uwalony A701

• 5 Odpowiedzi
  • 1855 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline yoyo

• 383
uwalony A701
« dnia: Grudzień 30, 2008, 10:13:46 »
objawy: uruchamia sie lecz po 3 sek wisi. wisi na ekranie w trybie graficznym gdzie jest logo itd(pierwsze widok po wlaczeniu mio). mozna sie dostac do uboot-a lecz nie wykrywa go komp, tzn nie mozna przeprowadzic zmiany windy. hr nic nie daje dodatkowo inaczej jakosc dluzej i wolniej obraca sie silniczek wibracyjny przy hr. moze jakies pomysly? siedze na vista home. moze pelny upgarde z sd? ale nie wiem jak i skad?

*

Offline SkyStar

• 30
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II i Mio A701
Odp: uwalony A701
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 30, 2008, 13:15:19 »
Spróbuj wyjąć baterię  na dłuższy czas (nawet dobę)

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 31, 2008, 08:10:46 »
... niestety nic, moze ktos wskaze gdzie jest opis lub napisze jak zmienic caly soft z SD w uboot-cie bo mam caly czas komunikat ze nie wykrywa pliku. wrzzucam tylko bina z odpowiednia nazwa, czy cos jeszcze trzeba zrobic??
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2008, 08:13:34 wysłana przez yahuto »

*

Offline SkyStar

• 30
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 31, 2008, 12:33:32 »
Można by spróbować użyć pliku aktualizacji  do wersji angielskojęzycznej znajdującego się na oficjalnej stronie MIO. Wykonuje on pełną aktualizację (poprzez ActiveSynca) bez wchodzenia do Uboota.
 Powinno to przywrócić normalny dostęp do systemu na A701, co pozwoli następnie już w zmienić ROM na pożądany, w ogólnie stosowany sposób. (Mi się ta sztuczka kiedyś przydała jak musiałem 'dziadka' wysłać do serwisu)
Potrzebne pliki na stronie
http://service.mio.com/
przejdź na polską stronę i poszukaj  plików dla A701
Pobierz pliki  są zatytułowane   :
-"Aktualizacja ROM'u A701 z wersji R45 do R65 (dla wersji angielskiej)" - archiwum z update
-"Jak zaktualizować Mio A701? (wersja angielskojęzyczna - Non Western Europe)" - instrukcja
Operacja jest dość prosta, ale jak każda operacja zmiany ROM istnieje zawsze ryzyko ...

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 01, 2009, 21:08:41 »
to nic nie da poniewaz as nie widzi mio, tak jak system.

*

Offline SkyStar

• 30
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 02, 2009, 10:44:43 »
Popytałem trochę "dobrą ciocię Google" o" A701 ROM from sd card"
Znalazłem chińską, angielskojęzycznej stronę
http://hi.baidu.com/sxau/blog/item/61efc35c8c6f2547faf2c045.html

Moja znajomość angielskiego jest poniżej dna, ale z tego co zrozumiałem, to plik obrazu ROM na karcie SD (aby był widziany przez bootloader'a) musi mieć nazwę WINCEIMG.BIN.