Telefon w a702

• 3 Odpowiedzi
  • 791 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline gacoperz

• 2
    • ZIPPO
Telefon w a702
« dnia: Październik 23, 2008, 21:15:37 »
Czesc.
Powiedzcie mi proszę jak wygląda sprawa używania tego ustrojstwa głównie jako telefonu? Mam coś takiego i nie wiem czy zamienić nokię e51 na mio czy jednak nie będzie to zbyt poręczne?

*

Offline kieper

• *
  • 64
Odp: Telefon w a702
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 23, 2008, 21:40:18 »
Wszystko zależy tylko i wyłącznie od tego czego oczekujesz od takiego urządzenia.
Nokia E51 posiada WiFi, obsługuje sieć 3G, bateria trzyma dość długo. To może ją odróżnić od A701 (choć WiFi można na nim także uzyskać poprzez specjalną przejściówkę karty SD). Za MIO przemawia natomiast odbiornik GPS, wg mnie bardziej funkcjonalny system operacyjny (Windows), wyświetlacz dotykowy, szybki procesor i ogólnie całe zamieszanie wokół niego (co możesz zauważyć czytając chociażby posty podpięte) dzięki możliwości wgrania najnowszego na rynku systemu windows mobile 6.1 (oryginalnie jest 5.0).
Także jeśli nie miałeś styczności z windows mobile a chciałbyś małej odmiany po znudzeniu symbianem to polecam!

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 24, 2008, 10:05:45 »
witaj
ja posiadam A702 i używam go jako telefonu. Wcześniej byłem posiadaczem nokii tej starej biznesowej. MIO kupiłem wyłącznie dlatego aby posiadać możliwość nawigowania. Przyzwyczaiłem się już do obsługi telefonu, ale nie przyszło mi to łatwo. Największym mankamentem moim zdaniem jest źle wyprofilowany i zbyt mały (jak dla mnie) przycisk odbierania rozmowy. Przy odbieraniu połączenia występuje tez chwilowe hmmm nazwę to opóźnienie (cisza od momentu naciśnięcia przycisku do usłyszenia rozmówcy). Nie przeszkadza mi to jednak nazbyt mocno.

*

Offline gacoperz

• 2
    • ZIPPO
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 24, 2008, 20:51:52 »
Dziękuję za odpowiedzi.
Symbianem się jeszcze nie znudziłem. Telefonem się nie bawię a z windowsem miałem kontakt w looxie 720.
Zastanowię się tylko (i wypiszę sobie) rzeczy z których będę korzystał w a702. Jak będą to "dodatkowe" "bajery" do zabawy to sobie odpuszczę i pchnę MIO dalej.

Mam tez możliwość zmiany na HTC Touch Diamond P3700 lecz to temat do innego działu.

Pozdrawiam