Syczący głośniczek

• 4 Odpowiedzi
  • 755 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline AdIoS

• 19
  • Sprzęt: Mio DigiWalker A702
Syczący głośniczek
« dnia: Luty 04, 2008, 06:14:51 »
Zauważyłem że głośniczek w moim A702 syczy, wydaje mi sie że wcześniej tego nie było :/. Troszke mnie to denerwuje, co może być tego powodem? Syczy tylko wtedy jak ekran jest włączony, gdy przejdzie w stan uśpienia [ekran sie wyłączy] to przestaje syczeć. Gdy włoże słuchawki głośnik syczy tak samo...:(
,,Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka, choć co do Wszechświata to nie byłbym tak całkiem pewny."      -      Albert Einstein

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: Syczący głośniczek
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2008, 08:48:25 »
Wygoń węża z płyty głównej ;) A poważnie - prawdopodobnie wytwarza się jakieś pole magnetyczne, które zakłóca pracę głośnika. Spróbuj w serwisie MIO, może coś poradzą na to. Póki masz go na gwarancji, lepiej załatwiać takie rzeczy drogą oficjalnego autoryzowanego serwisu.

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2008, 08:57:48 »
Syczenie w głośniczku może być spowodowane przebiciem z inwertera świetlówki odpowiedzialnej za podświetlenie ekranu. Spróbuj zmniejszyć jasność podświetlenia - i zobacz czy efekt syczenia się zmniejsza.
Jeśli tak - masz pewność ze to inwerter. Albo się z tym pogodzisz, albo serwis niestety...
Powodzenia ;)

*

Offline AdIoS

• 19
  • Sprzęt: Mio DigiWalker A702
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2008, 09:26:03 »
 :( Sprawdziłem jak mówiłeś carl0s i syczenie jest cały czas takie same nie zmienia sie ... Przed zauważeniem tego sprawdzałem jak odtwarza sie muzyke w TCPMP [The Core Pocket Media Player] i nacisnąłem benchmark i zaczął wydawać jakieś głupie dźwięki więc to przerwałem i wyświetliło mi wyniki tego... ale czy to może być związane z tym programem ?  :-?   Zapomniałem napisać że to tylny głośniczek nie słuchawka, ale z ciekawości spojrzałem teraz czy słuchawka jest ok... I niestety słuchawka też szumi ... :(
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2008, 09:35:20 wysłana przez AdIoS »
,,Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka, choć co do Wszechświata to nie byłbym tak całkiem pewny."      -      Albert Einstein

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 04, 2008, 09:48:36 »
Hm... Tutaj moja wiedza się kończy i jedyne co mogę dalej to gdybać.

Proponuję zrobić backup, wrzucić nowy ROM - jeśli problem się powtórzy - coś nie tak jest ze sprzętem.
Czyli w mojej opinii pozostaje serwis...