ustawienia przycisków w MIO A701

• 8 Odpowiedzi
  • 1256 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline KoziołekMatołek

• 18
  • Przesiadłem się z A701 na A702.
ustawienia przycisków w MIO A701
« dnia: Maj 27, 2007, 16:55:21 »
To może i banalne pytanie ale 2 razy przeczytałem instrukcje od mojego MIO.
Grzebałem w nim 2 godziny. I nic… >:(

Mam zainstalowane 2 programy GPS.
1.)   MioMap v3
2.)   Tomtom

Jak mam przypisać przycisk (prawy dolny róg) do włączania programu GPS. Teraz jak go nacisnę włącza mi się MioMap , chce to zmienić na tomtom.
Ale nie mogę , bo nie wiem gdzie i jak. :'(
W ustawieniach są podane tylko 3 przyciski do ustawienia , a tego o który mi chodzi akurat nie ma.
Jak więc to zrobić  ???

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: ustawienia przycisków w MIO A701
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 27, 2007, 18:24:45 »
Koziołku, czytać się nie chce? Wiele razy na Forum było o tym które przyciski (hardware button) można definiować i jak to robić. Na 100% znajdziesz jak wrzucisz w szukajkę.

*

Offline KoziołekMatołek

• 18
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 28, 2007, 00:10:31 »
Z tego co znalazłem w "szukajce" to wniosek , że Ty zamiast pomagać to najczęściej odsyłasz innych do "szukajki"
"Poza tym uzyj szukajki - o tym na Forum już wiele razy było, bo nie jesteś pierwszym początkującym użytkownikiem PDA tutaj..." itd.itp.

Lepiej dałbyś link jeśli wiesz gdzie to jest i było by po sprawie 8)

Gdybyś czytał uważnie to byś zauważył , że ja pare godzin poswięciłem na próbe "rozgryzienia" tego. Dla Ciebie to moze banalne , ale dla mnie problem.

*

Offline majsterek

• **
  • 129
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 28, 2007, 00:45:35 »

Jak mam przypisać przycisk (prawy dolny róg) do włączania programu GPS. Teraz jak go nacisnę włącza mi się MioMap , chce to zmienić na tomtom.
Ale nie mogę , bo nie wiem gdzie i jak. :'(
W ustawieniach są podane tylko 3 przyciski do ustawienia , a tego o który mi chodzi akurat nie ma.
Jak więc to zrobić  ???

Witam. A więc po kolei: Start/settings/buttons.  Button1-lewy dolny przycisk, button2-prawy dolny przycisk, button3-przycisk na boku MIO pod gniazdem słuchawkowym. Jeśli chcesz zmienić funkcję przycisku to w rozwijanym menu jest program który chcesz przypisać. No chyba że nie jest zainstalowany. Miłej zabawy. Artur

*

Offline KoziołekMatołek

• 18
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 28, 2007, 01:22:50 »
Wszystko sie zgadza tylko ja tych akurat 3 przycisków nie chce zmieniać.
Chcę zmienić ten który znajduje się w prawym dolnym rogu. Jest na nim "symbol" satelity. Tym przyciskiem włącza sie nawigację. Chce go przypisać do TT i nie wiem jak.

*

Offline majsterek

• **
  • 129
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 28, 2007, 02:49:36 »
Wszystko sie zgadza tylko ja tych akurat 3 przycisków nie chce zmieniać.
Chcę zmienić ten który znajduje się w prawym dolnym rogu. Jest na nim "symbol" satelity. Tym przyciskiem włącza sie nawigację. Chce go przypisać do TT i nie wiem jak.

Czyli button2-prawy dolny róg. Napisałem przecież. Jesli nie możesz w menu znaleść tomtoma to znaczy że jest nie lub źle zaintalowany. Skrót do tej aplikacji musi tam być...

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 28, 2007, 19:31:16 »
Z tego co znalazłem w "szukajce" to wniosek , że Ty zamiast pomagać to najczęściej odsyłasz innych do "szukajki"
"Poza tym uzyj szukajki - o tym na Forum już wiele razy było, bo nie jesteś pierwszym początkującym użytkownikiem PDA tutaj..." itd.itp.

Lepiej dałbyś link jeśli wiesz gdzie to jest i było by po sprawie 8)

Gdybyś czytał uważnie to byś zauważył , że ja pare godzin poswięciłem na próbe "rozgryzienia" tego. Dla Ciebie to moze banalne , ale dla mnie problem.

Koziołku - trochę mnie obrażasz. Odesłałem do szukajki kilka razy, jak problem nie był problemem. Ale jeżeli Tobie kilka godzin zajmuje nie znalezienie czegoś, co masz przed oczami, to cóż... no comment. Poza tym to Ty poszukujesz rozwiązania, więc dlaczego ja mam szukać na Forum starych wątków? Poza tym czytaj co Ci piszemy - napisałem, że Hardware Button, majsterek napisał Ci 2 razy który. No przestań, proszę.

*

Offline KoziołekMatołek

• 18
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 28, 2007, 21:35:42 »
Ok. wielkie sorry już działa. :D
Kajam się pokornie…. :P
Zmyliło mnie to , że u mnie w opisie button 2 było <OK./Close>
Więc nie zajarzyłem , że to ten przycisk. Nie wiem czemu on mi załączał MioMap choć ta nie była tam mu przypisana. Gdyby tak było to nie zawracałbym Wam głowy i analogicznie zamienił bym to na TomTom.
Na szczęście już wszystko działa OK. :)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 28, 2007, 21:39:23 »
Spox, no problemo. Każdemu się zdarza coś merdnąć. A ten button był OK/Close, bo pewnie używasz OKI R024, a w nim ten klawisz "defaultowo" jest przypięty do zamykacza programów (tzw. "realclose"). Najważniejsze, że się udało.