do MIO A701
« dnia: Wrzesień 11, 2006, 11:30:30 »
Witam, proszę o pomoc we wgraniu nowego ROMu do MIO A701. Ściągnąłem sobie z netu przetestowany przez wielu ROM 51 (i chwalony w przeciwieństwie do ROMu55), chciałem go sobie wgrać. Zgodnie ze wskazówkami, wgrałem po rozpakowaniu dwa pliki na kartę SD. Jeden był exe. inicjujący flash, drugi to cała zawartość - ten większy ok 50MB z rozszeżeniem bin.
W eksploratorze plików wszedłem na kartę i tam odpaliłem ten z rozszeżeniem exe.
Rozpoczęło się chyba dobrze, miało to trwać około 10 minut. Po pół godzinie, zrezygnowany poszedłem spać, a MIO zostawiłem, bo podobno się wgrywało (przynajmniej tak pisało). Rankiem zastałem wszystko tak jak zostawiłem, czyli ponoć dalej wgrywało. Zrobiłem resecik, bo chyba 6 godzinek to jakby trochę więcej niż 10 minut. Oczywiście dalej mam super wersję ROMu 45. Próbowałem jeszcze z innymi ROmami, ale albo efekt był ten sam, albo dodatkowo od razu wyskakuje mi komunikat "Open image failed. Any key continue". Po wciśnięciu any keya, resetuje mi maszynkę i tyle. Probowałem już przez wgraniem ROMu robić twardy reset, ale nic to nie zmienia. Oczywiście ładowarkę mam cały czas podłączoną - to tak na marginesie, żeby ktoś mi "uprzejmie nie podpowiedział" :-)
Wydawało mmi się, że nie jestem DOWNEM (bez obrażania downów), ale chyba coś cienko jarzę. A może jest ktoś ze Szczecina, to chętnie zajmę mu trochę czasu osobiście :-)
Jak ktoś wie jak mi pomóc to PLEASE, HELP....