W jakim ROM-ie poprawnie dziala rejestracja zalacznikow dzwiekowych w MMS?

• 8 Odpowiedzi
  • 3137 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam,
Od dluzszego czasu przegladam ten dzial, ale to moj pierwszy post.
Bardzo prosze o informacje czy w jakimkolwiek "polskim" ROM-ie do Mio A701 poprawnie dziala modul rejestrujacy wiadomosci glosowe, ktore mozna zalaczyc do MMS-a?
Testowalem ich (spolszczonych ROM-ow) bardzo duzo, ale w zadnym nie dzialalo to jak nalezy.
Dodatkowa instalacja ArcSoft MMS Composer  (rozne wersje) nie pomaga.
Najnowszym (eng.) ROM-em w jakim to dziala prawidlowo jest wersja RZX WM6 WWE 18533. W kazdym nowszym juz bylo cos "skopane"...
Z gory dziekuje za informacje.
Pozdrawiam
majmariu

*

Offline Gienions

• 348
  • Mio A 701 WM6.5 by elMinStER
  • Sprzęt: Mio A701 , HTC WildFire
Odp: W jakim ROM-ie poprawnie dziala rejestracja zalacznikow dzwiekowych w MMS?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 21, 2009, 17:36:35 »
Notatki >menu>wyświetl pasek narzędzi i możesz nagrywać do woli notatki głosowe a potem użyć jako załączniki w MMS. Mi sie wydaje że to działa chyba w każdym romie jak dotąd :mysli:
Najważniejsze zostać sobą....

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2009, 23:37:34 »
Notatki >menu>wyświetl pasek narzędzi i możesz nagrywać do woli notatki głosowe a potem użyć jako załączniki w MMS. Mi sie wydaje że to działa chyba w każdym romie jak dotąd :mysli:

Moze sie czepiam, ale to takie troche lapanie sie prawa reka za lewe ucho...
Chodzilo mi o to, ze tworze nowy mms->insert audio i to nie dziala.
Pozdrawiam
majmariu

*

Offline Gienions

• 348
  • Mio A 701 WM6.5 by elMinStER
  • Sprzęt: Mio A701 , HTC WildFire
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 22, 2009, 17:12:04 »
W takim wypadku:
Polecam rom 19591 PLK Elmiego :ok:
Najważniejsze zostać sobą....

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 23, 2009, 09:21:02 »
W takim wypadku:
Polecam rom 19591 PLK Elmiego :ok:

Przetestowalem. Niestety na 19591 PLK rowniez nie dziala. MMS -> Nowy- > Wstaw dzwiek -> Nagraj ... i nic nie rejestruje. Licznik stoi na 00.
Wracam na 18533 Eng.
Pozdrawiam

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 24, 2009, 14:44:24 »
Panowie , nagrywanie dzwieku w MMS'ach działa jedynie w Arcsoft 3.0.7  - dziala w nim rowniez odtwarzanie dzwieków typu  .amr.  Nalezy zainstalowac ten soft do Rom'u Elmiego i po sprawie.Ja zawsze tak robie .Jakby ktos mial problemy to posiadam ten soft.Pozdro

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 30, 2009, 11:29:17 »
Panowie , nagrywanie dzwieku w MMS'ach działa jedynie w Arcsoft 3.0.7  - dziala w nim rowniez odtwarzanie dzwieków typu  .amr.  Nalezy zainstalowac ten soft do Rom'u Elmiego i po sprawie.Ja zawsze tak robie .Jakby ktos mial problemy to posiadam ten soft.Pozdro

Witam,
niestety...
Po zainstalowaniu Arcsoft 3.0.7 na czystym romie 19591 PLK (siec Era skonfigurowana network wizardem):
1. podczas tworzenia nowego mms-a dziala zalaczanie notatek dzwiekowych  :ok:
2. niestety mms-a - nawet bez zalacznikow - wyslac nie mozna (sms-y dzialaja ok)  :mad:
Znow powrot do wwe 18533...
Pozdrawiam
 majmariu

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
2. niestety mms-a - nawet bez zalacznikow - wyslac nie mozna (sms-y dzialaja ok) 

Hmmm.. Ja mmsy na tym Arcsofcie wysylam i odbieram .Czasami sa problemy z odbiorem czy wyslaniem ale nalezy ponowic probe i idzie.Moze cos zle skonfigurowales program (w opcjach) i dlatego nie wysyla? Pozdro

2. niestety mms-a - nawet bez zalacznikow - wyslac nie mozna (sms-y dzialaja ok) 

Hmmm.. Ja mmsy na tym Arcsofcie wysylam i odbieram .Czasami sa problemy z odbiorem czy wyslaniem ale nalezy ponowic probe i idzie.Moze cos zle skonfigurowales program (w opcjach) i dlatego nie wysyla? Pozdro

Witam,
na najnowszym produkcie Mistrza WM6.5-PLK-21222.RC.TIT, po zaistalowaniu ArcsoftMMS 4.2.8.1 (tylko taka wersja ArcSoftMMS dziala, ani wersja 3 ani 5) - w koncu wszystko dziala jak nalezy - tzn. tworzac MMS-a mozna utworzyc zalacznik dzwiekowy, dodac go do MMS-a i z powodzeniem wyslac (Era)  :ok:
Pozdrawiam
majmariu