A701, książka kontaktowa

• 6 Odpowiedzi
  • 1346 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

A701, książka kontaktowa
« dnia: Kwiecień 01, 2007, 12:59:21 »
mam dość ciekawy temat, a mianowicie chciałbym do mojego A701 z R024 wpisać masę telefonów kontaktowych metodą banalną a mianowicie mam te wszystkie nr w pliku excela, chciałbym je skopiować do jakiegoś programu, i je importować do mojego A701.

Pytanie brzmi: Jakim programem to zrobić?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: A701, książka kontaktowa
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 01, 2007, 13:01:54 »
mam dość ciekawy temat, a mianowicie chciałbym do mojego A701 z R024 wpisać masę telefonów kontaktowych metodą banalną a mianowicie mam te wszystkie nr w pliku excela, chciałbym je skopiować do jakiegoś programu, i je importować do mojego A701.

Miałem podobny dylemat, choć miałem to w pliku tekstowym. Chyba najprostszą metoda jest import do outlooka i synchronizacja.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 01, 2007, 13:21:30 »

Miałem podobny dylemat, choć miałem to w pliku tekstowym. Chyba najprostszą metoda jest import do outlooka i synchronizacja.

aham, czyli i tak przez Outlook wsio musi polecieć, właśnie będę zrzucał wszystko do outlloka (tzn głównie maile), ale przy okazji zrzucę nr, wielkie DZIA! :)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 01, 2007, 19:07:36 »
szczerze mówiąc nie wiem czy musi. Ja po prostu nie znam innej metody. Szukałem kiedyś (choć, przyznam, niezbyt intensywnie) i nie znalazłem. Poza tym to jest akurat dość proste.

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 04, 2007, 18:32:17 »
szczerze mówiąc nie wiem czy musi. Ja po prostu nie znam innej metody. Szukałem kiedyś (choć, przyznam, niezbyt intensywnie) i nie znalazłem. Poza tym to jest akurat dość proste.

mam problem z synchronizacją OUTLOOK z kontaktami w A701, w opcjach Active Sync "Contact" jest na szaro ... Co z tym fantem zrobić?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 10, 2007, 19:39:28 »
Jak pisałem na GG - odinstaluj AS i usuń MIO ze sprzętu. Potem przy pierwszym podłączeniu i wykryciu MIO przez PC zaznacz w opcjach synchronizacji kontakty (Outlook chyba powinien być uruchomiony, jak pamiętam) i to wsio. Powinno pomóc.

*

Offline majsterek

• **
  • 129
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 12, 2007, 16:49:06 »
Cytat: krzysiek_84 link=topic=64438.     msg422285#msg422285 date=1175425161

Witam wszystkich.   Piszę po raz pierwszy na tym forum i chciałbym się przywitać.   Niedawno zostałem posiadaczem MIO A701 i też szukałem programu do edycji książki telefonicznej.   Znalazłem coś takiego:Jeyo Mobile Companion 1.  1.   W/g mnie bardzo fajny programik.   Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2007, 12:50:13 wysłana przez majsterek »