Problem z wysyłaniem email

• 10 Odpowiedzi
  • 1305 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z wysyłaniem email
« dnia: Marzec 22, 2008, 00:57:04 »
Mam problem z wysyłaniem maili, już naświetlam o co chodzi. Testowałem już wiele romów i w każdym mam ten sam problem jeśli chodzi o wysyłanie maili. Kiedy połacze sie z netem przez activesync (bluetooth lub usb nie ma to znaczenia) po skonfigurowaniu konta pocztowego moge sciagac do siebie poczte ale kiedy staram sie wysłać maila testowego wyskakuje mi komunikat: Obsługa wiadomości. Nie można wysłać wiadomości. Sprawdź czy jesteś w zasięgu sieci (jestem podłaczony więc tak :)), czy informacje o koncie sa poprawne (sprawdzane setki razy wiec tak -sa poprawne). Nastepnie sprobuj ponownie wyslac wiadomosc (nie pomaga). Mam ustawione ze serwer wymaga uwierzytelnienia.
Uwierzcie mi ze szukalem w szukajce ale nie znalazłem rozwiazania.
Jakies propozycje?
Moj rom obecny to: RZX-WM6-PLK-18548 v1.1
Activesync na pc 4.5

*

Offline zbig65

• *
  • 55
  • Sprzęt: Mio A701+SD 2GB Kingston+WM6.1-PLK-19591
Odp: Problem z wysyłaniem email
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2008, 16:34:10 »
Mam ten sam rom i u mnie zarówno odbieranie jak i wysyłanie maili działa bez zarzutu. Jeśli twierdzisz, ze wszystko masz ustawione poprawnie, to może jakiś błąd przy flaszowaniu...?

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 23, 2008, 11:18:57 »
Nie bledu przy flaszowaniu raczej nie popelniam bo tak sie dzieje na wszystkich romach ktore wgralem a testowalem juz kilkanascie. Robie cala konfoguracje z serwerami jak w outlooku na pc tzn serwery pop3 i smtp i uwierzytelnianie poczty wysyłanej i wyskakuje mi ten sam blad. Podkreslam dzieje sie tak przy wysylaniu przez usb i internet przez pc, natomiast przez gprs jest ok

*

Offline zbig65

• *
  • 55
  • Sprzęt: Mio A701+SD 2GB Kingston+WM6.1-PLK-19591
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 24, 2008, 19:38:45 »
U mnie działa również przez AS. Nie mam pomysłu...może zainstaluj jeszcze raz AS? A czy w ustawieniach AS masz zaznaczone: zezwalaj na obsługę połaczeń bezprzewodowych..? Może to być przyczyną, że nie synchronizuje konta mailowego.

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 24, 2008, 22:09:30 »
serwery smtp (te od wysylania maili, od pobierania sa POP3) wymagaja tzw. autoryzacji. Tutaj podejrzewam jest problem. Jutro sprawdze jak mam u siebie i dopisze. poki co popatrz u siebie jaka maz konfiguracje sieci, znajdzi opcje smtp i zobacz, czy gdzies nie trzena zaznaczyc autoryzacji albo podac hasla do skrzynki.
Pozdr.
Carlos.

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 25, 2008, 00:04:45 »
nie, nie chodzi o autoryzacje, przynajmniej tak mi sie wydaje, mam zaznaczona autoryzacje i dane serwera takie jak do odbierania poczty tzn. wszystko mam skonfigurowane tak jak w outlooku na pc

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 10, 2008, 01:22:58 »
I co nic? Żadnych pomysłów? :( wszystko już sprawdziłem :(

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 14, 2008, 22:57:11 »
a gdzie masz konto pocztowe? jak interia to sie nie da, ewentualnie inny program pocztowy

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 15, 2008, 07:58:43 »
No i sprawa załatwiona :) tak na interii niestety
OK dzieki za pomoc :)

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 15, 2008, 12:18:48 »
No i sprawa załatwiona :) tak na interii niestety
OK dzieki za pomoc :)

jeśli ci zalezy na tym koncie to pomoże qmail.

*

Offline blade13

• **
  • 110
  • Sprzęt: HTC TytnII > HTC Touch Pro > HTC Desire HD > One X
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 10, 2008, 15:00:06 »
Ja mam identyczny problem, poczta jest na o2. Kolega normalnie wysyla a ja nie moge :( Kofiguracja automatyczna, odbierac moge a jak chce wysłać to pisze: "Obsługa wiadomości. Nie można wysłać wiadomości. Sprawdź czy jesteś w zasięgu sieci". Mam HTC Kaiser...